Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> המלצה על פסטיבל שמן הזית בצפון

פסטיבל ימי ענף הזית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

במהלך הסופ"ש הקרוב, יתקיים פסטיבל ימי ענף הזית במסעדות נבחרות בצפון המציעות הטבות והנחות אטרקטיביות למבקרים. לצד החוויה הקוליאנרית, מציג הפסטיבל שלל אירועים לכל המשפחה: מופעי מוסיקה, סדנאות יצירה, טיולים ועוד

מסורת החגיגות השנתית של "ימי ענף הזית", יפתחו במגוון אירועי תיירות בסוף אוקטובר הקרוב את עונת מסיק הזיתים בגליל ובגולן, במטרה לקדם את המודעות והשימוש בזית ולהעביר מסר של שלום וסובלנות.

מוקד הפסטיבל בחוות חנניה (שליד צומת חנניה בעליה לצפת מכרמיאל) כולל שוק איכרים ססגוני של יצרני שמן זית ומוצרים נלווים, מופעי מוסיקה בינות מטע זיתים, סדנאות יצירה שונות מסיק ובית בד.
בנוסף, במקום יופעל מרכז מידע וממנו תתבצע יציאה לפעילויות השונות בכל רחבי הגליל.
בין כלל החוויות למבקרים , תתאפשר הצצה מרגשת לעולמם המרתק של אנשי הגליל וחשיפה למאכלים הגליליים על טהרת שמן הזית.
ואם כבר במאכלים עסקינן, אז אין כמו לקרב לבבות ולגשר על פערים באמצעות אוכל.

הצפון טומן בחובו מבחר מסעדות המהוות מוקד משיכה לקהל המבקרים שרוצים ליהנות מחוויה קולינארית משובחת, כפי שרק הצפון יכול להציע. מומלץ להגיע עם כל המשפחה ופשוט לשכוח את עצמכם שם.
נצלו הזדמנות זו בכדי לצאת משגרת הארוחות הקבועות מידי יום, ולהתנסות במאכלים יחודיים המשלבים שמן זית איכותי.

מבין המסעדות וההטבות המשתתפות בפסטיבל:
מסעדת אחוזת שולמית, שהיא בעצם מסעדה ומלון מהמובילים והמועדפים על אורחים המבקרים באזור הצפון, מציעה קינוח לזוג בהזמנת ארוחה מלאה או 5%הנחה על אשראי או - 10% הנחה על מזומן.
בבית של רפא, מסעדת שף דרום אמריקאית, ישמחו לעניק לכם 7% הנחה על תשלום במזומן.
ברומא טוקיו, מסעדה המתמחה בשני סוגי מטבחים- יפני ואיטלקי, דואגים לקינוחים וכל מי שיזמין מנה ראשונה + עיקרית יקבל קינוח מתנה.
ואלו הן רק טעימות בודדות ומעוררות תיאבון, מתוך 14 המסעדות שישמחו לארח אתכם ולספק את סקרנותכם בכל הנוגע למגוון הטעמים, תוך התמקדות במאכלים הכוללים שילוב של שמן זית.

הפסטיבל מתקיים בין התאריכים 30-31.10, ו- 6-7.11.
בין השעות 9:00-16:00.
מידע נוסף ניתן לקבל באתר או בטלפון: 03-5464844.

שמן זית, על קצה המזלג:
- הוא עשיר בחומצות שומניות בלתי-רוויות הנלחמות בכולסטרול, טוב להזנת העור ולהשבחת חלב-אם ובעל יכולות מניעה וריפוי של מחלות הקשורות בכלי הדם ומערכת העיכול.
- בבישול, שמן הזית מוסיף את הארומה האופיינית לו ומשדרג כל מאכל – סלטים, מאכלי בצק, בשרים ותבשילים.
- כאשר קונים שמן זית מומלץ לבחור שמן מכבישה קרה. בתהליך זה מופק השמן בדרך של דחיסה והידוק ללא חימום וללא שימוש בחומרים כימיים. החימום פוגע בשמן מכיוון שהוא תורם לתהליך חימצוני. מובן שכמות השמן המופקת ללא חימום נמוכה יותר ולכן צחירו גבוה יותר.
- אחת השיטות לבדוק את איכות השמן היא לאחסן במקרר למספר שעות. שמן מאיכות טובה יקפא במקרר.
- כאשר מוסיפים צמחי תבלין ותבלינים לשמן הוא מקבל את טעמיהם. ככל שתקצצו את הצמחים והתבלינים יותר ותשהו אותם זמן ממושך בתוך השמן כך יהיו הטעמים חזקים ומודגשים יותר.