קפה סנטרל ברעננה, בית קפה-מסעדה, מציע פסטות, דגים, סלטים, כריכים, קינוחים ואלכוהול. מי שמעוניין לצפות בברבורים השטים באגם, מדשאות ירוקות רחבות ידיים ומופע מזרקות מים, מוזמן לארוחה עסקית בלב הפארק הירוק ברעננה
"בכלי אידוי שנפתח לשניים מונחים בחלקו האחד נתח נדיב של סלמון מאודה על מצע עלי כרוב וגזר קצוץ, ובחלק השני כרובית, ברוקולי וקישוא ששמרו על מרקמם הנגיס..." שפרה צח מבלה ערב בחברת האוכל היפני של קיוטו, הרצליה
"הפטריות הגיעו כשהן מסודרות בשורה על מצע של רוטב שמנת וכורכום צהבהב וחם כשסביבן עגבניות שרי חתוכות. ביס אחד והתמכרנו..." גיל ח' עמית מגלה את הקסם שריסטרטו, בית קפה שכונתי וכשר במודיעין
שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 7-29.3.14? נוף אביבי עם פריחה מלבלבת, בשלנים ביתיים המציעים מאכלי עדות מסרותיים, פעילויות לילדים וסדנאות בישול. רעיון לבילוי לסופ"ש הקרוב עם המשפחה
"כיסונים עסיסיים עשויים בצק זהוב ממולאים בפטריות טריות ומלווים ברוטב עדין ונעים, כזה שלא משתלט על כל המנה..." חגית גרוס מגלה את הטעמים האותנטיים והממכרים של ארץ המגף ממש כאן בלוקה, במרינה של הרצליה פיתוח
"אני, שמעדיפה את הדג בצורתו הטבעית, נהנית מדניס בשלמותו בשיטת "חצי-חצי". ראשית הדג נאפה בתנור בלווית עשבי תיבול עד ריכוך ואז מקבל צלייה מהירה בגריל, שמעניקה לו ציפוי פריך ושומרת על עסיסיותו" שפרה צח שוברת את הרגלי צריכת הבשר של בן הזוג ולוקחת אותו לדרבי בר דגים בהרצליה
"סלט חסה עם ירקות, רצועות לימון וצלפים המסתתרים מתחת לפרוסות ורדרדות ושמנמנות של סלמון מעושן..." החום הפוקד אותנו בתקופה זו של השנה, הביא את חגית גרוס ללכת לשחות בחוף ימה של נתניה ולהנות מארוחת בשרים ודגים כשרה בלה ביפטק
טור היין של יובל בלנקובסקי דן הפעם ביינות המתאימים למזג האוויר השורר בחוץ, לא חורף עם גשמים אך גם לא קיץ עם רוח חמה. לפניכם כמה יינות נהדרים שיצאו לאחרונה, שיתאימו מאוד לכל מזג אוויר שתתקלו בו
"שלישיית פלפלונים צבעוניים במילוי גבינת עזים, פטריות פורטבלו שמולאו בגבינת עיזים עם פפריקה מעושנת ופטריות ונאפו בתנור..." שפרה צח לוקחת את החברה הטובה למסעדה החדשה שנפתחה לאחרונה בגבעתיים - טאפאס 43. אז איך עבר הערב?
"המבורגר עסיסי ואימתני, עשוי בעיקרו מנתח אנטריקוט איכותי ומעליו, כבד אווז יחד עם חזה אווז שנתנו לו עוד נופח ייחודי, ירקות טריים עם מספר מלפפונים חמוצים ושלושה מטבלים נהדרים..." ענבל גרזון מגלה שכיף להעביר ערב באווירה ספורטיבית בספורט בורגר, המקום החדש בשכונת עין כרם, ירושלים
בין סמטאותיה של נווה צדק הציורית תמצאו את מתחם דלאל הכולל מסעדה ובית קפה-קונדיטוריה, והכל באווירה דלאלית ייחודית מאוד. הטעמים הם ים-תיכוניים מובהקים שעיקרם בשר, דגים ופירות ים, פסטה, ושפע של ירקות טריים. לא תקפצו לארוחת צהריים נינוחה?
