"היתרון בסו-ויד הוא רמת הדיוק והחזה אכן היה מושלם, רך ועסיסי עם טעמי ברווז עשירים. ה"שווארמה" הייתה מעניינת ולמעשה הייתה בשר ברווז מפורק ושבבים של בשר מעושן עם תיבול ארומטי..." יונתן שטרנברג נפל בקסמיו של השף ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס הכשרה בתל אביב, המציעה תפריט גורמה צרפתי-ים תיכוני מוקפד וסוחף, אלכוהול משובח וחוויה קולינרית מושלמת
ראש השנה ממש כבר כאן, אך אין זה אומר שצריך להפוך את המטבח לשדה קרב. שפע מסעדות ומעדניות מציעות מגוון מנות בשלל סגנונות בישול ורמות מחיר. אז הגיע הזמן לדלג על כל הטרחה וההתרוצצויות ולהקל עם ההכנות והאירוח. במיוחד בשבילכם הכנו מדריך לאוכל מוכן בכל רחבי הארץ. חג שמח!
"גם מנת הרביולי זנב שור עשתה את העבודה, עם רביולי במילוי עשיר של תבשיל זנב שור מפורק, ירקות שורש ובטטה ברוטב ציר בקר וגבינת גראנה פדאנו. הבשר הנימוח והנהדר בהחלט קיבל עטיפה אוהבת וראויה של רביולי, שהטריות שלו הורגשה בכל ביס...". ליאור פנחסי ביקר באחות הצעירה של 'הזקן והים'. על רקע נופי הנמל והסירות, הגלים והשקיעות, תמצאו את 'סיקיליה', בעלת חלל פנימי בסגנון כפרי-מודרני, וארוחות מושקעות מהמטבח הסיציליאני. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"במנת הברזאולה, המוגשת בסלסלת אידוי, שם המשחק הוא ניגודים. אלו מפעילים את כל קשת הטעמים: מתיקות של פרוסות אבטיח, מליחות הבשר הכבוש שמונח מעליהן, מרירות קלה של מיקרו עלים, ומתוק-חמוץ של בלסמי מצומצם..." המקדש בכפר סבא הוא המקום בו נשברו לשפרה צח כמה מוסכמות בנוגע למסעדות ואוכל. המקדש, היכל קולינרי חדש לחובבי בשר וקרניבורים, מגיש נתחי בשר אבל לא כפי שאתם מכירים. שווה להגיע במיוחד!
"הספגטי היה עשוי אל-דנטה או על השן בתרגום מאיטלקית, בדיוק כמו שצריך וקציצת הדג האוורירית עם רוטב עגבניות מתובל השתדכה ועטפה את הפסטה בצורה מושלמת. מנה מאוד ים תיכונית באופי. אהבתי אותה במיוחד..." יונתן שטרנברג מגיע לאל דנטה ירושלים. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"כוכבת הערב הייתה ללא כל ספק הטורטליני שורט ריבס בבישול ארוך. מנה שנמסה בפה עם קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה. ביס מזה, כף מזה, ואנחנו מאושרים..." אבי לוטם הגיע לאחת המסעדות הכי יפות ונעימות בארץ - קלארו תל אביב, שבה האוכל עולה על כל דמיון לצד מבנה ספוג היסטוריה, אקוסטיקה מצוינת ומטבח פתוח ועכשווי. עושה חשק לחזור שוב ושוב ושוב
"לא עמדנו בפיתוי והזמנו גם את ה-BLACK אנטריקוט – לאמיצים בלבד כמו שכתוב בתפריט. שני המבורגרים מבשר אנטרקוט, חציל קלוי, לחמנייה שחורה וערמה ענקית של צ'יפס בטטה ותפוח אדמה..." יונתן שטרנברג נהנה ממשחק מונדיאל טוב, המבורגרים עסיסיים ועוד כמה מנות בניחוח אסייתי, בסניף של בלאק בר אנד בורגר בירושלים. יש מנצחת גם בירושלים!
ט"ו באב, חג האהבה העברי, הוא הזדמנות נהדרת לזוגות האוהבים ליהנות מערב מפנק, הרבה אלכוהול ומנות בהשראת היום הרומנטי הזה. ריכזנו במקום אחד את כל ההטבות, הספיישלים, הפינוקים והמבצעים שהמסעדות מציעות לאוהבים. מומלץ לחזור ולהתעדכן במידע הרשום בכתבה זו, מדי יום אנו נוסיף עוד מסעדות מכל רחבי הארץ. חג אהבה שמח!
