מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על התחרות קוקימן סושי-מאסטר 2012

קיקומן סושי-מאסטר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הם התייצבו בעמדות, וברגע שהשגריר היפני נתן את האות פצחו בזריזות במלאכה: חותכים, מגלגלים, צורבים, עורמים ומגלפים. היתה להם סיבה טובה..." שפרה צח צפתה בתחרות קיקומן סושי-מאסטר 2012

"שימו לב, יש לכם שלושים דקות בדיוק מרגע הישמע הגונג להכין שתי צלחות זהות, שיכללו סשימי, נגירי ורול, במתכון ובעיצוב לפי תפיסתכם. הקריטריונים לשיפוט יהיו טעם, מקוריות, זיקה למקור ואסתטיות. מ-עכ-שיו!" כך פתחה כוהנת תוכניות הבישול מיכל אנסקי את תחרות קיקומן סושי-מאסטר, המתקיימת זו השנה השלישית. אירוע שהיה חגיגה של צבע, אסתטיקה, טעם ויצירתיות.

אך לפני שהגענו לרגע הזה זרמו הרבה סושי'ז באולם אושן שבגני התערוכה. במבואה הוצג שוק יפני מסורתי, עם דגים נאים, ירקות טריים מיוחדים כמו גזר צבעוני וצנון שחור, ומבחר מוצרים שפעם נחשבו אקזוטיים ונדירים וכיום זמינים ללא כל קושי, כמו חומץ אורז, אצות, רטבים מיוחדים של קיקומן ועוד. הכיבוד כלל כמובן מבחר מרשים של סוגי סושי, שהוכנו לעיני המבקרים הרבים, ובראשם השגריר היפני וצוותו. השגריר, שדיבר עברית שוטפת, דיבר על ה"סושי-בום" שהוא רואה בישראל. ואכן, הטרנד האסייתי, כך נראה, נמצא פה כדי להישאר. החיך הישראלי, המורגל כל-כך בטעמים חזקים ובצלחות גדושות, אימץ לחיקו את שפת הטעמים היפנית, על העידון והאסתטיקה שבה. והא-ראיה – לא פחות מארבע מאות מסעדות אסייתיות פועלות כיום ברחבי הארץ. 28 מתוכן שלחו את נציגיהן לתחרות, שהיא אחד האירועים הגדולים בעולם מסוג זה.

לאחר שהקהל שבע דיו מסושי, דים-סאם ומתאבנים אסייתיים, פסעו בסך פנימה נציגי המסעדות המתחרות, לבושי לבן ונושאים בידיהם מגשים עם חומרי הגלם. הם התייצבו בעמדות, וברגע שהשגריר היפני נתן את האות פצחו בזריזות במלאכה: חותכים, מגלגלים, צורבים, עורמים ומגלפים. היתה להם סיבה טובה. לא פחות מ-100,000 ש"ח השקיעו קיקומן וחברת דיפלומט, המפיצה שלה בישראל, בפרס הראשון, הכולל ביקור במפעלי קיקומן ביפן וקמפיין פרסום. למקום השני הובטח סט סכינים ומוצרים למסעדה בשווי 10,000 ש"ח.

לאט לאט מתחילות להתרקם לעיני הקהל יצירות צבעוניות, שלוקחות את הדימיון הרחק מעבר למינימליזם היפני המקורי. הנה צב מגולף בדלעת ועליו מורכבת אות יפנית מגולפת בצנון, "פיתות" עשויות בצק טופו ממולאות קוויאר אדום, רולים העושים שימוש באורז-סלק סגול ובאורז לבן ליצירת סמל יין-ינג, ברבור מגולף מז'וליינים של תפוח, "דייג" עשוי צנון מעלה בחכתו "דג" עשוי מסלק, "מוזאיקה" של קוביות דג וקוביות מלון לסרוגין, ספירלות של אורז צבעוני ועוד.

טאץ' אחרון ו-גונג! תם הזמן. היצירות המוכנות מועלות אחר כבוד לגלריה, שם סוקר אותן חבר השופטים, הכולל את השף היפני וכוכב הטלוויזיה נאיוקי יאנאגיהרה ולצידו שף אביב משה, איילת הירשמן ואיריס ז'ורלט. בזמן שהשופטים סוקרים ובוחנים את הצלחות המוגמרות, חוזה הקהל במופע מלהיב של להקת "טררם", ואז בסדנה קצרה שבה מדגים השף היפני את אמנות חיתוך הדג, כשהוא מצליח לשלוף את האידרה בתנועת סכין חלקה אחת.

ואז הגיע רגע ההכרזה על הזוכים. בסופו של דבר הכריעה המסורת, והמנות הזוכות היו אלו שהפגינו שילוב של איפוק, חדשנות מדודה וטכניקה גבוהה. בפרס המנה היפה ביותר והמקום השני זכה השף עדי עזר ממסעדת ראסקה בפתח תקוה. במקום הראשון זכה השף הצעיר מידן סיבוני ממסעדת נאו-סושי בגבעתיים, שהודה בביישנות כי רק בגיל 17 החל לעסוק בהכנת סושי, ומעולם לא היה ביפן. עכשיו מובטח לו שם ביקור מלכותי. מגיע לו.