"מסעדות בסגנון מזרחי וערבי יש הרבה, אבל מעטות מצליחות להגיע לרמה שבה ניכרים המחשבה, הזמן, המגע האישי והיד המדויקת על התבלינים, בניגוד לפס הייצור הנפוץ..." שירי שקד מבקרת במסעדת חוראן שבחורפיש
גם בחורף הקר, קדירות בשר ותבשילי שמנת אינם גזירת גורל. בשביל הטבעונים שביניכם, בשביל המארחים שביניכם ובשביל הסקרנים שביניכם, אספנו שלושה מתכונים טבעוניים מאת שפים מובחרים, שיחממו אתכם גם בחורף. לבריאות
מסעדות שף הן אולי מצרך נדיר באזור הקריות, אבל שוקה בקריית ביאליק היא ככל הנראה אחת הטובות שבהן. לשמחתכם, לא חייבים לקרוע כאן את הכיס בשביל ארוחה טובה, אפשר להגיע גם לארוחה עסקית. בתיאבון!
הכירו את המסעדה החדשה בשכונת נווה צדק בתל אביב: 1887 – בית איטלקי - מנות קלילות, פסטה ריחנית ויין באווירה שכונתית. מארוחת ערב רומנטית לאור נרות דרך ארוחת בוקר דשנה ועד מנות קטנות לצד כוס יין
"האנטרקוטים של 206 מגיעים בגרסה "רגילה" של 280 גר' או גדולה של 380 גר'. בעצת הקרדיולוג בחרתי בגודל הצנוע. בעצתן של בלוטות הטעם, התחרטתי בדיעבד שהקשבתי לקרדיולוג..." אדם בר, ארוחת ערב בבשרים 206, תל אביב
שמה של מסעדת קלמה, ממסעדות החוף הטובות והיפות, קשור ברגיעה, וזאת דווקא על רקע מיקומה על חוף ים לידו שבאשדוד. על כל צרה או טובה שלא תבוא, ביקשנו מהמטבח של קלמה לגלות לנו איך מכינים מרק. התוצאות לפניכם
"אני הזמנתי את טוסט הבית, שהיה מלא בהפתעות: פסטרמה מבשר לבן, פפרוני, עגבניות, גבינה צהובה וממרח הבית..." אורלי פרש אזולאי מדמיינת לרגע שהיא נמצאת על מרפסת בווינה. ועדיין, זהו בית הקפה סנטה מריה בחיפה
לאלו מכם שנאלצים להישאר גם היום בבית, ושמחפשים תעסוקה ליתר בני המשפחה, אספנו בשבילכם המלצות לשלושה מתכונים לילדים – שתוכלו להכין ולאכול ביחד. ומה מחר? מחר כבר תלכו לאכול יחד במסעדה
"ארנצ'יני מטוגן הורכב מכדורי ריזוטו פריכים ממולאים עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, על מצע רוטב עגבניות בנגיעת פסטו. בזמן שאני חיסלתי את מרביתם, אימא פיתחה התמכרות לרוטב הפיקנטי..." שירלי רחמים, אלפרדו פתח תקווה
בישראל כמו בישראל, המאמץ הביטחוני רותם את כולם, גם את המסעדות. הרבה מהן מציעות הטבות מיוחדות לתושבי הדרום ויישובי קו העימות. אספנו בשבילכם כמה המלצות, עד הרגיעה הבאה
אי של שפיות: מסעדת מוברשם בצפון הארץ, מול חוף ימה של עכו, מציגה את הצד הטוב של המזרח התיכון – המטבח המשובח. שפע של פירות ים, דגים טריים, מנות בשרים מובחרות, תוספות חמות וסלטים – וגם ארוחה עסקית בצהריים
אספנו בשבילכם ארבעה מתכונים למרקים מנחמים: מרק מנגולד של מסעדת אלגרה, מרק חצילים של מסעדת אוליב ליף, ארטישוק עם פטריות פורצ'יני של לארא וגם מרק טורטייה של מקסיקנה – שיחזיר לכם את הפלפל לחיים
מסעדת קיוטו בהרצליה מציגה תפריט בריאות חדש, באוסקר ווילד שבפתח תקווה חוגגים סוף שבוע שהוא כולו אירלנד, ובמסעדת ראצ'ה הגרוזינית שבירושלים, שכבר פתוחה גם בצהריים, מציעים לכם ארוחה עסקית – בתיאבון
