"אם יהיה רע, והמיסים עוד יעלו, ובמוסקווה השערים יינעלו, והסוכר, גם הוא עוד יעלה במחיר, אנחנו לא, אנחנו לא נפסיק..." חיים חפר אמר מזמן ואנחנו, במקביל, אספנו בשבילכם המלצות למסעדות זולות וטובות. לכו-לם
יותר מהטעם הפיקנטי, יותר מהיצירתיות שגורמת לנו לשכוח שמדובר בסך הכול בירקות עם אורז, יותר מהמחיר הזול – האוכל ההודי הוא תמיד צבעוני וריחני, וזו סיבה מספיק טובה כדי ללכת למסעדה הודית. אז אספנו בשבילכם כמה המלצות
ב-27 ביולי תתחיל האולימפיאדה. אם במקרה, במקום לנסוע ללונדון ולצפות בטריאתלון ובהרמת משקולות בפארק או באצטדיון האולימפי, אתם נאלצים להישאר בארץ, הנה כמה ברים ומסעדות שמציעים לכם חוויית צפייה משודרגת – מרחוק
במסעדת 300 גרם שביישוב בצת הצפוני אוהבים בשר. אחרי תהליך של יישון ועישון, הוא מקבל טיפול ראוי ואז מוכן לכדי מנות שף משובחות – מטורנדו רוסיני ועד חזה אווז ברוטב יין ופירות יער. בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית
אם המטבח שלכם לא ממוזג, אם אתם עסוקים או אם סתם נזכרתם בארוחת שישי מאוחר מדי. מי שעובד בשישי ינוח בשבת, ומי שקונה לעצמו אוכל ביתי בתל אביב, יאכל להנאתו אפילו כל השבוע. ארבע מסעדות שמציעות אוכל ביתי בתל אביב
"הדג א-לה-קרטוצ'ו הוא אחת ממנות הדגל של רוסטיקו. מדובר בפילה דניס מרופד בכל טוב: ניוקי, עגבניות, זיתי קלמטה ועשבי תיבול, שמבלים בילוי לוהט בתנור, מוגנים במעטפת כפולה של נייר ונייר אלומיניום..." אדם בר, רוסטיקו
שפרה צח: "אומלט אפוי עם קוביות בטטה, פלפל קלוי ובצל סגול, שמעליו מונחים עיגולי גבינת עזים צרובה, ואומלט ירוק, עם אפונה, תרד, פטרוזיליה ונענע, ומעליו מעטה מוקרם של גבינת פטה..." מארוחת הבוקר של בריבה בנמל תל אביב
"הדניס הגיע פתוח, נקי ומדיף ריח עדין של שום ושמן זית, נודף טעם ים-תיכון..." אורלי פרש-אזולאי מגיעה למסעדת מסעדג שבחיפה בערב קיץ מהביל, מתיישבת ליד החלון שצופה אל הים ושוכחת הכול
"אל השולחן הגיעו זה אחר זה מגוון מטבלים איכותיים ומענגים כמו לבנה, גבינת שמנת פלפלים, גבינה עם שום ושמיר, טונה, זיתי קלמטה, פסטו הבית, גבינה בולגרית וחביתה..." שירלי רחמים, בוקר על הים, פרנצ'סקה ראשון לציון
לונדון. תכף האולימפיאדה. אבל גם אם אתם סתם מתגלגלים לבירת הממלכה ומחפשים אוכל בריא, לא יקר או נוטף שמן מסדרת ה-fish& chips שהבריטים ידועים בה, יש לדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה 3 המלצות למסעדות בלונדון בשבילכם
"התפריט של אישימוטו משלב מנות ראשונות, נודלס, מנות על בסיס אורז וכמובן מבחר לא מבוטל של סושי משובח להרכבה עצמית. אבל לי היה ברור שלמנה ראשונה אתחיל עם פופקורן שרימפס..." שירלי רחמים, אישימוטו, אבן יהודה
הימים ימי בין המצרים, הקודמים לתשעה באב (28 ביולי), ובו מציינים את חורבן בית המקדש. לפי המסורת היהודית נוהגים בימים אלו מנהגי אבלות, שכוללים איסור על אכילת בשר ושתיית יין. הנה המלצות למסעדות מתאימות בירושלים
