מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> ביקורת על פאב גלאזגו בירושלים

גלאזגו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מבקר בפאב שחרט על דגלו את השילוב המקורי של פאס סקוטי שהוא גם ירושלמי, ששוכן בסמטה קטנה באזור מרכז העיר – גלאזגו. הוויסקי הסקוטי האיכותי, הבירות הייחודיות והשפרדס פאי הקלאסי שובים אותו בסקוטלנד

גלאזגו פאב, שחרט על דגלו את השילוב המקורי של פאב סקוטי שהוא גם ירושלמי, שוכן בסמטה קטנה באזור מרכז העיר. פאבים סקוטיים ישנם במקומות נוספים בעיר, אך אף אחד מהם לא בחר להיות גם סקוטי וגם ירושלמי ולהגיש לדוגמה האגיס ירושלמי מעורב בסגנון סקוטי. גלאזגו מעוצב היטב והאווירה הסקוטית ניכרת הן מן השולחנות המרובעים והן מטאפט המשבצות הפרוס על הקיר. כיאה לפאב סקוטי מבחר הסינגל מאלטים- משקאות הוויסקי הסקוטי האיכותיים של גלאזגו הוא גדול במיוחד. תוכלו למצוא כאן סוגי ויסקי נדירים בסגנון "חוזק חבית" –ויסקי שאחוז האלכוהול שלו קרוב ל-50% ושלא עבר דילול במים לפני הבקבוק.

גם באזור הבירות יש לגלאזגו בירות ייחודיות להציע, וזוגתי התענגה על בירת קסטיל רוז', בירה שהיא משקה דובדבנים המכילה כ-8% אלכוהול. יש לה טעם דובדבני מתוק ועשיר ואחוז האלכוהול שלה אינו מורגש. הבירה מגיעה בכוס מרשימה הבנויה בסגנון של כוס יין כאשר על בסיס הכוס מוטבעת בזכוכית סמלה של הבירה - טירה. כפי שזוגתי הגדירה זאת, זוהי בירה אולטימטיבית לבנות. אני לעומתה חשבתי שהייתי שמח לשתות את הבירה הזאת כגזוז קיץ ביום חם, היא פשוט נהדרת ואיכותית בטעמים שלה, מתקתקה ומוגזת במידה הנכונה, מהסוג שגורם לי לא להתנגד לכך שתהיה לי חבית משלי בבית.

גם בירת הגינס רכשה לה מעמד פופולרי גבוה ברחבי גלאזגו. אבל אני, חובב משובע של בירות בלגיות, מצאתי את מבוקשי בשתיית בירת הוגרדן - בלגית בהירה ועכורה במקצת שהייתה בדיוק על פי טעמי.

מכאן עברנו להזמנת האוכל שהוא טוב ומתאים מאוד הן לאופיו של גלאזגו לבדו והן כליווי הולם לשתייה. זוגתי הזמינה את אחת המנות הקלאסיות של המטבח הסקוטי ושל גלאזגו, היא השפרדס פאי - בשר קצוץ מתובל היטב שמעליו נאפו מחית תפוחי אדמה ובטטות. האגדה מספרת כי המאכל הומצא על ידי נשות הרועים הסקוטיות שרצו להכין לבעליהן מנה בשרית שתחזיק בדרך. כאשר אופים את השפרדס פאי בתנור היא מתגבשת בתוך כלי החרס ונוצרת שכבה עבה ופריכה של תפוחי אדמה שמתחתיה מסתתר הבשר המתובל.

אני הזמנתי מנה קלאסית אחרת מן המטבח הסקוטי - תבשיל בקר וירקות שורש בגינס, המוגש בכלי חרס עטוף בבצק עלים. מנה זו היא אחת המרשימות שנראו בפאב ירושלמי בזמן האחרון. בצק העלים עוטף את כלי החרס הרותח, וכאשר קורעים את הבצק נחשף התבשיל העשיר שטבילה של בצק העלים בתוכו רק משביחה את חוויית האכילה שלו.

כל המנות של גלאזגו מתומחרות במחירים סבירים בהחלט, לרוב באזור 40 ₪, מה שהופך את המקום הזה לאחד המקומות הטובים ביותר בירושלים שבו אפשר לשתות ולאכול היטב בלי לפגוע בכיס. בשילוב עם האווירה הנעימה, שהיא צעירה אך לא צעירה מדי של גלאזגו – הופך הפאב הזה לפאב ראוי וטוב, שכדאי לבקר בו.