החופשה הגדולה כבר כאן, וסיכוי סביר שכמעט כל מי שאתם מכירים כבר ארז או יארוז מזוודה בדרכו אל מעבר לים. לטובת כל אלה שלא יחתימו דרכון בעונה החמה, ריכזנו עבורכם המלצה על מסעדות ישראליות הנותנות הרגשה כאילו זה הרגע חציתם את גבולות המדינה
"מחבת פלדה ועליה עגבניות שרי ועגבניות שטח חרוכות מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו ובזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת ומפנקת במיוחד..." אבי לוטם בערב בנים ביאסו תל אביב, היווניה הכובשת של השף אביב משה, המציעה חוויית טברנה מערבית יוצאת דופן עם קולנריה משובחת. יאסו כבר אמרנו?
בימי בין המצרים, הקודמים לט' באב, יום חורבן בית המקדש, נוהגים רבים מנהגי אבלות הכוללים איסור אכילת בשר ושתיית יין, מניעה מלערוך אירועים, להסתפר ולהתגלח. כאשר חל איסור על אכילת בשר, מסעדות רבות בארץ מציעות חלופות על בסיס דגים טריים, ירקות צבעוניים, קטניות ומנות חלביות. הנה המלצה למסעדות המתאימות לימי בין המצרים.
"סלט הפטריות והחלומי היה גם הוא צבעוני ושמח, עם גזר וצנון, פלפלים בשלושה צבעים, עגבניות שרי קטנות ומתוקות, מלפפון, חסות וכמובן פטריות מוקפצות וגבינת חלומי נהדרת. הכל השתלב יחד למנה שהייתה גם נימוחה וגם קראנצ'ית שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה..." טל יונאי שרייר פותחת את הסוף שבוע ברימיני נתניה שהיא שילוב של מסעדה חלבית כשרה בית קפה, פיצרייה וגלידרייה. תטעמו, תתמכרו!
בדרום יש לא מעט בתי אוכל ששווה להגיע אליהם במיוחד. יש המתמחים בדגים, ויש בבשרים, יש הנמצאים באווירה כפרית פסטורלית ויש כאלו מול הים. ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות שף מומלצות בדרום כדי שתדעו איפה לאכול בפעם הבאה שתגיעו לאזור
"פיצה ללא רוטב עגבניות, והיא כל מה שפיצה צריכה להיות: בצק דק וקראסטי עם "טופינג" עשיר שמכסה אותה בנדיבות. היה בו שילוב מענג של רוטב בשמל שמנתי, פרמזן, מוצרלה, גבינה כחולה וגבינת עיזים, יחד עם שלושה סוגי פטריות..." אוליברי תל אביב היא טרטוריה איטלקית מהזן שלא מייצרים יותר: אוכל טעים, עיצוב פשוט ואווירה לא מתחכמת. שפרה צח ובן הזוג בערב שכולו הצדעה לקלאסיקות סיציליאניות משובחות
חיכינו ארבע שנים, והנה הוא שוב כאן איתנו - מונדיאל 2018 - חגיגה שכולה כדורגל מקצועי ומירוץ להכתרת הקבוצה הטובה בעולם. לא משנה איזו קבוצה אתם אוהדים, מה שבטוח שההתרגשות בשיאה, ואין כמו לצפות ב-22 שחקנים רצים אחרי כדור אחד, יחד עם החברים הכי טובים שלכם. מוזמנים להכיר את המסעדות והברים שיחגגו את חודש המונדיאל עם מסכי ענק, אוכל טעים ושפע של אלכוהול. הנה נשמעה שריקת הפתיחה!
"רביולי סופריטו ששודך בצורה חכמה עם תרד וריקוטה, שרי, חמאה, ארטישוק איטלקי צלוי, שום קונפי ובזיליקום. מנה ססגונית עם שילובים נהדרים שנמסה בפה ועושה טוב בלב..." ככה סוגרים את היום: אבי לוטם מגיע לאיטלקיה בפשפשים ביפו ונהנה מאוכל איטלקי עממי, פשוט, איכותי בתוספת טאצ'ים נכונים של השף. ככה זה שלא קופצים מעל הפופיק
"קרפצ׳ו לוקוס לבן, שלווה בצנוניות, נבטים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי, ולבנה ותובל בשמן זית, פלפל אדום חריף, מלח, פלפל גרוס וליים. טעמו של הדג הנא היה עדין מאד וערב לחך וטעמי הרכיבים האחרים היו מודגשים במידה הנכונה כך שנוצרה ניגודיות מסקרנת..." עם אוכל ים-תיכוני כשר וטעים, שירות מקצועי ומוזיקה יוונית סוחפת - אפשר להבין למה פיש מרקט תל אביב הפכה למקום בילוי מועדף למשפחות וחברים. ענבל לורן קפצה לביקור וחזרה עם בטן מלאה וחיוך ענקי
הישראלים אוהבים לאכול סושי, והוא זוכה למקום של כבוד לא רק בסושיות אלא גם במטבחי שף מובילים. הסושי מתאים לכל שעה של היום והכי כיף להרכיב את הקומבינציה האהובה כי זה סוג של משחק. לכבוד יום הסושי הבין-לאומי שייחל באמצע החודש, ריכזנו רשימה של מסעדות מכל הארץ המציעות סושי מעולה. חשק לרול?
