הטעם הראשון שניר דגן מפימנטו זוכר הוא טעמו של סנדביץ' גבינה צהובה כל-ישראלי שאכל כילד אבל סגנון הבישול שבו הוא מתמחה הוא שונה לגמרי. קבלו את השף שמאוהב במטבח הנובו-לטיני, בתוספת שני מתכונים.
עוגת גבינה עם קונפי עדשים? מוס שוקולד עם בזיליקום? אחרי שזכה בחמש מדליות זהב בתחרויות בינלאומיות (ובשש מדליות כסף), הנס ברטלה, השף-קונדיטור והמותג, מחפש גיוונים. ויש גם מתכון לשבועות
גלים גלים של ריחות מלווים את אבי קינן, השף הראשי של רשת רולדין, במשך היום: ניחוח עוגות שמרים חמות מתחלף בריחן המתוק של עוגות הגבינה והשוקולד ובריח הבצל והגבינה האפויים העולה מהקישים הצרפתיים. ובכל זאת בצהריים, כשהוא רעב, הוא אוכל סביח
אנטרקוט טוב מתחיל בבחירה נכונה של הבשר, אומר יריב סלמה מ''ל'אנטרקוט''. הוא צריך להיות מיושן היטב ועם כמה שיותר שומן, והכי חשוב לאכול אותו מדיום-רייר. השאלון הפעם עם מי שחתום על האנטרקוטים הטובים בעיר
במטבח של רמה, לצד רמה, מבשל כבר שנתיים השף אסף שינער. 19 השנים שמפרידות ביניהם לא מפריעות להם לעבוד כתף לכתף בהרמוניה ולהתלהב מאותם חומרי גלם. כמו כל דבר בעבודה, גם את הראיון הזה הם עשו במשותף ובהנאה
לכבוד התיאטרונטו בנווה צדק העברנו את השאלון למרים בנימין, האמא שמאחורי מסעדת אמא הירושלמית ומסעדת דודה שבנווה צדק. שף בשקט הפעם עם מלכת המטבח העירקי
מסלול ההכשרה של מרכוס גרשקוביץ מ''קנלה'' משובץ בשמות מרשימים כמו מסעדת ''רפאל'' או ''ארקדיה''. המסעדה האהובה עליו היא ''כתית''. על רקע הסטנדרטים הגבוהים מפתיע לגלות שהאהבה לתחום התחילה אצלו מדייסת קורנפלקס שאמו נהגה לערבב לו בילדותו
קובי גוטהלף נולד בתל אביב וגדל עם הורים 'בשלנים. לפני 15 שנה, כשהצטרף לקיבוץ פלמחים, עבד כמפעיל בתחנת בטון. אחר כך ''התגלגל'' לפרדס ומשם למטבח, מבחינתו התחנה הסופית. כל זה די שגרתי, אבל יש גם פרט מפתיע ברזומה שלו - הוא שומר כשרות. ממש כך, שף וקיבוצניק שומר כשרות
השאלון הפעם עם ליאור לביא, השף של המסעדה היהודית מבית קינג דיויד שמתמחה בתבשילים עם טעם של היידישע מאמע. למי שמתגעגע ולמי שרוצה להכיר את המטבח היהודי הביתי במיטבו
לפני שהפך לשף היה רונן דברת בלש ביחידה המרכזית. למטבח היה מגיע רק בשבתות כשעזר לחמותו בבית הקפה שניהלה ברמת רזיאל. יום אחד הפתיעה אותו אשתו הילה בטיול לצרפת שם ביקר בקורדון בלו ונדלק. הוא כמובן סיים כמצטיין של המחזור שלו, חזר לארץ ופתח את המסעדה הראשונה שלו, בוקה גרני. מאז הוא צובר לו עוד ועוד מעריצים
יוסי סויסה, השף של מסעדת טרין, אוהב דגים מילדות ואפילו עשר השנים שבילה במטבח של מסעדת פורל בת''א לא שחקו את האהבה. במסעדה שלו ביבנה הוא מבשל אותם וגם פירות ים, בשרים וכמובן, טרינים. כרטיס ביקור עם השף שהציב את יבנה על המפה הקולינרית של ישראל
מסעדת אלדד וזהו היא מוסד ירושלמי ותיק ונחשב שמנוהל בידי בני משפחה אחת. אלי לוי הוא הבעלים, אשתו מנהלת במסעדה, בתה, גלי, אחראית על שירות הלקוחות ונשואה לרפי, אחד משני הטבחים, שעובד לצד שני גיסיו, יוסי ואיציק. משפחה שכזאת
