מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פסטורי אילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לא יכולנו לדלג על "פנטולה די מארה" מדובר בצלחת ענקית שעליה סודרו מכל טוב המעמקים: קוקי סאן ג'אק, שיפודי שרימפס צלויים, צדפות וראשי קלמארי ביין..." דן תורן אוהב לחזור כל פעם מחדש לפסטורי, האיטלקייה הוותיקה של אילת, ולגלות אלו טעמים וניחוחות חדשים הצטרפו לתפריט הסוחף

בנקודה הכי דרומית בישראל, אילת, תמצאו אינסוף של סגנונות אוכל, החל מסטירט-פוד מזדמן, מנות עם טעמים וניחוחות של בית, תפריטים עם דגש על נפלאות הים לצד אלו המקדשים את נתחי הבשר, דרך אוכל לפי עדות ולפי מדינות העולם, ועד כמובן מסעדות שף המתהדרות במנות יוקרתיות. איכשהו בעיר כל כך קטנה התקבצו להם מגוון כה רחב של סגנונות, איכויות וטעמים.

מתרעננת לפני כל ביקור


אחת המסעדות שתמיד מפתיעה אותי מחדש היא פסטורי - האיטלקייה האלמותית של אילת. בפסטורי סעדתי לא מעט פעמים, ותמיד מניפת הטעמים שהוגשה לשולחן היתה שונה ומגוונת מביקור אחד למשנהו. בפסטורי מקפידים לרענן את התפריט ולחדש את הצבעוניות המוגשת בצלחת. גם הפעם, פסטורי העניקה לי חוויה שונה, גילתה לי עוד נדבך קסום החבוי בה, וזה בדיוק מה שהופך אותה למסעדה מצליחה עם קהל לקוחות נאמן.

לאילת הגעתי עם שני חבריי, אלון ודרור, וכאשר שלושה שמנמנים יוצאים לחופשה יחדיו, התוצאות עשויות להיות הרסניות - גם למסעדות וגם לשמנמנים - כי פשוט אין מי שידפוק על השולחן ויגיד "די! תשע מנות זה מספיק!".

אבל דקה לפני שארשום על האוכל, רוצה להקדיש כמה מילים על היין. מקרר היין במסעדה מלא ביינות מכל העולם אך הישראלים שביניהם מקבלים מקום של כבוד. מיקב הים האדום הבוטיקי המקומי שמפיק יינות מהטובים שזכיתי לטעום, דרך יקבי דלתון הצפוניים ועד ליינות רמת הגולן. יינות מאיטליה, צרפת וצ'ילה גם נמצאים במקרר היין לצד יינות מיעדים אקזוטיים נוספים בעולם.

חגיגה טוסקנית סוחפת


המטבח בפסטורי הוא מוזיאון של טעמים, צבעים וארומות. כל מנה מקבלת את היחס הייחודי לה, כל צלחת מקבלת טיפול הדוק לפני שהיא יוצאת אל הסועד וניכר בהחלט שאיכות, לא רק שאינה מילה גסה בפסטורי, אלא היא מוטיב חוזר בפואטיקה היצירתית של השף. כך גם המסעדה עצמה, המלצרים וכל פרט ופרט שתפגשו - מרגע הכניסה למסעדה ועד לסיום הסעודה.

שצף המנות שפקד את השולחן השאיר אותנו ללא מילים. התחלנו עם סלט קפרזה איטלקי אמיתי שהכיל עגבניות שרי שנשקו לענני מוצרלה באפלו טריים עם נגיעות של קוויאר בלסמי ופסטו. התקדמנו לפיצה בלנקה דקיקה ופריכה מאוד, עליה פוזרו בנדיבות חתיכות של אספרגוס צלוי, ארטישוק, תרד וזיתי קלמטה, שכוסו בפתיתי פרמזן וליטופים נעימים של שמן כמהין. היינו חייבים לטעום גם את הפוקצ'ה הארוכה והנימוחה שהפיצה ניחוחות לכל עבר ולצד זה נשנשנו פלטת אנטיפסטי שהכילה שלל ירקות קלויים, צבעוניים ויפים - אך לפני הכל - טעימים. לא יכולנו לדלג על "פנטולה די מארה" מדובר בצלחת ענקית שעליה סודרו מכל טוב המעמקים: קוקי סאן ג'אק, שיפודי שרימפס צלויים, צדפות וראשי קלמארי ביין.

בין שלושתנו הצלחנו לחלוק בכבוד רב עוד שלוש מנות עיקריות מוצלחות עד מאוד: "ריגטוני משולש די ונציה" שחבק נתחוני בקר, עגבניות מיובשות, פטריות ובזיליקום בשמנת וציר בקר, "פילטו דה סלמון" פילה סלמון טרי צרוב בגריל ו-"לקינוח" הסתערנו על "טרינטה די קארנה" - טריו של אנטריקוט, פילה בקר וכבד אווז ברוטב יין אדום. פשוט אושר עילאי.

פסטורי לגוף ולנפש


בחיי שהחיוך לא ירד מהפנים ובהכירי את שני החברים עמם חלקתי את השולחן - זו לא משימה פשוטה. המנות מדויקות ועשויות לתפארת, הפרודוקטים איכותיים ומקבלים את הטיפול הנכון באופן פרטני לפני שמורכבים יחדיו למנה, התיאור בתפריט קולע במדויק למוצג בצלחת (וזה חשוב מאוד) והשילוב יוצר חוויה קולינרית משובחת. מעבר לטעמים הייחודיים והמוקפדים, ניתן לחוש באווירה מיוחדת במסעדה - סוג של שקט רועש שמאפשר אינטימיות אך לא כופה רצינות וכך גם המלצרים - חייכנים וידידותיים אך נותני שירות מכובדים מהרמה הגבוהה ביותר.

להורים שבינינו - אל חשש! גם מנות ילדים תמצאו בתפריט וכן, גם הן איכותיות וטעימות (מודה, טעמתי).
בסופו של דבר נאלצנו, בלית ברירה כמובן, להגיע לקינוח. אבוי חברים, אבוי גדול... פבלובה "קלאסית" שפורקה לגורמים ונפרסה על צלחת גדולה ומרופדת ברוטב פטיסייר טעים - תענוג!

את הארוחה בפסטורי סיכמנו כולנו באנחת רווחה פולנית מאוד, חיוכים מדושני עונג ואוכל טוב ולחיים סמוקות מאלכוהול. הפסטורי היא חוויה לא רק לחיך אלא גם לנפש ומשאירה טעם של עוד בכל ביקור. ממליץ בחום ובמעט קנאה.