''שתי המנות הבאות הוכיחו, שכאשר חומרי הגלם מצוינים, אין צורך (ואפילו רצוי שלא) להעתיר עליהם מיני תבלינים, אלא לתת לטעם הבשר/הדג לדבר. הקרפצ'יו סינטה, בלסמי, ארוגולה ופרמזן, נתחים ורדרדים וטריים, עם נגיעות של מלח גס ופלפל שחור היו מעולים. כך היה גם טרטר מוסר-ים. לא פחות ממעולה...''. מיה בר החליטה לא להמר על אוכל טוב, ומצאה מענה במסעדת בויה
''פילה סלמון ברוטב שמנת עם נגיעות תפוז היה מצוין. עסיסי, נימוח, עשיר בטעמים, ומשתלב היטב עם הרוטב המעניין. לצידו קיבלתי כתוספת, לפי בחירתי, ירקות אנטי-פסטי ברוטב חומץ בלסמי. עבורי זו הייתה מנה קלילה לצהריים ומאד משביעה וטעימה...''. דניאלה בן משה נהנתה בצהרי יום שישי חורפי ומקומי מחוויה של פיאצה באיטליה, במסעדת פאברוטי אשר בנהריה
''מתוך 18 סוגי בירה בחבית שהציעו לנו. בסוף בחרנו בסטלה ובבירה ביטר אנגלית. הבירות הוגשו בסגנון האנגלי – בטמפרטורת החדר, והיו טעימות ומרוות...''. תמר איתן מצאה בפאב המנקיז באילת ריגושים לחוש הטעם, השמיעה והראייה
''הקובה מדויקים, דחוסים היטב, הציפוי סופג היטב את המרק ואינו כלה. הבשר שבפנים רך וטעים. המרק עצמו סמיך, עשיר, וטעם הבמיה חמצמץ ומפתיע...''. במסעדת שמש שביישוב הגלילי עין יעקב מקבלים אוכל של בית, באווירה של צימר
''מרק הבטטה מגיע ראשון. כף ראשונה לטעימה חששנית שלה. ''טעים!'' היא אומרת, ומציינת לטובה את המרקם הקרמי והטעם הטוב...''. שפרה צח מצאה את יטבתה בעיר כמסעדה המתאימה להרחבת הגבולות הקולינריים של בתה המתבגרת
וגם פרי חמאת בוטנים, דלעת ערמוני חורף, פסיפלורה ענקית, קקטוס שאוכלים בסלט, ירקות שמגדלים לבד במקרר, דלעת אישית ומיני-אבטיח. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, ביקרה בתערוכה החקלאית ארגומשוב, וחזרה נפעמת
החלום הישראלי הנוכחי מורכב מבית בכפר. רובנו חולמים על בית פרטי, עם גג רעפים ונוף משגע. מיעוטנו יכולים להגשים את החלום הכפרי הזה. הכלים בסגנון כפרי של רשת CUISINE דווקא מכניסים לאווירה, ומהווים יופי של פיצוי
מסעדת פיצטו שבאור יהודה, המתמחה במגוון של פסטות, פיצות, פוקצ'ות, קלצונות, כריכים וסלטים, מציעה עסקית הכוללת מנה ראשונה במחיר המנה העיקרית, אותה ירכיבו עבורכם באופן אישי, לפי בקשתכם. לחברי מועדון מוצע מבצע נוסף, ומשתלם במיוחד
לכבוד ראש השנה לאילנות, שיחול בשבוע הבא, יגישו מיטב המסעדות ארוחת ט''ו בשבט מיוחדת, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה במחיר 120 ₪ לסועד. ברוח החג, תקדיש המסעדה בשם הסועד עץ לקרן קיימת לישראל, למען שיקומם של יערות הצפון שנפגעו במלחמת לבנון השנייה. הפרויקט יערך בתאריכים 20-26.1.08. הנה ארבע מהמסעדות שלוקחות בו חלק
''בסלט 'פנינת הירקון' היו עלי חסה ופטריות מטוגנות, אבל הלהיט היו כדורי הגבינה המצופים בצנוברים שנחו מעל. גם בריאות, גם טעים, גם משביע...''. כפרס על התמדה בריצה, פינקה את עצמה עיינה גל בארוחה באוסישקין רסט קפה
לילך הדר אשתר מספרת למה עזבה קריירה בחברת תקשורת משגשגת לטובת השקט של הר נמרוד, מתוודה על אהבתה לפירה פשוט מחד, ולקדירות בבישול ארוך מאידך, ומספרת למי מבני משפחתה היא חייבת את הצלחת העסק
''מאחר שאנחנו אנשים מסודרים, עברנו יחד מנה-מנה, וככל שהתקדמנו, גדלה הסקרנות שלנו כלפי המנות האחרות. גולת הכותרת של הראשונות הייתה המוטבל, סלט חם של קוביות חציל קלויות ביוגורט עשיר וסמיך ופיסטוקים קצוצים. אבל גם שאר הראשונות היו מעולות ממש...'' מיה בר ואבא עשו חיים במסעדת טיקה ההרצליינית, שהפגישה אותם לראשונה עם מטעמי המטבח הטורקי