"איבריאקו קרים צ'יז, או כפי שמפרט ההסבר בעברית: צנון יפני כבוש מעושן ממולא בגבינת שמנת. כמה פשוט זה נשמע, אבל איזה שילוב נהדר של טעם ומירקם: פרוסות שורש קריספיות בטעמי חמוץ-מתוק-מעושן חובקות מילוי קטיפתי שמאזן אותן..." המטבח היפני של 'שיראטויה' כובש במהירות את ההרפתקנים והשמרנים כאחד. שפרה צח יצאה לבחון מקרוב את האיזקאיה המודרנית החדשה שנפתחה בתל אביב
"טאקוס מתירס כחול כשעליו מונח פילה דג קוד בבלילת בירה, פיקו דה גאיו, סלסלת חלפניו בגריל ושמנת חמוצה. גם במנה זו זכינו ל"משהו ליד" בדמות פאפס בצי'פולטה שהם פלחי תפוח אדמה ברוטב צי'פוטלה מיונז..." כרמית אופק מתבלת את יום הסידורים שלה בעיר הגדולה עם בוריטוס, פחיטס, טאקוס, צ'ילאיקילס, וכמובן מרגריטות. כן-כן, היא הגיעה לביקור צבעוני במקסיקנה, המקסיקנית הכי וותיקה בתל אביב
"השף יצא עם פלטה ענקית של זאב ים שלם המעושן במקום בשבבי עץ מייפל בשיטת העישון החם. הוא חילק לכל הסועדים במסעדה טעימה מהמנה היוצאת דופן הזאת. וואו, איזה דג עסיסי בטירוף, ממש כמו סטייק...". כשליאור פנחסי רוצה זמן איכות עם סבתא שלו, הוא לוקח אותה לפלמידה רמת גן, המתהדרת באווירה משפחתית, עיצוב המתכתב עם המנות ותפריט שירגש את כל המכורים לנפלאות הים
"שתי מחבתות ברזל לוהטות, באחת שתי קוביות עבות של פילה עגל עשוי מדיום, עם מעטפת צרובה כנדרש ופנים אדמדם-עסיסי, ובשניה נתח אנטרקוט משוייש ושופע מיצים, ולידן פירה תפוחי אדמה נימוח וירקות צלויים על הגריל..." שפרה צח מגיעה לבית המקדש של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה משובח, טעים ועם ציפייה לפעם הבאה
"פיצה ארטישוק ששידכה בין פרוסות ארטישוק, בצל, טימין, פלפל קלוי, זיתי קלמטה, מוצרלה, פומדורו ופרמזן. חשוב להדגיש לטבעוניים שבינינו שפיצת הארטישוק יכולה להיות טבעונית לחלוטין..." בין שביליה הקסומים של שכונת עין כרם הציורית בירושלים נמצא פונדק עין כרם. כרמית אופק קפצה לביקור חוזר ושמחה לגלות שהמקום ממשיך להציע חוויה איטלקית מיוחדת וטעימה
"השווארמה טונה עשויה מדג טונה אדומה, חתוך לנתכים קטנים ובשרניים ממש כמו בשווארמה ומוגש על פיתה קראנצ'ית. על המנה פוזרו בנדיבות עגבניות, טחינה ועלי כוסברה..." אורלי פרש-אזולאי מצאה את המקום המושלם למפגש בנות מוצלח - קפה בחורש, בית קפה מפתיע הממוקם בלב החי פארק בקריית מוצקין
החג הכי לבן בשנה או-טו-טו כבר כאן, ובמיוחד בשבילכם טעמנו שלל עוגות ומאפים בכל רחבי הארץ, וחזרנו עם רשימה של קונדיטוריות מומלצות לשבועות בהם תוכלו למצוא עוגות גבינה בשילובים מיוחדים, קישים, מגשי אירוח, מאפים וקינוחים שיוסיפו המון צבע, טעם וחן לשולחן החג. שבועות שמח!