בלי ששמנו לב בכלל, החופש הגדול עומד להסתיים, והחופים יתרוקנו מהילדים, בני הנוער והמשפחות שגדשו אותם בחודשים האחרונים. בין אם חיכיתם להזדמנות, או שאתם רוצים לטעום ים בפעם האחרונה – הנה ארבע מסעדות חוף מומלצות ברחבי הארץ
''המשכנו בציפיות מרקיעות שחקים להמשך. בחרנו בסינטה שנצלתה בפלפל שחור גרוס, נפרסה והונחה על רוטב ציר בקר וחרדל, והוגשה לצד ניוקי פריטו פריכים...''. אדווה גן סתיו התמוגגה ברונימוטי מהאוכל, וגם מהזוג המאוהב שייסד את המקום
''אז, הפתיע אותנו המלך במסבחה, העשויה מחומוס וטחינה ומוגשת חמה, מתובלת בתבלינים המיוחדים של המקום, וכוללת לימון, שום ומרכיבים סודיים נוספים..''. ריקי אלעזר בחנה בממלכה של מלך החומוס האסלי בראשל''צ את גבולות הקיבולת של עצמה
מסעדת המשפחה בירושלים, מסעדה כשרה למהדרין המתפארת במגוון מאכלים ביתיים, מציעה בשעות הערב אווירה אינטימית ורומנטית, וארוחה עסקית משתלמת, הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית, שתי תוספות, פיתות וחמוצים, במחיר 52 ₪ בלבד
משהו טוב קורה באזור השפלה בשנים האחרונות: הרחובות הראשיים ואזורי התעשייה מתעוררים לחיים, ומגוון של מסעדות, ברים ובתי קפה איכותיים נפתחים בראשון לציון, רחובות, מזכרת בתיה והסביבה. הנה ארבע מסעדות איכותיות באזור השפלה
''בין פירות הים מצאתי קלמרי מטוגן בציפוי פריך; שרימפס במעטפת קרנצ'ית מפתיעה של בוטנים; ובייבי שרימפס טבולים באמבטיה של רוטב חמאה ועשבי תיבול...''. דניאלה בן משה דגה את בעלה משלל עיסוקיו, לטובת הדגים של מסעדת פונדק הצלבנים
''במנת שרימפס, עם אטריות שעועית ושום, הורגשה בבירור האיכות הגבוהה. שילוב טעמים מנצח, מידת הכנה מדויקת, וגודל אידיאלי. מעולם לא אכלתי שרימפס כהלכתו עד הערב...''. נדב אבידן גילה אנטי-אייג'ינג קולינארי במסעדת הים הסיני
למי שחזר מחופשה בטורקיה, ומתגעגע למטעמיה. למי שעדיין לא נסע, ורוצה לטעום קצת מהאוכל של ידידתנו הגדולה שבצפון. ולמי שסתם מתחשק לו לגוון: מסעדת גפן בתל אביב מציעה ארוחה עסקית משתלמת, המבוססת על המטבח העותומאני של איסטנבול
בט''ו באב, גם המסעדות הרומנטיות ביותר יוצאות מגדרן, ומציעות לאוהבים ארוחות זוגיות מיוחדות, קינוחים מפתים, פרחים, שוקולדים, הופעות מיוחדות ושלל הפתעות. הנה ארבע מסעדות רומנטיות, מצפון לדרום, שחוגגות בגדול את חג האהבה
''פטריית הכפר הייתה מעניינת בשילוב הטעימים שבה. הדוקסל (תערובת פטריות) עם גבינת הפרמזן והגבינה הצ'רקסית העניקו לפטרייה טעמים עזים ופיקנטיים, המעקצצים בפה בנעימות...''. אורלי פרש אזולאי ערכה בבורדו מסיבת שחרור לגיסה
''הדים סאם הוכיחו שוב כמה גאוני הוא מטבחו של המזרח הרחוק. כמו הסושי, הדים סאם תלוי במרכיבים משובחים אך בסיסיים ובכישרון להבין את כוחה של הפשטות....''. מסעדת צ'אנג סינג הזכירה לאדווה גן סתיו את הארוחות המשפחתיות של ילדותה
פעם אוכל של אירוע הסתכם בפלטת מטגנים, חזה עוף ודג מלוח. היום העושר והמגוון אינסופיים כמעט, וניתן למצוא באירועים אוכל שמתאים לכל חיך, לכל טעם, לכל מגבלה ולכל תקציב. לרגל עונת החתונות, הנה ארבעה שרותי קייטרינג ייחודיים
יצאתם ליום כיף עם הילדים? בקפה מסעדה ויצמן 22 שבנס ציונה מציעים ארוחה עסקית מיוחדת, לכם ולזאטוטים. אתם תוכלו ליהנות מדיל הכולל מנה ראשונה, עיקרית ושתייה, במחיר 45-55 ₪. הצאצאים יוכלו ליהנות מפיצה, ספגטי או שניצלונים
