חדשות טובות לגבי עולם היין הישראלי- לא משעמם פה ואף אחד אינו שוקט על שמריו, חוץ מהיין שבחביות. הישראלים בשנים האחרונות צורכים יותר יינות איכות. יובל בלנקובסקי מספר על חידושים והמצאות בקרב היינות הישראליים
בשנות ה- 2000, חברו הטוב ביותר של האדם הוא הלפ טופ, ויסלחו לנו כל הכלבים באשר הם. אז איפה הכי מומלץ לשבת "בניחותא" עם כוס קפה ביד אחת ועכבר אלחוטי ביד שניה? לפניכם ארבעה מקומות, הנהנים מחברת אנשים ומחשבים
כולם מדברים עליו, כולם אוהבים אותו וכולם נותנים לו קצת יותר קרדיט בראש השנה- הדבש. כמה טון דבש ירכשו השנה אזרחי ישראל? מהם השימושים הנוספים בדבש? וגם מתכון סושי וגבינה בדבש. שתהיה שנה מתוקה כדבש
"בשלב השלישי אתה חותך חתיכה, מתפלא איך הסטייק נחתך בקלות יתרה ובשלב הרביעי אתה עוצם את העיניים ומתמסר כולך לטעם המשובח של הבשר..." אורלי פרש אזולאי ובן זוגה אוכלים את הסטייק שלהם , במורגנפלד, בשתיקה
"הזמנתי את כנפי העוף. פירקתי כנף אחר כנף בהנאה גלויה כשמדי פעם גיוונתי עם תפוח אדמה. כהפתעה קטנה קיבלתי גם מאפה עוף. כופתא מקסימה הנראית כמו עוגיית מזל סינית..." שיר כידן מספרת על התאלינדיה החדשה, סיני ספיד
"בשלוק הראשון נשביתי. ברד מתוק-חמוץ, עם רמז קלוש לאלכוהול. המשכתי לשתות ולשתות בלגימות עדינות. תוך שתי דקות מצאתי את עצמי מחליפה מבטים עם תחתית הכוס..." למיה בר קוראים הרבה דברים מאושרים בפיאסטה
"הבצק היה רך ודק, ונראה שמי שגלגל אותם עשה זאת באהבה ובמיומנות גדולה, הם היו שחומים ומעט מתקתקים ולוו ברסק עגבניות עם סחוג, טחינה וביצים חומות..." אדי רון מזמין מהג'חנון בר, עבור "ערב גברים" עם בנו הצעיר
"כדיאטנית אני מחפשת כל הזמן פתרונות יצירתיים לבישול ללא שמן. הכלים היותר מוכרים מצופים בדרך כלל בטפלון ורבים מעדיפים שלא להשתמש בו. לכן שמחתי מאוד לגלות את סירי נאופלאם שמשלבים אפשרות להכנת מזון ללא שמן"
"עוגת השוקולד החמה והנימוחה בפה שהזמתי הייתה כל מה שהובטח לי. פשוט שוקולד מרוכז ישר לווריד. עם העוגה הגיעה גלידת עוגת גבינה ותותים מתקתקה שהיוותה ניגוד גמור לעוגה..." שיר כידן מכייפת בכיופים סנטר
"כשחזרנו חיכה לנו "טיכו" הסלט של המסעדה. מעל עלי הבייבי נכחו: רימונים וענבים, פלחי אשכולית אדומה קלופה כיאה יחד עם פרוסות סברס, כוכבי קרמבולה ופטל שחור ושברי פקאן סיני..." אדי רון מדווח מה קורה בבית אנה טיכו
כשרוח הסתיו נושבת ומזמינה אותנו לשבת בים, עם צלחת נקניקים מבית comme il faut cafe , בירה, ופשוט להירגע, אנחנו לא אומרים לא... וגם- פעילות חוויתית לכל המשפחה בחוות תבלין ביער אשתאול, בבית שמש
"בזמן שנחנו מן האכילה, לגמנו באיטיות מכוסות המשקה שלנו - ווינשטפן, הבירה הבווארית העתיקה, שנמזגת כאן מהחבית באיטיות הראויה, בשבילו, וכוס יין לבן- בשבילה..." מיה בר מחליטה להתחיל בעיקר בבר גיורא
היום, בעידן הקולינארי, לא מספיק להיות עדכני או יחודי. כדאי שיהיה לך ערך מוסף של "שיק וסטייל". לפניכם ארבע מסעדות שצמד המילים "שיק וסטייל" הולך לפניהן...הכל על סטייל, מסעדות, אוכל ומה שביניהם...
