אז נכון שהימים האחרונים היו ממש סוערים עם גשמים עזים, רוחות חזקות ושיטפונות, מה שאומר שהגיע הזמן לצאת מהמיטה ולהתרענן קצת עם קולינריה חדשה. קבלו עדכונים על אירועים מיוחדים במסעדות, ערבי יין בשיתוף יקבים ותפריטי חורף מתחדשים. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי
לשריין ביומן - ערב טעימות בלה ואקה לוקה
דרום אמריקה ורקאנטי במקום אחד. לה ואקה לוקה הרצליה (או בגלגולה הקודם אל גאוצ'ו) מציעה תפריט על טהרת הבשר, כאשר נתחי הבשר עוברים תהליך יישון במקררי המסעדה, נצלים על גריל פחמים וכך מקבלים את הארומות והטעמים המיוחדים. האווירה במסעדה ביתית-חמימה, השירות אדיב ומקצועי והמוזיקה בווליום הנכון. ב-18 בדצמבר (יום שלישי) יתקיים במסעדה הארגנטינאית ערב טעימות מיוחד שבו תוכלו להיפגש עם נתחי בשר איכותיים וזני ענבים משובחים. האירוע המיוחד הזה מומלץ מאוד ויתקיים בשיתוף עם יקב רקנאטי וצפוי להיות חוויה בלתי נשכחת. עוד נציין שמספר המקומות מוגבל ולכן מומלץ ביותר להקדים להירשם.
ערב טאפסים ים תיכוני ויין שלו ביער
עוד מפגש של יין וקולינריה יתקיים ביום חמישי, ה-20 בדצמבר בשעה 20:00 במסעדת שלו ביער. המסעדה תארח יינן מיקב מאיה, יקב המייצר יינות בסגנון ישראלי ים-תיכוני, הוא יחשוף סיפורים מאחורי הקלעים של תהליך הפקת היין, והכל ילווה בטאפסים מעוררי תיאבון. שלו ביער שוכנת בלב היער והיא עטופה בקסם מיוחד, המשדך בין הרומנטיקה של אירופה הקלאסית לעלייה השנייה, מהאוכל ועד התפאורה. על השולחנות פרוסות מפות לבנות, קמין בוער במרכז המסעדה, על הקירות תלויות תמונות מימי תנועת השומר, ובגינת הירק שליד המסעדה מגדלים עשבי תבלין משובחים המגיעים אליכם לצלחת.
תפריט החורף של פומו מתחדש
השף שחר ברנע מחדש את תפריט החורף של פומו, איטלקית-תל אביבית המשמשת כמעין בראסרי בלב רמת החייל. סגנון האוכל והבישול כאן הוא של דרום ארץ המגף, עם חגיגה שלמה של ירקות, עשבי תיבול ריחניים ותנור פחמים גדול שמעניק טעם ארומטי למנות הבשר, הדגים ולירקות האנטי-פסטי. במהלך החודשים האחרונים עמלו במסעדת על מגוון מנות מרתקות, המוסיפות לתפריט הקבוע טוויסט חדשני ועדכני. הצצה לחלק מהמנות החדשות: טונה צרובה עם, עגבניות וצ'ילי מדורה, יוגורט מסקרפונה ובצלי שאלוט; פיצת תרד מסקרפונה עם קרם תרד, מוצרלה, גבינת צאן וביצת עין; פסטה טבעונית של פוזילי ארוך, עם קרצ'יו, שמן זית, שום, לימון ואפונה; וקנלוני טלה משובח עם בשמל, פרמזן, רוטב אמרטו, ציר בקר, ארוגולה וצנונית.
בית הצייד לובשת חג
אווירת חג מולד לקרניבורים אמיתיים. בית הצייד של השף היצירתי באשיר סלימאן, היא מסעדת גריל אמריקאית, ממש כמו באגדות: שוכנת במבנה אבן עתיק, בעלת תקרת עץ טבעי, כיסאות ענקיים מעץ, את הקירות מעטרים חפצים שונים של צייד אמיתי, ובמרפסת המסעדה ייסובו הסועדים סביב עץ זית עתיק יומין וייצפו בנתחים שבמעשנה. בית הצייד עוברת לאווירה חורפית ומרגשת, ולכבוד החורף וחג המולד הקרב ובא, היא תתעטף בסממני קריסמס קלאסיים: בובות של איילים וסנטה קלאוס יקבלו את פני הסועדים, את הבוטנים שנמצאים דרך קבע על השולחנות יחליפו ערמונים חמימים, עץ הזית העתיק שבחצר המקום יתחפש לעץ אשוח ססגוני והאורחים יוכלו להתחמם עם פונץ' חם ואיכותי. מעבר לכל זה עד לראשון בפברואר יוגש לצד התפריט הרגיל תפריט ספיישלים חורפי עם מנות חדשות ומפתות כמו סלט כדורי לבנה מטוגנים על עגבניות, בזיליקום וחסה ברוטב ויניגרט דיג'ון דבש ותבשיל אוסובוקו טלה על מצע אורז גוש חלב מתובל בקינמון.
תפריט עסקיות חדש באברטו
אברטו היא מסעדת בראסרי מודרנית, הפועלת בקומת הקרקע של מבנה שעתיד להפוך למלון הבוטיק הראשון בגדרה. בימים אלה משיק השף אסף שטרן תפריט עסקיות צוהריים שיוגש במקום בימים ראשון עד חמישי בין 16:00-12:00. התפריט כולל מנת לחם מחמצת, סלט מרענן, מנה עיקרית לבחירה וכוס שתייה לבחירה במחיר העיקרית. בין העיקריות החדשות תמצאו סופריטו שקדי עגל - שקדי טלה על גריל פחמים, תבשיל תפו"א, כרובית, בצל ירוק וסגול, ציר בקר, כוסברה וטחינה; כבדי עוף מוקפצים על מחבת, בצל סגול, פרי עונתי, קרם פולנטה ורוטב יין פורט; וקרואסון צלי כתף - קרואסון חמאה שבתוכו כתף עגל בבישול ארוך ותבלינים חמים, איולי שום דבש, ארוגולה וסלט ירוק בצד.
-
ערב טאפסים ויין בשלו ביער
-
בית הצייד לובשת חג
-
חדשות מהמסעדות
-
חדש באברטו - תפריט עסקיות