רק למקרה שייפול עלינו יום נעים באמצע ינואר, הכנו לכם רשימה של ארבע מסעדות מחוץ לעיר, כל עיר, לטיול נחמד, ואז מה אם חורף. צאו קצת מהבית, תנו לשמש ללטף לכם את הפדחת – וגם אם גשום היום, אל דאגה, השמש תזרח גם מחר
באיטרייט שבתל אביב דוגמת שפרה צח את מנות הדגל הבריאותיות שהן גאוותה של המסעדה ששמה לעצמה מטרה לחבר בין שני מושגים רחוקים לכאורה זה מזה – פאסט פוד ומזון בריאות. והכול עטוף במעטפת ידידותית וצבעונית
"בכניסה למזכרת בתיה, מסעדה ששמה מעיד על אופייה ועל אופי בעליה. כמו האוכל שטעמו ומרקמו נדירים בטיבם, כך גם בעליה אינו עוד בעל מסעדה או שף, ואם תרצו ויהיה לו זמן, הוא גם איש שיחה מצוין..." שיר כידן על פרי מגדים
טיפים חשובים לניהול מסעדה, בית קפה, פאב, בר, קונדיטוריה, קייטרינג או חנות למוצרי מזון. מובאים לכם מעכשיו ובכל שבוע, מפי מיטב המומחים. והשבוע – השפית אדר קפלן מור, המספקת שירותי ייעוץ קולינרי, על הגדרות תפקיד
במסעדת אל דנטה, מסעדה איטלקית כשרה בשכונת רחביה שבירושלים, מתמקדים בחומרי גלם טריים ובפסטה ברמת עשייה אל דנטה. תמצאו ארוחת צהריים נעימה בבית איטלקי, אל מול תערוכות אמנים מתחלפות ובקרב קהל לקוחות מגוון
מרק בחורף יכול לחמם, להזין, לשמח ובאופן כללי לעשות לנו טוב. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות, שמציעות לכם מרק, אבל בהחלט לא רק. החל באווירה פסטורלית דרך בריאות וכלה בתירוץ לצאת מהבית, הנה מסעדות שמציעות לכם (גם) מרק
"ביקיניקו טנקה החדרים פרטיים, מרווחים ואינטימיים, והמלצרים לא באים לשאול אם 'הכול בסדר', אלא מגיעים רק לקול צלצול הפעמון... שום רמז לכך שאנחנו נמצאים מרחק נגיעה מהבית..." אפרת רוזן מתמוגגת מיקיניקו טנקה
מסעדת שיטאקי בראש העין ערכה תחרות "אכול כפי יכולתך" לרגל חגיגות השנה לקיומה. המסעדה האסייתית הכשרה, שמשלבת טעמי מזרח ומערב, משרתת ביום את קהל ההיי-טק ובערב את תושבי ראש העין והסביבה, וגם מטפחת קשרי קהילה
ביטבתה בעיר שבקניון עזריאלי מגוון ארוחות בוקר, מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים, שייקים מפורסמים, מאפים מעשי הבית, והרבה בריאות על הצלחת. ההצעה העסקית של יטבתה תקפה לכל היום, אבל מי יודע אם היא תהיה כאן מחר
בימים חורפיים, גלי הים נכנעים לרוחות שעושות בהם שמות. אחרי הליכה נעימה לאורך הטיילת או החוף תוך צפייה במחזה המרהיב, כדאי להיכנס למסעדות הנמצאות בקרבת הים ולהמשיך לספוג את אווירת החורף הצונן גם כשאתם אוכלים
"החלטנו לאתגר את אבו נאסר חינאווי, לסטות מהדגים שהן מנות הדגל ולהזמין פירות ים ואנטריקוט..." דניאל לוין טורף סלטים ואנטריקוט אצל אבו נאסר חינאווי ביפו, שמצדו עומד באתגר
"קונספט קולינרי פשוט וקולע: נעים, ביתי, לא מתיימר או יקר. צירלין מכין "אוכל של אימא", לא אימא מסוימת, אלא אמהות-כל-העולם: רוסיות, גרוזיניות, רומניות, איטלקיות וגם חומוס..." בשישי גשום רוצה עיינה גל כפית סוכר