גיא סופר מגיע למייקס פלייס, סניף הרצליה. חשוב שתדעו שיש מוסיקה, חשוב שתדעו שיש סטנד-אפ, חשוב שתדעו שחלק מהמלצריות דוברות אנגלית, חשוב שתדעו שיש יופי של אלכוהול, אבל הכי חשוב – שתזמינו את הצ'יפס עם הגבינה והבייקון
"קדירת פירות ים כללה שילוב ראוי של שרימפס, קלמארי ומולים, ברוטב עשיר של חלב קוקוס, צ'ילי מתוק, שמנת ושמפיניונים. ההפתעה הנעימה של המנה היו קוביות הקריספי-רייס של אורז לבן מטוגן..." אדם בר – פריים רמת החייל תל אביב
שירי שקד מעבירה את שעות הצהריים במסעדת בת יער שבמצפה עמוקה, בגליל העליון. מבני עץ אותנטיים, צהלות סוסים, קרונות רכבת ישנים, נזיד בוקרים מפורסם וסטייק טי-בון על פלטת עץ. בית קטן בערבה
"היוקוזונה הקלאסי – 330 גרם של בשר אדום עסיסי שנצלה לרמת עשייה מושלמת – הוגש על לחמנייה טרייה עם ירקות ורטבים בצד..." יונתן שטרנברג אוכל המבורגרים בסניף החדש של רשת בלאק בר אן בורגר בקניון מלחה שבירושלים
והנה אנחנו מתקרבים למועד ציון חגיגות הבוז'ולה, וגם המסעדות שלנו מצטרפות. במיט בול מגישים לכם בשר ויין, במעדנייה של גולדשטיין מבשלים עם בוזו'לה, וגם במושבוצ מכינים לכם מנות מיוחדות. ויש עוד הרבה הצעות מעניינות
חדשות מעולם הבירה: פאב חדש במתחם "יס פלאנט" שבראשון לציון עושה כבוד לבירות בוטיק ומבשלות בארץ ובעולם. "55 דרפט & מור" מציע מבחר של 55 בירות הנמזגות מן החבית – ואנחנו מבטיחים לנסות אותן אחת-אחת
מסעדת ליליות בתל אביב: 1. מהאיכותיות בעיר. 2. מדלגת בקלילות על משוכת הכשרות. 3. מניפה את הדגל החברתי. 4. מטבח מקומי ויצירתי שנסמך על בשר, דגים, ירקות ושמן זית מקומיים. 5. ארוחה עסקית לשעת צהריים. תיהנו, על בטוח
אתה אמנם אוכל בורי מטוגן והיא מזמינה שרימפס בגורגונזולה, ובכל זאת תמיד יש מקום לחלוק. אספנו בשבילכם מסעדות דגים ופירות ים – תיהנו, בטוח תיהנו
"הצורה שלה, הצבע שלה, הטעם שלה, המינימליזם של התוספות שבאו איתה. יש תחושה כזו, געגועים למשהו שאתה לא מצליח לשים עליו את האצבע – אבל אתה יודע שכשתראה אותו, אתה תזהה. אז זו הסינטה שאכלתי בהדסון..." עופר פרוסנר
חדשות מהמסעדות: פסטיבל שמן זית באוליב ליף, מבצע זוגי במסעדת טאפאיה, ארוחה עסקית חדשה אצל גואטה, מרקים וקדירות ים במטבח של השקד ומשתה הודי באינדירה. הולך להיות טעים
"כיאה למאכלי חורף, המנות העיקריות עושות שימוש נרחב בקטניות, בעשבי תיבול ובבישול ארוך. כזהו הסופריטו, מנת הדגל של המסעדה, המוגשת לשולחן בסיר נירוסטה מהביל..." שפרה צח, התפריט החורף של מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
"האוסובוקו הלבן, ברוטב תפוחים ודבש, רך ועסיסי, בושל כמובטח בבישול ארוך, והתקלף באופן וולונטרי מהעצם. רק חסר היה שיקפוץ לפה באופן וולונטרי וילעס את עצמו..." אדם בר בפאפא'ס, מתחם שוק הכרמל – תתחילו להתרגל