במושב חוסן שבגליל תמצאו את מסעדת צ'ארליס עם תפריט בשרי ובאווירה ביתית ונינוחה. בתוך הטבע הגלילי הירוק תוכלו ליהנות מדגים ומבשרים בזמן שהילדים ישתוללו בגן השעשועים הסמוך. בשעת צהריים: עסקית משתלמת
"השימוש בבשר מקומי מאפשר להציג הרבה נתחים יפים שמיושנים עם העצם - תאווה לעיניים - אבל ההפתעה המרעישה של הביקור אצל הקצב הייתה ההיתקלות מטווח קצר ב'קובה סטייק' יפני..." אדם בר בבוצ'רי דה ברילוצ'ה תל אביב
"לה קוצ'ינה מחיקנה אס אונו דה לוס מחורס אן אל מונדו. מוצ'אס גראסייס רסטורנטה מקסיקנה, אי הסטה לואגו..." עופר פרוסנר שובר שורות במסעדת מקסיקנה (המקסיקנית) ששוכנת בפינת הרחובות בוגרשוב ובן יהודה בתל אביב
"קדירת פירות ים בצלחת חרס עם פסטה עגבניות ופירות ים נעטפה כבמכסה בפיתה מהטאבון. כדי לחשוף אותה, יש לכרסם אט אט את הבצק הפריך והמהבילה, מה שיוצר חוויית אכילה משובחת..." שירלי רחמים, מסעדת כרמא בעין כרם
עד שהתחלתם לנשום אוויר צח והצבע הירוק נכנס לכם לזווית הראייה – לא תעדיפו מסעדת שף על פני סטקייה? אז מתברר שגם לאזור הצפוני בארצנו יש מה להציע בתחום הקולינריה, אספנו בשבילכם הצעות למסעדות שף בצפון
חם, חם ועוד קצת חם. קבלו את גרסת הקיץ במסעדות שלנו: פיצה עם אנטרקוט אצל NG, בראנץ' על המרפסת במעדניה של גולדשטיין ותפריט חופש גדול מיוחד לילדים מאת השף צ'רלי פדידה למסעדת אוליב ליף. יהיה חם
"הרוטב המתוק השתלב נפלא עם המליחות של גבינת העזים והמרקם של התאנה נשמר קרוב לצורתה המקורית ולא נפגע כתוצאה מתהליך הבישול הקצר שעברה..." מי טל שבתאי חוזרת אחורה בזמן אל טעמים נשכחים במונטיפיורי שבירושלים
סיטרה – ביסטרו שף באווירה אירופית יוקרתית שוכנת בסי אנד סאן, על קו החוף של תל אביב, שם היא מציעה תפריט צרפתי ואיטלקי עשיר ומגוון. בימים א'-ה', בשעת צהריים, תוכלו ליהנות כאן מארוחה עסקית משובחת
רוסי, בולגרי, ברזילאי והונגרי מגיעים לתל אביב. נשמע כמו התחלה של בדיחה? לא בקיבוץ הגלויות שלנו. מה האוכל האתני שלכם? אספנו בשבילכם ארבע המלצות למסעדות אתניות בתל אביב
"'זה יקב בוטיק והיין הוא יין בוטיק.' 'אחי מייצר את זה בממ'ד בדירה בראשון לציון, זו בירת בוטיק' 'השירות פה הוא לא כמו במסעדה רגילה, זו מסעדת בוטיק'..." פלצנות? תירוצים? טרנד? איתמר מישור (בר זאייצ'יק) על יקבי בוטיק
עם הקיץ מתעורר החשק למנות קלילות ובריאות, כמו אהובינו הדגים. בשביל אלו מאתנו שנמנעים מפירות הים שלפעמים מתלווים אליהם, אספנו רעיונות לארוחות במסעדת דגים כשרה באזורים שונים בארץ, שתוכלו גם לשלב עם טיול בחופש
מסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון בתל אביב, ובראשה השף צ'רלי פדידה, מקפידה לחדש ולהתחדש. מתוך ההצעות הרבות שלה, הנה שתיים שיהפכו את חודשי הקיץ הקרובים להרבה יותר מעניינים
"אחרונה חביבה הגיעה מנה מהספיישלים של היום: צוואר כבש ממולא ירקות שורש. לילי מספרת שאחיה מלטף ומעסה את הבשר שעתיים, ולמען האמת - האהבה ניכרת..." מה אתם יודעים על המטבח הגרוזיני? יובל בלנקובסקי מדווח מראצ'ה ירושלים (לשעבר)