זאהו קסיאנסנג', השף של מסעדת צ'ויה, נולד בסין ואת המשיכה למטבח פיתח כבר כילד כשהיה מתבונן בסבו מבשל. היום הוא מבשל לישראלים את אותן מנות אסיאתיות אותנטיות. ומה לעולם לא יבשל? חומוס, כמובן
הזיכרון הראשון שלו מאוכל, מספר איציק תג'ר, השף של מסעדת תל אביב ברוהאוס, הוא ריח המאפים מהמאפייה השכונתית. מובן שהדבר הראשון שעשה כשגדל היה לקנות אותה. כרטיס ביקור עם שף שעובד מהבטן (ושני מתכוני בשר בסוף)
בביתה שבשמורת האלונים במרום גולן, מול נוף מרהיב ובחיק צמחייה בסגנון שוויצרי, מארחת שפרה מיכאלוביץ' לארוחות פרטיות. התפריט שמשתנה על בסיס יומי והאווירה האינטימית, הופכים את הביקור אצלה לחוויה קולינרית מקורית ומיוחדת
כמו הרבה שפים גם איגור קולטניוק חולם על המסעדה שיפתח פעם. עד שזה יקרה, הוא מתמקצע בפסטה טרייה ובמנות איטלקיות באחת המסעדות המקסימות בתל אביב
החלום של אביב רגב, השף הצעיר והחדש של לה סנטרל, הוא לפתוח מסעדה משלו. עד שיגשים אותו הוא מקפיד לעבוד במסעדות טובות, לצבור ידע ומוניטין ולהתנסות בכל סגנונות הבישול. בינתיים מגלה הרזומה שלו, שמדובר בשף שמדלג בקלילות ממנות גורמה לחמין ביתי
אחרי שבישל בתפוח זהב ובמסעדת 1873 מאכלי גורמה אנינים ויוקרתיים, ניצן ויקטורוביץ' דווקא לא מתעקש על סגנון בישול כלשהו. איפה שתזרקו אותי אני אתחבר, מסביר השף שאוהב את האוכל ולא את הפוזה
עד לפני שמונה שנים היה עופר אבגיל, 37, חוקר פרטי, עד שהבין שהוא לא ממש מוצא את עצמו בתחום והחליט ללכת אחר נטיות לבו, למטבח. בחמש השנים האחרונות בהן הוא השף של מסעדת בויה, הוא מאושר מכל רגע, ואפילו הכיר בין הסירים את אשתו הסינית, כשהגיעה לשמש כמתורגמנית לסושי-שף.
חיליק רוזמן הספיק להיות מורה, מרצה, יבואן ומשורר, אבל אין עיסוק שהוא אוהב יותר מאוכל , פרט אולי לשירה, המתחרה עם האוכל על הכתר. כרטיס ביקור עם שף שבין מנה למנה כותב שיר.
בשבוע שעבר קטף גיא פרץ, השף של מסעדת ORO , שש מדליות (חלקן זהב) בתחרות שפים בינלאומית שהתקיימה ביוון. כרטיס ביקור הפעם עם ''השף המתלבש'', לרגל זכייתו בתחרות ועם החלפת התפריט במסעדה בתפריט חורפי ועשיר.
כמי שגדל בקנדה ליד חוות בקר, אין פלא שהדבר שדויד דוביסקי הכי אוהב זה בשר, ורצוי סטייק במשקל חצי קילוגרם או צלעות עסיסיות. כרטיס ביקור הפעם עם שף שחולם בלילות על ברביקיו.
כששואלים שף ישראלי לצד מי הוא חולם לעבוד, התשובה היא בדרך כלל יונתן רושפלד. בחמישי הקרוב יזכה ירון קסטנבוים מפודארט, פיגורה מכובדת בעצמו, להגשים את החלום הזה (שוב) ולבשל עם רושפלד ארוחה שכולה כוכבי חורף: ארטישוק ירושלמי, צדפות במי ים, שקדי טלה ועוד. מפגש של ענקים
כמו שפים רבים גם רונן מזרחי גדל בבית שבו לאוכל היה תפקיד חשוב. משפחה ממוצא עירקי שהתנהלה סביב האוכל. כילד הוא זוכר את עצמו קם בבוקר ומוצא את הוריו טורחים על תבשילים, אינספור מפגשים משפחתיים וזרם אורחים שהגיע הביתה דרך קבע. כרטיס ביקור עם השף של בטי פורד.
כרטיס ביקור הפעם עם שף שמנסה כל הזמן חומרי גלם חדשים, ממציא מנות תוך כדי נהיגה ומוכן לבשל הכול, אפילו חרקים. רק לא להשתעמם.