הצירוף אוכל בריא עושה אתכם חולים? אולי הגיע הזמן שתבקרו ב''בריבה''. שפרה צח כתבתנו שודלה על ידי חברתה הטבעונית להתנסות בארוחת בריאות ב''בריבה''. כשהגיעו למנת הריזוטו אבוקדו, הבינה שדבקותה בסטייק התערערה לנצח
כבר כמעט ואפשר להריח את יום העצמאות המתקרב ובא, והריח הוא ריח המנגל, כמובן, גם אם השנה החליטו לקרוא לו ברביקיו. ארבע המלצות על מסעדות שמתמחות בבשר למי שכבר לא יכול להתאפק
מסעדת לה סנטרל הותיקה והמוערכת שוכנת בשדרות רוטשילד פינת אלנבי. בשעות הצהריים מציעה לה סנטרל ארוחה עסקית בשיטת ארוחה מלאה במחיר העיקרית, כאשר מחיר העיקרית נע בין 44-79 ש''ח.
ג'וני חיל, השף של Ocean בר פירות ים, אוהב את האביב אבל הכי אוהב פירות ים. לכבוד האביב הוא מגיש פסטיבל שלם של דגים ופירות ים, עם ארוחות מלאות ב-79 שקל לסועד. מומלץ בחום
דווקא עכשיו, כשהתשוקה אליו עוד בוערת, זו הזדמנות מצוינת לבדוק מה הפך את הלחם למזון בסיסי עבור אוכלוסיות רבות בכל העולם. ליאורה חוברה בטור שכולו פחמימות
בלב ירושלים שוכנת מסעדת ג'אקסי, מסעדת גורמה המציעה תפריט עשיר וייחודי. השף ז'ק דיין שהתמחה בצרפת ברזי המטבח המקומי מוציא ממטבחו תפריט עשיר בסגנון צרפתי עם השפעות בינלאומיות.
''על צלחת שטוחה ערוכים כיסונים זעירים, גרגרי חומוס, ירקות מבושלים ופטרוזיליה, כשאת הכל מכסה מרק דובדבנים. וכמו שהמרק הוא ארוחה שלמה, כך גם מנות האורז המיוחדות, שנועדו לשמש כתוספות, האושפילאו, אורז עגול מנוקד בכפיסי גזר, גרגרי חומוס ופיסות בשר קטנות, והבחש עם עשבי תיבול וטעם נפלא''. שפרה צח ביקרה בסמרקנד וחזרה מוקסמת
מאז הגיעה לכאן בשורת האוכל המוקפץ, לפני כעשרים שנה, הוא הספיק להתאזרח ולקבל מעמד של תושב קבע. שמונת הסניפים של למון-גראס הפזורים במרכז הארץ יעידו על הביקוש. אנחנו, בסתם יום של חול, בחרנו לדגום את סניף רעננה.
עיינה גל כתבתנו ביקרה השבוע עם ידידה המתארס בקפה איינשטיין שברמת אביב וגילתה מה משותף בין מערכות יחסים לסלט ניסואז
האביב בשיאו והוא קצר הרבה יותר משהיינו רוצים להאמין. ארבע המלצות למסעדות צפוניות לכל המשפחה, שממוקמות סמוך לאתרי טיולים
מסעדת בוחא שבלב שוק הכרמל מזמינה את בני כל העדות לבוא לחגוג מימונה. המסעדה המציעה בכל ימות השנה תפריט גורמה אתני תגיש בערב המימונה מנות חג מיוחדות באווירה שמחה ומסבירת פנים. בנוסף למנות הראשונות והעיקריות יוגשו מגוון מעדני חג חופשי-חופשי.
