''הסטייק הגיע ברמת העשייה שביקשנו - מדיום-וול, והיה פשוט מעולה. הוא הוגש עם רוטב צ'ילי-שום, שהדגיש את הטאצ' של המטבח האסייתי..''. ערב גיוסו, לפני שהוא מתרגל לטעם הלוף, לקח דניאל לוין את אחיו למסעדת טריאקי הכשרה שבפתח תקווה
אבא שלי היה לחוץ מתמיד באותו שבוע, אמא שלי קנתה המון גופיות בצבע זית ואחותי כתבה מכתב ארוך ורגשני. אבל הדרך שלי לציין אירועים מיוחדים היא בארוחה גדולה. בגלל זה החלטתי שערב לפני הגיוס של אח שלי, אייל, אני אקח אותו להתפנק במסעדה, לפני שהוא מתרגל לטעם הלוף. החייל הטרי הוא לקוח בעייתי, כי למרות שהוא אוהב בשר יותר מכל דבר אחר, המבורגר או מסעדות בשרים סטנדרטיות לא מעניינים אותו. כדי לתת לו את הגיוון שהוא מחפש החלטתי לקחת אותו למסעדה אסייתית, שמציעה גם בשר. לכן, נסענו יחד למסעדת טריאקי הכשרה, שנמצאת בפארק אזורים בפתח תקווה. מדובר באזור היי-טקי חדש ודי מרשים, והמסעדה מציעה תפריט עסקיות לאנשי ההי-טק מהסביבה (ככה שמעתי עליה). אבל אנחנו הגענו בערב, לחגוג בארוחת שחיתות לא עסקית בכלל.
המסעדה מעוצבת בסגנון יפני-מינימליסטי מוקפד מאוד, עם פינות ישיבה מגוונות, חלל מואר במידה בתאורה רכה, ובר רחב הממוקם מול הכניסה. גם בפרטים הקטנים הושקעה מחשבה, כפי שהדגימו רצפות עם עיטורי פרחים, נרות מעוצבים, וסט תה יפאני מסורתי. פתחנו תפריטים ובחנו מה יש למזרח הרחוק להציע לנו. לאט לאט עלו בי זיכרונות מהטיול לתאילנד: התפריט כולל מנות פתיחה, מרקים אסייתיים, סלטים ממזרח וממערב, נודלס, גריל אסייתי (עוף, בקר ודגים) וקינוחים (גם מהמזרח וגם מערביים).
למנה ראשונה, בחרנו בגיוזה בקר, ובשיפוד סלמון בגריל. גיוזה היא מאפה אסייתי פריך ולוהט עם מילוי מתובל, ואנחנו קיבלנו שניים כאלה, שהכילו מילוי בקר, חצילים, ג'ינג'ר ועשבי תיבול, שממש נמס בפה. לצידן הוגש רוטב סויה מריר מסורתי (לא הפושט שקונים בסופר) שהשלים עם המנה טעמים.
שיפוד הסלמון הוגש כשהוא טובל ברוטב צ'ילי-לימון מתקתק, על מצע של אטריות אורז. חוץ מהטעם העדין והמדויק שהרוטב נתן לסלמון, גם אטריות האורז הרוויחו מהשילוב, וספגו טעמים מהדג ומהרוטב המקורי.
לאחר מנות הפתיחה, אני רציתי לצלול עוד יותר עמוק אל המטבח האסייתי, ואייל נראה חסר סבלנות בקשר לבשר שהבטחתי לו. לכן, הוא הזמין למנה העיקרית סטייק אנטרקוט בגריל אסייתי. הסטייק הגיע ברמת העשייה שביקשנו - מדיום-וול, והיה פשוט מעולה. לא היה שומן בנתח עצמו, אבל השומן שהיה סביבו בזמן הצלייה נתן טעם וכמובן שמר על הבשר עסיסי. הסטייק הוגש עם רוטב צ'ילי-שום, שהעניק לו טעם שונה מסטייקים שאפשר למצוא במסעדות מזרחיות, למשל, והדגיש את הטאצ' של המטבח האסייתי. לצידו, הוגשו הום פרייז, תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק, שהיו פיקנטיים במידה.
אני קיבלתי שנגרילה צ'יקן – מנה חלום עם רכיבים אותנטיים, שכללו נודלס, עוף צלוי, כרוב, בצל, גזר, נבטים, פלפלים, ביצה, סויה, צ'ילי, בוטנים ולימון. אוסף הטעמים היה כמגוון הרכיבים, ותוך כדי אכילה גיליתי עוד הפתעות כמו אגוזי קשיו, או חזה אווז מעושן. המנה הוגשה כהר שיושב בתוך קערה עצומה, ולא הייתי מסוגל לסיים אותה.
אני מנחש שהיא יכולה להספיק לעשרה סינים בקלות...
בקינוח התפצלנו – אייל רצה לאכול מנה ''מערבית'' מוכרת. סופלה השוקולד שהגיע לשולחן לא היה מבייש מסעדת שוקולד או קונדיטוריה: חוץ פריך ופנים מפתה, רך ונוזל. מסביב היה גם כדור גלידת וניל מעולה וגבעת קצפת. אני המשכתי להתנסות במזרח הרחוק, והזמנתי בננה לוטי, מנה תאילנדית שהגיעה בצורת אצבעות בצק פריך מטוגן, ממולאות בבננה חמה מומסת. הקינוח הזה היה יותר מתוחכם ממה שציפיתי מכיוון שבטריאקי בחרו להוסיף לבננה גם קינמון ואגוזים, ככה שהטעם הזכיר קצת סיידר תפוחים.
בדרך חזרה סיכמנו שהביקור בטריאקי ענה על הציפיות של המכור לבשרים, ובמקביל - גם העלה בי געגועים חזקים למזרח. אין ספק שבפעם הבאה שיתחשק לי לבקר בבנקוק, בשנחאי, או סתם לרדת על סטייק טוב - אני אעשה קפיצה לטריאקי בפתח תקווה. החיסרון היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא שאין שם דיוטי פרי.
טריאקי
פארק אזורים, פתח תקווה.
03-9236550
-
טריאקי: מסעדת שף אסייתית כשרה
-
תפריט אסייתי מוקפד עם נגיעות מהמערב
-
"לאט עלו בי זיכרונות מהטיול לתאילנד"
-
שנגרילה צ'יקן: "מנה חלום"