יום חמישי בחצות, סוף השבוע כבר כאן באופן רשמי, ואנחנו רוצות להשיל מעצמנו את תלאות השבוע שחלף. כבר אמרו חכמים שבנות רק רוצות לכייף... הלילה, המיקום היה המשבעה בהרצליה פיתוח. שיר כידן, חגיגה ישראלית במשבעה
"הקהל, המונה סטודנטים, בוהמיינים ואנשי ספר, לוקח חלק במועדונים של רודיאו פאב, כמו לדוגמה 'מועדון הפייפ' שנפגש בכל יום רביעי האחרון בחודש ובמסגרתו מעשנים החברים, בני 18-80, ממקטרות..." עיינה גל, רודיאו פאב, חיפה
הנה הוא בא – ליל חגיגות הסילבסטר. מסורת ידועה היא במחוזותינו, להסתובב בלילה זה ולחגוג את הולדתו של הקדוש הנוצרי בשתייה מרובה. אוהבי החגיגות והאלכוהול, הכנו לכם סיבוב שתייה. מומלץ לשכור את שירותיו של נהג צמוד
"מנת הפילה כללה שני מדליונים עסיסיים שנצרבו לדרגת מדיום רייר וזוגגו ברוטב המתקתק ופטריות פורטבלו שלמות צרובות אף הן..." יונתן שטרנברג אוכל בשר משובח ליד היין המשובח לא פחות – לינק ירושלים – מקום של כבוד
"ההובוגובלין, בירת אם מסורתית, קלה מאוד וללא טעמים דומיננטיים חזקים, הותאמה לחברתי. אני, אמיצה קצת יותר ובעיקר לא צריכה לנהוג הביתה, קיבלתי בלהבין סטאוט שטעמה מר ובהחלט חזק יותר..." שיר כידן, וויצ'ווד, תל אביב
אמיר נהרי מגיע לאירוע הפתיחה של הסניף השלישי של הבר-מסעדה פראג הקטנה באשדוד: נמצאו למעלה מחמישה עשר סוגי בירה בחבית ועוד מספר לא מבוטל של סוגים המוגשים בבקבוקים. וגם האוכל הצ'כי נהדר. מומלץ להגיע במונית
דניאל לוין מחפש חו"ל בארץ – אם אפשר כמה שיותר קרוב למקסיקו. מייקס פלייס שברמת החי"ל תל אביב מציע אווירה כמו מעבר לים עם גיטרות חשמליות מעל לבר, אוהדי ספורט שתייני קנקני בירה ומלצרית בשם אשלי. עוד לא שתינו
ביום א' יוצאת אורלי פרש-אזולאי לפאב מיידלר'ס שבכרמל חיפה, בניסיון לטפל בשביזות יום א'. ניסיון של 11 שנים, חלל משודרג, ערבי קונספט ואלכוהול מעולה שעושה את העבודה כמו האוכל שלצדו. יום ראשון לא חייב להיות קשה
"אל השולחן הגיעו מצעד מנות ראשונות טעימות להפליא: סלט עשבים עם פיצוחים, פטה כבד, סלמון כבוש על קרוסטיני, קרפצ'יו בקר ושרימפס ממולא בבשר סרטנים ובציפוי פריך..." אורלי פרש-אזולאי, שעת ערב, רסטו-בר מוריה 29 בחיפה
"מקום שיוכלו לחגוג בו. עם קצת קריוקי (כולל רפרטואר מכובד של שירים בעברית, באנגלית ובצרפתית) ומוסיקה, אוכל טוב, שולחנות מעוצבים, תקרות גבוהות ורחבת ריקודים. עם מנהל אירועים..." אורית איציק, איב, תל אביב
"מולים ביין לבן, לימון וקוביות עגבנייה מתפצחים בהנאה, תוכנם הרך ומלא עשבי התיבול נשלק וקליפותיהם מושלכות בקצב מסחרר...." אורית איציק מתפעלת מתפריט משובח בבר-מסעדה-קפה גורדו, תל אביב – לא מוותרים על הים בחורף
"הקונספט של על המים הוא דגים טריים, שהדייג העלה היום בחכתו..." אפרת רוזן סוגרת את הקיץ עם בן זוגה בבר-מסעדה על המים שעל חוף ימה של הרצליה. אל מול אחרוני הרוחצים הם אוכלים פילה מוסר ודג פרידה בליווי יין
"השעה עשר בערב. בעודנו מתענגים על הטעמים, מקרינים על מסכי הענק את הסדרה הערבית הפופולרית "באב אל חארה". לפתע שוררת דממה, הסועדים כולם פוסקים ממלאכתם ושוקעים לתוכה, וכך גם אנחנו..." עוזי בשן, הוואנה פלוס, חיפה