בויכוח על השאלה הקיומית מה עדיף, לצחוק עד עילפון או לאכול טוב עד התפקעות?, מצאה רעות ענברי את התשובה המנצחת: גם וגם. על ערב ב''בלה שלומקינס'' שהתחיל בקוקטייל רוסי ונגמר באושר קיומי
פתחנו בשתי כוסות של יינות בוטיק ישראליים, קברנה של שאטו גולן ומרלו-קברנה של יקבי פלאם. לגמנו מזה ומזה מבלי שהצלחנו להכריע איזה מן השניים אנחנו אוהבים יותר, את הקברנה החלק והמלא או את המרלו-קברנה שטעמיו מודגשים יותר. בין כך ובין כך מפלס היין בכוסות הלך וירד ויחד עימו גם לחם הבית הטעים
אחת לשבוע, בערב, מתקיימת במטבח של המעדניה הכי מקסימה בגוש דן, סדנת בישול. רוני ומוטי, בעלי המקום ובני זוג, מתארים את סדנאות הבישול שלהן כבילוי אינטימי ומפתיע. כתבתנו יצאה לבדוק מה עומד מאחורי ההבטחות וחזרה נרגשת
האוכל של המסעדה היהודית המבוסס על מאכלים יהודיים מסורתיים פורט על נימי הנוסטלגיה כמו גם על חוש הטעם. יתר על כן, האווירה במקום נעימה ומסבירת פנים, ברוח המסורת היהודית.
אח מבוערת, נרות דולקים, שאנסונים צרפתיים ואוכל משובח בצלחת. כך נראה הערב הרומנטי של שפרה צח ובעלה, במסעדת אלגונקווין הכפרית שבמושב בניה. פרוטוקול של ערב מהחלומות (הרומנטיים)
רגע לפני שאסור, נתקפה נועה רובין כתבתנו, בחשק בלתי נשלט לסנדביץ' עסיסי וקפצה לבית הקפה השכונתי שלה לשעבר, יהודה הלוי. שם גילתה לשמחתה שאפשר להרגיע את צפירת האזהרה: סנדביצ'ים מבאגט טרי (ואף חם) יוגשו במשך כל החג
הזמנתם חופשה באילת בחג הפסח? מעולה. כשהשמש קופחת, גם התיאבון נפתח. קאזה דו ברזיל מזמינה אתכם להתפנק עם דיל עיסקי חגיגי, כשר ובמחיר לא יאומן. איך לא תבואו?
לקנות או לא לקנות? זאת השאלה, לפחות כשמדובר בארוחת ליל הסדר. ארבע המלצות על מסעדות ובשלנים שמכינים אוכל לחג, למי שלוקח ברצינות את הרעיון של חג החירות
יש מי שחושבים בטעות שפסח הוא חג החירות או חג האביב. האמת היא שהוא חג המתנות, ורצוי כלי מטבח, ורצוי עוד יותר, מהסוג שהוא גם יפה, גם פרקטי, גם חדשני וגם מתהדר בפטנט שיעשה לכם הרבה כבוד סביב שולחן הסדר
אלון כהן התעלה על עצמו הפעם עם מתכון לעוגת שוקולד חלומית, שתעביר לכם את החג במתיקות מופלאה. מומלץ לנסות בבית
לצד הגפילטע פיש המסורתי ניתן למצוא ב''מסעדה היהודית'' גם דג סלמון, דג נילוס פיקנטי, אמפנדוס ועוד מנות ראשונות. רשימת העיקריות כוללת מרבעי עוף, דרך חזה עוף בפטריות ועוף ממולא, ועד צלי בקר, לשון ומוסקה. לצד אלה, יש מגוון סלטים ותוספות, וזה רק התפריט 'ה''רגיל''. את הכל אפשר להזמין גם לפסח, כשר-גלאט ובמחירים שווים לכל נפש
איזה יין לשתות בערב החג? חיים גן, איש הענבים, ממליץ על יינות לארוחת החג: כמה יין לקנות, מאיזה סוג, מתי ואיך להגיש כל יין ומה לעשות עם ההנג אובר. עצות מפי המומחה
מה עושה שף כשאוסרים עליו להשתמש בחומר גלם בסיסי כמו קמח חיטה? מגלה יצירתיות. השף ניר דגן בוידוי חושפני על כל הדרכים להתמודדות עם איסורי מזון בתרבויות השונות, ויש כמובן גם מתכונים כשרים למהדרין
איך לעבור את פסח בשלום? ליאורה חוברה עם עצות למי שרוצה למצוא את עצמו אחרי החג באותה מידת מכנסיים