Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> ביקורת על O'Connor ראשון לציון

O'Connor


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מהשרטרז קיימים שני סוגים: הצהוב שמכיל 40% והירוק שמכיל 55%, ואנחנו, שחונכנו מגיל קטן שעוברים רק בירוק הלכנו לעברו גם הפעם..." שירלי רחמים וחברה בוחנות את היצע האלכוהול של O'Connor – פאב אירי בראשון לציון

בכל פעם שאני ורגליי הקטנות מטופפות להן באזור התעשייה של ראשון לציון אנו פוגשת במקום חדש שטרם ראינו וחוות מסעדה או בר מפתיעים אחרים. האזור מתחדש באופן קבוע ומציע מגוון רחב של אפשרויות בילוי מפתות. אל הפאב האירי O'Connor הגעתי באמצע השבוע עם חברה במטרה להתאוורר קצת ולטעון אנרגיות להמשך באווירה קצת פחות דוחקת מזו ששורה לפעמים בפאבים בסופי שבוע.

O'Connor הוא פאב בעיצוב אירי שממוקם בלב לבו של אזור התעשייה של ראשון לציון. ניר, שהקים את O'Connor לפני ארבע שנים שבע מהשגרה היומיומית ורצה ליצור משהו שונה עם המון אווירה ואלכוהול משובח.

את פנינו מקבל בברכה העיצוב המרשים של O'Connor, שהוא, כיאה לפאב אירי, כולל ריהוט כבד מעץ ומנורות מעוצבות. החלל גדול של O'Connor טומן בחובו מגוון מקומות ישיבה, חלקם הם פינות סגורות המאפשרות מידת מה של אינטימיות, שולחנות בגדלים שונים וכמובן בר ענק.

התיישבנו על הבר והבטנו בערגה במבחר האלכוהול המקיף אותנו. תפריט האלכוהול עצום וכולל הכול מהכול החל מקוניאק, ברנדי, עשרות סוגי בירות בבקבוק ומהחבית, וויסקי אירי איכותי וסקוטש. הפעם בלי התלבטויות וכדי להכין היטב את הקיבה לרגע שאחרי החלטנו שמתחילים באוכל קל.

למנה ראשונה לקחנו משולשי טורטיות במילוי אצבעות צ'וריסוס וטחינה בתוספת של הום פרייז. הפיקנטיות של תפוחי האדמה עם הצ'וריסוס העסיסי והטחינה המשובחת היו שילוב מנצח. לצד הפתיח הנפלא וללא ספק מעורר התיאבון בחרנו לפתוח את ערב האלכוהול שלנו ב O'Connor עם "הוגרדן הפרי האסור" – בירה בלגית כהה וחזקה של 9% אלכוהול, בעלת פירותיות מורגשת ועשירה, לא מסוננת ומתובלת בגרגירי כוסברה ובקליפות תפוז מריר. תווית הבירה מציגה תמונת אמן בלגי בשם רובנס ובה אדם וחווה עירומים אוחזים בכוס בירה ביד. היו ימים שבהם נאסרה הבירה להפצה בארצות הברית בשל התווית השערורייתית, כמה טוב שתמו ימי החרם.

הפרטנרית שלי ב O'Connor הלכה על קוקטייל ייחודי בהשראת האפל מרטיני של וודקה, סאוור וליקר מלון ותפוח. הקוקטייל היה מתוק ועדין יחסית, בדיוק כמו שבנות אוהבות. עדיין שולטות לגמרי במצב, אנחנו מתרשמות קצת ממה שקורה סביבנו: אווירה של אמצע שבוע עם מוסיקה אירית משתנה, רוק קלאסי ועוד. פה ושם קמים אנשים לרקוד והאווירה אט אט מתחממת ומשתבחת ביחס ישר ובהתאמה לכמויות האלכוהול שזורם ב O'Connor ... והוא זורם.

הפתיח נתן חשק לעוד וההצעה נשמעה מפתה - שניצלונים בבצק בירה: מנה מעניינת של רצועות חזה עוף בטמפורה של בצק בירה. המרקם שעוטף את חזה העוף הוא קריספי ומתחת למעטה חזה העוף מבושל ובשרני.

אחרי עוד סיבוב של בירה החלטנו שהנה הגיע הרגע למשהו אמיתי - שוט של "שרטרז". השרטרז הוא ליקר עשבים צרפתי המיוצר מזה 400 שנים עם אחוז מכובד ביותר של אלכוהול הנע בין 40 ל-55. מהשרטרז קיימים שני סוגים: הצהוב שמכיל 40% והירוק שמכיל 55%, ואנחנו, שחונכנו מגיל קטן שעוברים רק בירוק הלכנו לעברו גם הפעם. אומרים שסוד הכנת השרטרז שמור היטב ונחשב לשיקוי החיים הארוכים, שכן הוא מכיל 130 סוגי צמחים ופרחים. המשקה ירוק זוהר ומלחיץ במקצת אבל ללא ספק שוט אחד ממנו עושה את העבודה.

הקהל של O'Connor ברובו צעיר בשנות העשרים-שלושים עם המון אנרגיה וקיבולת שתייה לא מביישת. O'Connor מארח מעת לעת להקות איריות עם מוסיקה חיה והמון ריקודים, המטבח כשר ולצד מבחר האלכוהול האיכותי הוא מגיש נשנושים, סלטים, ראפים, עיקריות, בשרים ועוד כמה ספיישלים משתנים. O'Connor פתוח בכל ימות השבוע ומציע מגוון מבצעים. ימי רביעי, לדוגמה, הם יום של "בירה ללא תחתית", ששותים ושותים ממנה ללא הגבלה ב-38 ₪ בלבד. השירות ב-O'Connor נפלא והקהל איכותי – אני חוזרת.