"אינרי הם כיסים זהובים מטופו, שמכילים את הרכיבים הרגילים – אורז, ירקות ודגים, רק שנוח להחזיק אותם, כמו פיתה קטנה..." במקום לצאת מכיפת המזגן בבית, דניאל לוין הזמין משלוח מניו בר סושי שבצפון תל אביב
עדיין קשה לי להסתגל לקיץ. אני אמנם מכיר אותו כבר כמעט 30 שנים, אבל כל מפגש מחודש ביולי-אוגוסט מכניע אותי. חוץ מלהסתובב בחוץ ולהזיע, הדבר האחרון שאני צריך זה אוכל חם וכבד, שהוא ממש גול עצמי. אתמול בצהריים, כשהתחלתי להרגיש רעב קטן ומציק, הפתרון המושלם היה להזמין סושי הביתה וליהנות ממנו תחת כיפת המזגן.
אחרי רפרוף על השמות המוכרים, החלטתי לבדוק מקום חדש שנפתח לאחרונה בצפון תל אביב – ניו בר סושי. התפריט מבוסס כמעט לחלוטין על סושי, ולצדו - פינה מגניבה של דים סאם, שהבטחתי לעצמי לטעום ביום קריר יותר. הזמנתי את קובי אליי לאולימפיאדה ומזגן, ותוך פחות מחצי שעה השליח כבר היה אצלנו עם המון סושי וכל הרטבים האפשריים.
קיבלנו מגוון רולים בכל מני צבעים ומרכיבים. קובי, שמכור לסלמון מעושן, תמיד רוטן כשבסושיות אפשר למצוא רק סלמון נא. לכן פתחנו ברול של אורומאקי פילדלפיה - סושי מפנק עם גבינת פילדלפיה ואבוקדו במעטפת סלמון מעושן. מדובר ברול מתוחכם ומודרני, שלמרות הרכיבים המיוחדים שומר על הכבוד והאיכות של הסושי המסורתי. כי, כמובן, השילוב של פילדלפיה עם סלמון מעושן הוא טבעי ועשיר. המשכנו לאורומאקי ספייסי טונה, שמכיל טונה אדומה, אבוקדו, בצל ירוק ומיונז יפני. זה היה רול טעים וקליל, כזה שאפשר לאכול ממנו אלף חתיכות אחת אחרי השנייה. ההפתעה הייתה המיונז היפני, שחיבר את הדג לאורז ולירקות ויצר סלט קטן בפה. בשלב הביניים חלקנו ביננו שתי מנות של ניגירי עם נתח עבה של דג – טונה אדומה בשבילי, וסלמון, כמובן, בשביל קובי.
עברנו לשלב הבא בארוחה, שהיה חמש דקות הפסקה, וחזרנו כשהרגשנו מוכנים לטעום מנה שלא הכרנו - אינרי ספייסי. אינרי הם כיסים זהובים מטופו, שמכילים את הרכיבים הרגילים – אורז, ירקות ודגים, רק שנוח להחזיק אותם, כמו פיתה קטנה. עוד יתרון הוא שהם נטולי הטעם המר של האצה, ובמקומו בורכו בטעם טופו מתקתק, שמדגיש היטב את דג הטונה הטרי שבפנים. אשמח אם עוד סושיות יגישו את המנה המוצלחת הזו. המשכנו לסוזוקי מאקי - רול מאקי קטן במילוי שרימפס, שהיה נשנוש מגניב וטעים.
פוטומאקי קליפורניה הכיל סלמון, קמפיו, אבוקדו ובצל ירוק. קובי מספר שהשילוב של סושי עם אבוקדו התחיל בקליפורניה, כי ביפן אין באמת אבוקדו. תבינו, שנינו אכלנו לא מעט סושי בעבר, אבל כל הניסיון לא הכין אותנו לרול האחרון שטעמנו: הספיישל היומי שכלל סלט שרימפס וסלמון, מיונז יפני וציפוי טוביקו – קוויאר ירוק. השילוב של הסלמון עם השרימפס היה טעים, מרענן וכובש. הקוויאר הוסיף לחוויה של הרול בעיקר במרקם, כשהתפצפץ בפה בכל ביס. הנה עוד מנה שצריך להכניס לתפריט של כל הסושיות באופן קבוע.
אכלנו הרבה סושי, אולי יותר מדי ליום אחד, אבל אני לא מתחרט. אחרי שסיימנו הצצתי בתפריט וראיתי שנשארו עוד המון מנות שאני חייב לבדוק ולטעום. גם קובי לא יתנגד שלמסיבת הרווקים שלו, בעוד חודשיים, נזמין קומבינציית ענק מניו בר סושי. אני אדאג שיהיה הרבה סלמון מעושן.
-
ניו בר סושי תל אביב
-
התפריט מורכב בעיקר מסושי
-
מסורתי ומודרני
-
וגם משלוחים למסיבות רווקים