"הפרגיות של בן זוגי הגיעו מעוצבות בדום מתוח על צלחת מלבנית ולוו גם הם באורז ותפוחי אדמה צלויים. הפרגיות היו רכות, מתקתקות ועשויות במידה המדויקת..." אורלי פרש אזולאי מספרת על אהבה ואוכל כשר במיטבלים
"הזמנתי ספייר ריבס. אני בדרך כלל פחות מתחברת לבשר לבן, אבל הבשר הזה היה אחר. עסיסי מבפנים וקריספי מבחוץ וכולו מליחות עדינה המגרה את החיך..." שיר כידן מבקרת בפרסקו ומרגישה שהגיעה לסניף של רומניה הקטנה
לימים עמוסים בעבודה, קפה Y מציע לכם עסקיות צהריים בשעות 12:30-16:30 הכוללות מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. המחיר נקבע לפי המנה העיקרית שהזמנתם. גם הקהל הצעיר יכול ליהנות מעסקית ילדים (המוגשת עד 19:00) במחיר 38 ₪
"אני מנסה להשתלט על מנת הרביולי – רביולי קטנים במילוי פיקנטי של גבינה, מכוסים רוטב עגבניות וגבינה מגוררת. עם העיקרית מקבלים את סלט הבית ..." בתה של שפרה צח מציינת שביטבתה מכינים את האוכל "כמו שילדים אוהבים"
קבלו את הטרנדים החדשים לשנת תש"ע מרשת The Cook Store: מתקן לייבוש חסה, מסחטת רימונים לסוכה ועוד. מעניין אילו הפתעות וחידושים נזכה בשנה הבאה? וגם 4chef מזמינה את ההורים והילדים לסדנאות בישול בחג סוכות
"לצד כוסות הפוך מצויירות מהקצפה (לי פרפר ולו דובי), נהנינו מעוגת גבינה פירורים נעימה, שבהחלט סיימה ערב, שכולו הנאה צרופה, איכותית ומשמחת..." קרן ויזנר מגיעה לאייר קפה בפעם השניה, ורק מחכה לפעם השלישית
יש הטוענים שצריך לאכול לשובע ויש הטוענים שצריך לאכול בסובה. מי שבוחר באופציה השניה, כנראה מתכוון למסעדת סובה האסיאתית, הממוקמת בפולג, נתניה, ומציעה עסקיות אטרקטיביות, הכוללות מבחר קומבינציות ב- 48 ₪ וב-57 ₪
בחג סוכות, המסורת היהודית היא ממש לגור בסוכה, לא רק למשך שעה, אלא מגורים קבועים: אוכלים, שותים ואף ישנים בה, לזכר הסוכות בהן ישבו בני ישראל במדבר. אז אם כבר מבלים בסוכה, אולי כדאי שהיא תהיה בתוך מסעדה טובה?
"אכלתי פילה בקר רך וטוב, שהחליק אל הבטן המלאה כאילו מעולם לא היו בה עשרים סוגי סלטים. הוא היה עדין, לא כבד ולא מפוצץ, עשוי כהלכה וטעים מאד. אסי העניק לפרגיות שלו את הציון "דה בסט".." עיינה גל מדווחת מהזקן והים
"לאחר שטעמנו מכל הסלטים התחיל מצעד המנות: סינייה- בשר עגל ברוטב טחינה אפוי בתנור, פלפל ממולא- באורז ועם רוטב עגבניות, עלי הגפן, מג'דרה, מקלובה ועוף..." אורלי פרש אזולאי נכנסת אל הבית בעין חוד ולא רוצה לצאת
החגים בתשרי הם הזדמנות נפלאה להעלות מעט את שיעור הכהל, הסוכר והעניין בנפח היינות שלנו. חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, מציג את ההיסטוריה של תעשיית הפורט, המייצרת סוגים שונים של יינות בכל העולם
הידעתם שבימים שלפני הצום כדאי להפחית את צריכת הקפאין? ושלא רצוי לסיים את הארוחה המפסקת במאכל מתוק? ושחשוב לסיים את הארוחה המפסקת בתה צמחים? הדיאטנית ליאורה חוברה מרכזת את כל המידע החיוני לפני הצום