''צלעות טלה צרובות בגריל הונחו כשער על הצלחת, ומתחתן התחבאו תאנה ממולאת בבשר טלה ושני קבבוני טלה עסיסיים, על מצע פירה שורשים...''. שיר כידן נחשפה לאוכל מרוקאי עשיר וייחודי באורו, מסעדה יוקרתית וכשרה, מעוצבת בזהב. היה חגיגי
''ניוקי ויטאלו הינה מנה מעולה המשלבת רצועות עגל מוקפצות עם פטריות ברוטב שמנת, יין אדום, ציר בקר וניוקי מטוגן. אם כל מרכיב במנה הזו יכול היה לנגן, וודאי הייתה זו מנגינה מושלמת...''. אורלי פרש אזולאי גילתה את גרניטה במקרה
לאוהבי האוכל הסיני שומרי הכשרות, מציעה מסעדת צ'יינה לי תפריט סיני עשיר, גלאט כשר, המוגש בחלל מעוצב בסגנון סיני. בשעות הצהריים מציעים במקום ארוחה עסקית מלאה, הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה או כוס יין, במחיר 69 ₪
לאלו מאיתנו שלא יכולים לסיים ארוחה בלי קינוח; שמתוק הוא בשבילם פתרון למתי ששמח, שעצוב, שבודד; שתמיד מחפשים איך להגדיל ולשכלל את החוויות הקולינאריות הפרטיות והמתוקות שלהם: הנה ארבעה מקומות מתוקים ושונים ברחבי הארץ
''מלצרנו החביב העמיס על שולחננו גיוזה עוף וג'ינג'ר ברוטב סויה; שיפודי עוף בטריאקי; קרפ תרד ירוק ממולא קונפי ברווז ועלים ירוקים...''. האוכל במסעדת וונגס גריל באילת הצליח להמיר את חברתה הצמחונית והמאותגרת קולינרית של מרב גת
''צבעים של סגול וצהוב יצרו מנה מרהיבה, המורכבת משילוב של אורז בר בצבע סגול, קלוי עם פיסטוק, ברוקולי, ותערובת תבלינים...''. יובל בלנקובסקי נהנה בתבלין פעמיים: מהאוכל המצוין של המסעדה, ומחווית הביקור בחנות התבלינים
מחפשים רעיונות לארוחת ערב אינטימית? הזמנתם חברים למסיבה, ברגע של חולשת דעת, ואין לכם מושג איך להאכיל אותם? שף פרטי יכול לארגן לכם ערב קולינארי מדהים, מותאם לטעמכם האישי ולאווירה המועדפת עליכם. הנה ארבעה שפים עד הבית
''רק במסעדות עם בשר איכותי במיוחד אפשר ליהנות מסטייק סינטה עסיסי וטוב. במיטשוס לא אכזבו, והבשר היה עשוי היטב ועסיסי במידה...''. יובל בלנקובסקי התרשם מהכבוד העצום שחולקים במסעדת מיטשוס לבשר שהם מגישים, מהגידול ועד לצלחת
''סביצ'ה דג ים מצליח גם הוא לבדל את עצמו בטעמי חריף-חמוץ-מתוק של צי'לי, לימון, תמרים, בצל וכוסברה, בעיטור ביצי סלמון...''. מסעדת ג'ולייט קיטשן מציגה שילוב מעניין של אוכל מעולה המוגש בגינונים קלאסיים, באווירה לא פורמאלית
במסעדת בית תאילנדי שבתל אביב מגישים אוכל תאילנדי אותנטי, שאינו משנה במאום את דרכי ההכנה, ההגשה, או הטעמים המקוריים של תאילנד. בשעות הצהריים מוגשת שם ארוחה עסקית, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתייה לבחירה, במחיר 48-75 ₪
בשיא החום והלחות של יולי-אוגוסט, אין כמו להימלט לגלידרייה צבעונית וקרירה, ללקק גלידה מתוקה וצוננת, בכוס או בגביע, ולקחת חופשה קצרה ממזג האוויר המהביל שבחוץ. הנה ארבע גלידריות בהן תוכלו לקחת פסק זמן מהחום
''אני קיבלתי את השושקה, מנה שכבר התיאור שלה עורר לי את בלוטות הרוק - פלפל אדום בציפוי פריך, ממולא בגבינת קשקבל וריקוטה, על רוטב פלפלים פיקנטי. וכמה שזה טעים...''. נדב אבידן הרחיק עד לרחובות כדי ליהנות ממטעמי סזאר ביסטרו