"אצבעות פריכות של ברוקולי ותערובת גבינות, ומעליהן רצועות בצל סגול מקורמל, שילוב מדהים של פריך ונימוח..." ענבל גרזון מגלה בין רחובות ירושלים הצרים את קפה קטמון - בית קפה צמחוני וכשר
"למרבה המזל, היום זהו לברק – הדג המועדף עלי. כאן הוא מוגש בשיא הפשטות – צלוי בשלמותו על הפלנצ'ה, כשכל מה שצריך זה לשפוך כמות נדיבה של רוטב חמאת לימון עליו ועל תפוח האדמה האפוי שמוגש איתו. בסיסי וטעים..." שפרה צח, קלימרה, נמל יפו
"הטוסט שספג את טעמי הגבינה ועלי התרד נמס בפינו וביצת העין התפצחה והגירה צבע כתום עז על המנה ושיוותה לה מראה של יצירת אומנות..." חגית גרוס מתחילה את היום בארוחת בוקר כשרה ומרעננת באספרסו בר פולג (נתניה). וכמובן, לא מוותרת על קפה חזק, איכותי ומעקצץ
קימל, המסעדה המקורית של השף שאול בן אדרת, מציעה מנעד רחב של טעמים בסגנון כפרי-צרפתי אותנטי. במקום תמצאו אווירה פסטורלית נעימה, כלי אוכל והגשה מיוחדים ובצהריים מוצע גם תפריט עסקי שווה במיוחד
"לראשונות קיבלנו תמרים ממולאים בקינואה ואורז מלא ובליווי רוטב מתוק, מנה מעולה ממנה ביקשנו סיבוב נוסף, בלינצ'ס במילוי ירקות וקציצות עלי חוביזה בתיבול מזרחי..." קרין אביב מגיעה לדליה, הצמחונית-טבעונית במושב אמירים שבצפון
מסעדות בנמל תל אביב הן אטרקציה קסומה בחורף, שכן הן משלבות בין חוויה קולינרית מרעננת, נוף של גלים המתנפצים על המזח מינוס מסות האנשים הגודשים את האזור כאשר נעים בחוץ. קבלו המלצה למסעדות שפשוט חובה לבקר בחורף הזה.
"הקיש הים-תכוני היה עם בצק פריך כשבפנים הייתה תערובת של גבינת פטה, חצילים ופלפלים קלויים, עגבניות שרי וגרעיני דלעת. תערובת פשוט נפלאה שיחד עם הגבינה השתבחה עוד יותר..." רונן סולומון, לחמים, תל אביב
"הוא לקח פילה דג מוסר אפוי בתנור בלוויית תפוחי אדמה ואני נהניתי מפילה דג לברק נימוח ומלווה ברוטב שום עשיר. בשתי המנות הדגים היו טריים, הרטבים במרקם הנכון וארומתיים..." אורלי פרש-אזולאי מגיעה לג'קו מאכלי ים בעיר התחתית של חיפה
"אינבולטיני חצילים שהיא מנה של גלילות חציל ממולאות בגבינת עיזים ומונחות ברוטב עגבניות עוקצני, וסלט גוסטו ובו מגוון עלים טריים, נגיעות תפוח עדינות וקרוקונים של גבינת עזים...", דן תורן לוקח את הבוס לארוחה איטלקית משובחת בגוסטו, תל אביב
את הנבטוטים כנראה כבר פגשתם על המדפים בסופר ומומלץ מאוד להכניס אותם למטבח. הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מלמדת אותנו איך להנביט את הנבטוטים וגם מציעה מתכון להכנת מרק נבטוטים וירוקים
"אז למי מתאים ברולו? לאוהבי הבירה, מעריצי היין וחובבי הוויסקי. הבר מציע תפריט אלכוהול מרשים שכולל פריטים יחסית נדירים..." דן תורן מעביר ערב עם הרבה מאוד אלכוהול משובח בברולו שבפתח תקווה
"אחד השיאים של הארוחה, קרוי בפשטות "סטילטון": עלי אנדיב שבתוך כל אחד מהם נחות קוביות של גבינת סטילטון חמה יחד עם פיסות זעירות של אגס ביין ופיסטוקים מקורמלים..." שפרה צח מוצאת מגוון עשיר של מנות בקפה אלברט, קניון רמת אביב, תל אביב
"בחרנו בקבב המגיע בסגנון ערבי של קציצות עגולות וטעימות. התערובת כללה שומן בדיוק ברמה שבה הוא נותן טעם, אך אינו משתלט על טעמו של הבקר, והתיבלון היה עדין ומחמיא לבשר, והכול בשפע..." גיל ח' עמית מרגיע את הרעב בגריל 443 בצומת שילת, מודיעין
"אורז בר משולב עם אורז לבן, בתוספת נתחי עוף ועשבי תיבול ברוטב קארי. הטעמים השתלבו באופן הרמוני והקארי החמיא לכל חלקי המנה..." גיא סופר זמרני חזר מחודש וחצי בארגנטינה היישר למסעדת תרזה ברחובות ונהנה מכל ביס