אם חשבתם שפארסניפ הוא ראפר שחור שכוכבו דרך, קבלו תיקון: פארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן עם המון ויטמין סי ומנות גדושות של חומצה פולית ואשלגן. קבלו את הירק שישקם לכם את המערכת החיסונית, ויש גם מתכונים
כמה שהוא בריא וטעים, ככה הפארסניפ משחק אותה קשה להשגה ויוצא לשוק לתקופה מוגבלת של שלושה חודשים בשנה בלבד. בגלל שנוכל ליהנות ממנו רק עד סוף יולי, מומלץ להפשיל שרוולים ולהתחיל לקלף ולקצוץ. הפארסניפ, המוכר ליוצאי מדינות מזרח אירופה בשם "פסטרנק", גדל באופן בלעדי בקיבוצי חבל מעון בנגב המערבי ומיוצא בעיקר לבריטניה ולאירלנד. זהו ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין סי, אשלגן וחומצה פולית והוא מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, לצ'יפס או לפירה. כמו כן, אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה! הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.
פירה פארסניפהחומרים הדרושים:חצי קילו פארסניפ300 גרם תפוחי אדמה200 גרם בטטה50 גרם חמאה200 מ"ל חלבמלח ופלפלאופן ההכנה:1. מקלפים את הפארסניפ, את תפוחי האדמה ואת הבטטה וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים את הפארסניפ ותפוחי האדמה בסיר מים עד להתרככות ומסננים. בסיר אחר מבשלים את הבטטה עד להתרככות ומסננים.2. מרתיחים 200 מ"ל חלב עם חמאה, מלח ופלפל ומוסיפים לסיר של תפוחי האדמה והפארסניפ. מועכים הכל ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את הבטטה ומתקנים תיבול.
ממתק מן הטבע. הפארסניפ