מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> סערה בכוס בירה באוקונור, פאב אירי

סערה בכוס בירה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בעודי לוגם את כוס הבירה השנייה שלי, התמקמו צלחות ביני לבין זוגתי. נאצ'וס ברוטב סלסה וגוואקמולי היא מנה פשוטה, טעימה, שהולכת נהדר עם המשקה...''. ניר בר-לב צלל למעיינות הבירה של הפאב האירי אוקונור בראשל''צ

בלגית, הולנדית וצ'כית נפגשות בפאב אירי, נשמע כמו בדיחה שחוקה ומשעממת? נסו שוב: פולניה אוספת עיראקי ברכב צרפתי אחרי מבחן באנגלית לפאב אירי, מתחיל לדבר אליכם? גם אליי. מעשה שהיה, כך היה: ביום שני האחרון אספה אותי (העיראקי) בת הזוג שלי אחרי מבחן מתיש באנגלית. כנראה שהמבט על פניי אמר הכל, והיא החליטה, באופן מפתיע, לקחת אותי לפאב אירי בשם אוקונור, אשר ממוקם באזור התעשייה של ראשון לציון. שם חיכו לי ההולנדית, הבלגית וגם הצ'כית מהשורה הראשונה. בתוך חבית.

הגענו אמנם בשעה שמונה וחצי בערב, אך המקום כבר היה פתוח, וקולחני הבירה עבדו בשצף. בהתאם להגדרתו של המקום כפאב אירי, הבירה בו זורמת כמים. בימי ראשון ורביעי מתקיים כאן ''ערב ללא תחתית'', שמאפשר, בפחות מ – 40 ₪, לשתות בירות עד לא ידע. בערבי שישי יש מוסיקה עברית, ובימי ראשון עד רביעי סטודנטים יכולים להתפנק ובזול, ולקבל את כל המנות המופיעות בתפריט ב – 25% הנחה.

התמקמנו על הבר המעוצב היטב, והברמן החביב חייך אלינו חיוך רחב. לפני שהספקנו להגיד ''שניצלונים בבצק בירה'' כבר הונחו לפנינו כמה כוסות קטנות ונחמדות עם טעימות של מגוון בירות מרחבי הגלובוס. זוגתי הייתה נועזת יותר וניסתה בירה תאילנדית מעניינת (סינגה), בעוד שאני, בתור חובב בירה, לא יכולתי לסרב לחצי ליטר מהאירית הקבועה שלי, גינס משובחת, בה הטבעתי את יגוני לאחר הכישלון החרוץ במבחן.

הטבע קרא לי בעקבות הבירה, ושמחתי לגלות שגם השירותים של אוקונור מעוצבים בסגנון אירי מיוחד, כאשר ברזי שטיפת היידים עשויים מקולחני בירה, והכיורים - מחביות גדולות מעץ. בשלב הזה חזרתי אל הבר כאדם חדש, ולהפתעתי ראיתי את המלצרים מסתובבים עם צלחות סושי, על חשבון הבית, לרווחת האורחים. כנהוג מדי ערב שני באוקונור. אחרי כמה חתיכות של סושי מצוין נפתח לי התיאבון באופן סופי, והחלטתי שאני מהאוקונור יוצא שבע. כאן הופתעתי לטובה, שכן אני רגיל לפאבים בהם אפשר לנשנש ליד הבירה. הפעם הרגשתי שאני שותה בירה לצד האוכל.

התפריט של אוקונור מגוון למדי, וכולל המבורגר גדול (250 גר'), אנטריקוט, פיש אנד צ'יפס ועוד רבים וטובים אחרים. בעודי לוגם את כוס הבירה השנייה שלי (הפעם - סטלה הנהדרת), התמקמו שלוש צלחות ביני לבין זוגתי. נאצ'וס עם רוטב סלסה וגוואקמולי היא מנה פשוטה, טעימה, שהולכת נהדר עם המשקה. שניצלונים בבצק בירה היו פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, וגם הצ'יפס שלצידם היה סבבה, ואף על פי שהיה עבה יחסית, הייתה לו את הקריספיות המושלמת. קבבונים בטחינה הוגשו על מצע של עלים רעננים ולחם קלוי, והיו כל כך אותנטיים, עד שאם הייתי עוצם את עיניי ומתרכז - הייתי מתעורר באבו גוש.

בינתיים, הגענו לבירה השלישית, ובהתאם לקלישאה: בירה שלישית – גלידה (זה לא אנחנו. לא היה מנוס). הגלידה הגיעה כמלווה לסופלה השוקולד, שהגיר שוקולד כמעיין המתגבר, ברגע בו ננעץ בו מזלג. גראנד פינאלה.

אוקונור
משה בקר 15, אזור תעשייה ישן, ראשון לצון.
03-9692480