אז מה אתם עושים בסילבסטר? מסיבה? ארוחה אצל חברים? רביצה מול הטלוויזיה? ועל מתנה קטנה לבן\בת הזוג לחגיגת האירוע כבר חשבתם? כמה מקומות מציעים לכם מתנות שהם לא ישכחו כל כך מהר
מסעדת שיפודי רחובות, הממוקמת בכניסה לפארק המדע בעיר, מציעה לכם בשרים איכותיים, סלטים טריים ופיתות חמות מהטאבון. בימות השבוע עד השעה 16:00 מוגש מגוון ארוחות עסקיות לבחירתכם, מבטיחים שלא תצאו מכאן רעבים
השנה נופלות חגיגות הסילבסטר בערב חמישי, הרחובות צפויים להיות עמוסי אנשים, וכך גם המסיבות. כדי להימנע מהמולת האדם ובכל זאת לחגוג את ליל הסילבסטר, מומלץ לצאת לארוחה במסעדה. מגוון המלצות על מסעדות לערב הסילבסטר
"לקינוח קיבלנו בננה בטמפורה: חצויה לאורכה, מטוגנת ומצופה פירורי לחם. היא נימוחה בפה והשאירה שביל מתקתק של מייפל במורד הגרון. זהו השכלול הטוב ביותר שטעמתי של הקינוח האסייתי המסורתי..." שיר כידן נהנית במושי מושי
"המרק הדיף ריח ניחוח, מרקמו היה של קרם חלק... הפטריות, התבלינים והשמנת התמזגו יחדיו לכדי טעם קטיפתי עשיר. החזקנו בכפות, ממאנים להיפרד, ואז הגיעה המנה הראשונה..." אורלי פרש-אזולאי מתמוגגת מביסטרו מקומי בכרמיאל
במפגש הפארק ברחובות, מציעים לכם מנה עסקית ייחודית ומשתנה, המוגשת בכל ימות השבוע. העסקית מחולקת לשלושה סוגים: מנה עיקרית עם תוספות, סלטים ופיתה / בגט בתוספת סלט / סלט עם תוספת בשרית או צמחונית ו-2 תוספות
החורף הזה, כך מספרים לנו ובואו נחזיק אצבעות, ישפע גשמים. תזונאים אומרים שבעונה זו חשוב לחמם את הגוף באוכל חם כדי לא לקפוא (וגם, יש להגיד, זה פשוט טעים וכיף). ממרקים ועד תבשילים אחרים,כך תוכלו לחמם את החורף
"הדג שעלה מן הרשת היה לא פחות ולא יותר לוקוס, נסיך הדגה. הלוקוס נעשה על הגריל, ובשרו נותר עסיסי ועדין. הוא לווה בסלט ירוק, עגבניות שרי אפויות ושום..." אדם ומיה בר מרגישים כמו אנשים מהמעמד העליון בפורטונה דל מאר
"השווארמה המהוללת של המסעדה הייתה עסיסית, ריחנית ופשוט מצוינת, וניסינו גם כמה כדורי פלאפל מטוגנים, שפתחו לנו את התיאבון למנות הבשר העיקריות..." עיינה גל מלקקת שפתיים במסעדת האחים מנדלואי
לסועדים המחפשים עסקית רצינית הכוללת: מגוון עצום של בשרים, 5 סוגי סלטים, לחמים וקינוח, מומלץ להגיע לדה אוליב טרי. במסעדה החדשה, הממוקמת בכניסה לכפר ראמה תוכלו למצוא עסקית אטרקטיבית במחיר 35 ₪ בלבד
למי שעוד לא ביקר, נסע ועלה לירושלים, מומלץ מאוד לעשות זאת בהקדם. עשרות אלפי משתתפים כבר ביקרו ונהנו משלל אירועים ואטרקציות. השבוע נחשוף את התפריט של: קנלה, מחניהודה, דארנא ואנג'ליקה, המשתתפות בחמשושלים 2009
מחפשים סופגניות לא שגרתיות? בחנוכה 2009 יש אור בקצה המנהרה. השנה שוכחים מהריבה המסורתית והולכים על סופגניות במילוי פסיפלורה, קפה, ארל גריי, פיסטוק ועוד. וגם- טיפים יצירתיים כיצד לעבור את החג מבלי לעבור את המשקל
"לעיקריות קיבלנו פלטת ממולאים, חציל קטן ויפהפה, קישוא ובצל שמולאו בבשר טלה וסלט בורגול עם פלפל שושקה קלוי. נראה לי שהשף אורן ירושלמי גדל בבית שהבישול היה חלק מרכזי בו..." אדי רון מבקר בפנינה הירושלמית, סקאלה