דניאל לוין יוצא מהעיר בחיפוש אחר מקומות חדשים ומפתיעים. רק דקת נסיעה אחת מאיקאה הוא מוצא את שמרוק – פאב שכונתי שמעניק אווירה נינוחה ומפנקת. עיצוב של פאב אירי נטול פוזה, כריכי בשר והמון בירה וויסקי בהתאם
דניאל לוין משתתף בערב ג'אם סשן ייחודי שנערכים בקפה השכונתי זוהו (Xoho) התל אביבי, בדיוק כשהוא הופך לפאב: מטבח קטן עם מנות פשוטות אך גאוניות, מוסיקת ג'אז וקאנטרי, אורחים שמשרתים את עצמם ואת אחרים ואנגלית מגוונת
יובל בלנקובסקי מתרשם מיכולותיה של הוודקה סטולי עלית, וודקה אולטרה פרמיום המיוצרת ברוסיה, שהושקה בהשקה מסוגננת במירור בר, הבר היוקרתי של מלון הבוטיק ממילא בירושלים: היא שקופה, צלולה, קטיפתית ומחליקה בגרון
"שילוב מיוחד של בר, בית קפה שאנטי ומסעדה כשרה – ואיך שהוא הכול מתמזג יחד לחלל גדול, פתוח אל הים, לא מתיימר אבל עדיין שומר על טעם טוב..." עיינה גל מוצאת זמן להיפגש עם השכנה במסעדת שאלתיאלי שעל חוף ימה של חיפה
"האווירה ידידותית עד חברית מאד, האורחים שעדיין אינם מוכרים לעובדים של ברנש זוכים לקבלת פנים מחויכת, ואלו שמגיעים עם כלב זוכים לקערת מים מרווה. אנחנו זוכות גם למנות עיקריות..." אורית איציק בקפה ברנש, תל אביב
"מהשרטרז קיימים שני סוגים: הצהוב שמכיל 40% והירוק שמכיל 55%, ואנחנו, שחונכנו מגיל קטן שעוברים רק בירוק הלכנו לעברו גם הפעם..." שירלי רחמים וחברה בוחנות את היצע האלכוהול של O'Connor – פאב אירי בראשון לציון
"ניסינו לברוח לפני תחילת משחק המונדיאל אבל הרבה אלכוהול ועוד הרבה יותר אוכל השאירו אותנו אל מול נוף הים שהפך לערמה של גברים מיוזעים שמודיעים לעולם על כל גול שהובקע..." שיר כידן מודיעה לעולם על מייקס פלייס, תל אביב
"אני לא זוכר אם הייתי בבירה השנייה או השלישית שלי ב-Bell Wood Bar כשעלתה בי המחשבה שבר טוב לא צריך הרבה, בעיקר הוא צריך להיות עצמו..." עם שריקת הפתיחה של משחקי המונדיאל בורח יובל בלנקובסקי מהבית עם חברים
יובל בלנקובסקי מבקר בפאב שחרט על דגלו את השילוב המקורי של פאס סקוטי שהוא גם ירושלמי, ששוכן בסמטה קטנה באזור מרכז העיר – גלאזגו. הוויסקי הסקוטי האיכותי, הבירות הייחודיות והשפרדס פאי הקלאסי שובים אותו בסקוטלנד
"בצל סגול מכסה את הבשר כשמיכה ונשאר עליו לפחות כדקה לאחר ההגשה במטרה להוסיף ארומה וטעם לבשר..." שיר כידן מגלה את רזי הקולינריה הגרוזינית והאלכוהול האופייני לו במסעדת דדה הגרוזינית בגבעתיים, עושה בית ספר לתל אביב
אורית ורייצ'ל מבקרות במקום מהסרטים, תל אביב: כוכב נולד בקריוקי, צילומים וציורים של מפורסמים מהוליווד על הקירות, עובדי חברת ביטוח בערב מחלקה, יום הולדת עם המשפחה משמאל, מסיבת בנות מאחור ותקליטן אחד שעושה שמח
עוזי בשן נוטל לעצמו הפוגה קלה מהסטטוס המשפחתי (נשוי, מודה באשמה ועומד מאחוריה), ולוקח את החבר הטוב אלכס אל הפרנקי פאב שבחיפה. המשקאות הטהורים מבהירים לו שמדובר בפאב אמתי, וזה עוד לפני שניסה את מנת הדגל