''כחמש דקות לאחר שהתיישבתי הונח לפניי וופל בלגי, צלחת לתפארת עם כדור גלידה, וופל גדול, וארבעה הררי קצפת. זו ארוחת הבוקר שלי, ויגיד מי שיגיד שזה לא בריא..''. נדב אבידן פתח בוקר של כיף בבריזה קלדרון, מול הים של ראשל''צ
''זה בדיוק הרעיון. להכין מנות גורמה, אבל לפי עקרונות של בישול בריא: בלי חומרים מלאכותיים, עם דגש על חומרי גלם איכותיים וטריים..''. שפרה צח התענגה על מזון הגורמה הבריא והדיאטתי של אחוזת יערות הכרמל. אבל לא רק
גיל שצברג הוא היינן הראשי החדש של יקב רקנאטי, רשת Black Bar 'n' Burger משיקה שמונה קוקטיילים חדשים, ועל המדפים עולות שתי וודקות חדשות – אחת בטעם קפה, ואחת בעלת השפעה של משקה אנרגטי. חדשות האלכוהול
''אני בוחרת בבלינצ'ס גבינה לבנה עם צימוקים. כשהמנה מגיעה, אני מזהה את מה שייחלתי לו שנים ארוכות. זוהי המנה! הבצק רך וחמים, ומילוי הגבינה נימוח בפה...''. יעל עופר מבינה מה הופך את הבלינצ'ס של שושנה למוסד שכזה
''אני מקבלת קרייזי אבי מקי, סושי הצופן בחובו טייגר שרימפס ואבוקדו, בציפוי פירורי פנקו. המנה נראית כיצירת בונזאי קטנטנה ומוקפדת: קישוט סלרי נחתך כעץ, ומצל על הג'ינג'ר הכתמתם. עיגולי גזר גזומים בקצוות כמניפה משמשים צלחת לוואסאבי. הרול עצמו מנוקד בחום ולבן – מיונז ורוטב טריאקי סמיך – וטעמו משלב היטב בין הדג לירק...''. מסעדת ליצ'י שבמרכז הכרמל היא המקום המושלם להתיידד בו עם האוכל האסייתי
היכן מיוצר הכמון הטוב ביותר בעולם? למה משמשים גלעיני דובדבנים טחונים? ואיזה סגולות יש לתבלין המרוקאי ראס-אל-חנות? אמיר בן נעים קפץ לבקר במעוז הגרעין והתבלין, חנות בישול במבשרת ציון, וזכה לשיעור מאלף על תבלינים
ביסטרו יין הטרקלין, המשמש בית חם לאוהבי יין ואוכל משובח, מציע בשעות הצהריים של אמצע השבוע עסקית משתלמת, הכוללת מבחר של מנות ראשונות ומנות עיקריות, במחיר המנה העיקרית. מומלץ ללוות את הארוחה עם כוס יין טוב, ולחזור לעבודה שמחים....
כל מי שטייל במזרח אסיה, יודע שהאוכל שם לא תמיד מתיישב עם חוקי הכשרות. מזל שפה בארץ מספר מסעדות זיהו את הבעיה, ומציעות תפריט כשר למהדרין עם אדפטציות למנות תאילנדיות, סיניות, יפניות, הודיות ואסייתיות באופן כללי. הנה כמה מסעדות כאלה, עם תפריט אסייתי כשר
טימורז גבוניה, השף והבעלים של מסעדת דדה, מסעדה גרוזינית ביתית בגבעתיים, מספר איך היה עוזר לסבתא במטבח בתור ילד, מה הוא הכי אוהב לאכול, למה אנשים נותנים לו השראה ומה חשוב לו במסעדה אפילו יותר מהאוכל
''גרסת איציק למרק השף הוא מרק עגבניות ופלפלים קלויים בזיקוק בזיליקום, לחם קלוי וקציפת דגים, הממזג חריפות מעודנת ומתקתקות לכדי מקשה אחת, שהותירה אותנו תמימי דעים באשר למנת הדגל בארוחה...''. מסעדת סופיה הכשרה והמעולה שבמלון ענבל בירושלים, הפריכה למיכל וייס את כל הסטיגמות על מסעדות של מלון
''בצעד מאוד לא מחושב, העמסנו אני וענבל מכל הבא ליד. אנטיפסטי של קישואים ובטטות; עלי גפן ממולאים, תפוחים ורכים; פשטידת פטריות ופשטידת תירס...''. שירי טוב פתחה טוב את שישי בבוקר, בבופה של בית הקפה חטאים מתוקים
''גולת הכותרת – מנה של קלאמרי בפלנצ'ה. קלאמרי סגול מהים התיכון, המגיע שלם על מצע עשבים, גופו הגלילי רך ולעיס, טעמו מעושן, הסלט המתלווה אליו מרענן ברוטב יוגורט, וכולו חגיגה של שלמות...''. מסעדת יוליה ממוקמת דווקא במערב, ולא במזרח כמו הדמות הטרגית של שייקספיר. אבל בכל הנוגע לאיכות האוכל – היא בהחלט השמש
''לביבות הפרסה היו בטעם של בית, והממולאים הקטנים שהוגשו לידן הכילו אורז מלא ועוד הרבה הפתעות טעימות ובריאות...''. ליאורה חוברה נהנתה מהאוכל הייחודי של קפה-מסעדה מקום לב, ואף חילצה מתכון לממולאים צימחוניים