מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> אלטרנטיבה מעולה. בית הקפה אלתר נתיב

אלטרנטיבה מעולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''חציל קלוי בשום ועשבי תיבול היה אחד הטובים שאכלנו - עבה, מתקתק, עסיסי, כמעט בלי גרעינים. זה היה כמו לאכול סטייק חציל...''. בית הקפה אלתר נתיב היווה אלטרנטיבה נהדרת לחגיגות הולנטיינס המוקדמות של שירי טוב ובן זוגה

כמו בכל שנה, כאשר התאריך של הולנטיינס מתקרב, המתיחות בבית עולה. לא בגלל שרותם לא שולח לי פרחים או קונה לי שוקולדים, אלא משום שבדיוק בתאריך הזה, חל יום הולדתו של אביו. לכן, עד היום, עשר שנים אחרי שהתחלנו לצאת, לא חגגנו אני ורותם את יום האהבה.

השנה הגינו תכנית גאונית: נארגן להורים הבליינים ארוחה רומנטית בהפתעה, וכך נוכל לפנות את הערב לעצמנו. בשיטוטינו באינטרנט נתקלנו באלתר נתיב, בית קפה כשר וחלבי במרכז תל אביב, בדיוק מה שחיפשנו. אחרי הצצה חטופה בתפריט ובתמונות מהמקום, החלטנו שכדאי לערוך סקירת שטח מקדימה במקום, שתפתח את חגיגות יום האהבה. עטינו על עצמנו מעילים ויצאנו לדרך.

במבט מבחוץ, בית הקפה נראה מלא עד אפס מקום: משפחות עם ילדים, זוגות צעירים, זוגות ותיקים, קבוצת נערות, ואפילו זיהינו רחוק בפינת המסעדה זוג בפגישה ראשונה. העיצוב פשוט, מואר והומה אדם, בלי יומרות ופלצנות. מלצרית אדיבה ניגשה אלינו ושאלה מה נרצה להזמין. מכיוון שהגענו ממילא בגחמה של רגע, המשכנו עם הקו הספונטני, וענינו: ''מה שתמליצי''. היא קלעה בול לטעמנו. אל השולחן הוגש מרק ארטישוק חם וסמיך, וחציל קלוי בשום ועשבי תיבול מלווה בטחינה ולחם בשמן זית. הארטישוק הטרי הורגש היטב במרק, שחימם אותנו מהקרה ששררה בחוץ, והחציל היה אחד הטובים שאכלנו- עבה, מתקתק, עסיסי, כמעט בלי גרעינים. זה היה כמו לאכול סטייק העשוי כולו חציל.

למנה עיקרית הוגשו לנו פילה מושט צלוי בגריל עם שמן זית ועשבי תיבול ברוטב שום ולימון, וניוקי תפוחי אדמה ברוטב אגוזי מלך, שמנת, ברנדי ופקאן. הדג שלי היה עשוי מצוין. מי שהכין אותו ידע בדיוק כמה זמן להשאיר אותו בתנור, התיבול הוסיף לא מעט, ורוטב השום והלימון הרים את המנה בכמה מדרגות טובות. יחד עם הדג הוגשו גם ירקות בגריל ואורז, שהיו בדיוק מה שהמנה הזו צריכה כדי שהיא תיזכר כמנה טובה, עשירה ומשתלמת.

הניוקי היה ההיפך הגמור מטעמו החמצמץ- מלוח של הדג. הפקאנים המסוכרים נתנו לו ארומה מתקתקה, והברנדי נתן לו ניחוח מעט אלכוהולי. לפי הבעות פניו של רותם וקצב האכילה שלו, הבנתי מיד שמדובר בניוקי ביתי משובח, שהוכן על ידי מקצוענים. שלחתי מיד מזלג לצלחתו, כדי להספיק לטעום את השילוב הלא שגרתי הזה. הניוקי התחיל בנגיסה קצת דביקה, אחר כך הוא התמוסס בפה בעדינות. ניוקי טוב נמדד בכך שאפשר לנגוס בו. הוא יתפורר, ולא יהיה בצקי וידבק לכל עצם בחלל הפה. נדיר לפגוש ניוקי שעונה לקריטריונים האלה, אבל כאן המענה היה טוטאלי. הרוטב היה גם הוא מקורי. מעולם לא אכלתי רוטב שבו טעם האגוזים המסוכרים היה דומיננטי כל כך.

ברקע התנגנה מוזיקה עברית טובה, שהנעימה את האווירה במקום, כשהתבוננו על הזוג שזו הייתה פגישתו הראשונה, ראינו שמשהו טוב קורה לקשר הנרקם בין השניים. הם עברו מהצגה עצמית שהבליטה את הצורך להרשים, למבטים רכים יותר, חיוכים כנים יותר , ואינטונציה מתקתקה יותר, מה שהזכיר לי שהגיע הזמן לקינוח. תפריט הקינוחים לא היה מקורי במיוחד, אבל היה בו מה שצריך: סופלה שוקולד, פאי פירות עם גלידה, עוגת גבינה וכיו''ב. במקרים כאלה, אני תמיד מזמינה קרם ברולה. כשקרם ברולה עשוי טוב, הוא בעיני אחד הקינוחים הכי טובים שקיימים, וכשהוא עשוי רע, הוא עדיין שווה אכילה, אבל לא את הערך הקלורי. במקרה הזה, הקרם ברולה היה שווה גם וגם. הוא בהחלט השתלם לי עם כל ביס וביס.

כשחזרנו הביתה לא היה לנו ספק שההורים של רותם ייהנו מהאלטרנטיבה שארגנו להם לחגיגות יום ההולדת/יום האהבה: השירות מצוין, כך שאבא של רותם לא יתעצבן; ליד חלק גדול מהמנות יש ערך קלורי, אז אמא שלו לא תתלונן שאנחנו הורסים לה את הדיאטה; האווירה ביתית, כך שלא נחסר להם; והאוכל טוב ונקי, כך שההנאה של זוג הבליינים ביום חגם מובטחת (וגם שלנו). לכל מי שירצה לחגוג גם חג של גויים בצורה כשרה, מומלץ למהר להזמין מקום, כי שניים כבר תפוסים...

אלתר נתיב
וייצמן 32, תל אביב.
03-6950567