מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על מסעדת הסינית הכשרה

עניין של זמן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הזמנתי ברווז מטוגן, מנה שהתגלתה כמוצלחת ביותר. הנתחים של הברווז מגיעים מטוגנים ומצופים בציפוי פריך להפליא. למנה נלווה רוטב חריף מעט שמוסיף לברווז טעם עשיר ומיוחד..." אורלי פרש אזולאי מנצלת כל דקה בסינית הכשרה

לאחרונה היה לי ויכוח עם חמותי בנושא הזמן. חמותי טענה שאין לנו זמן בשבילה ואילו אני מנגד טענתי שגם היא לא ממש פנויה אלינו. כשהקדשתי מחשבה לנושא הבנתי מן הסתם ששתינו צודקות ושהזמן הוא דבר יקר שיש לנצלו. הרמתי טלפון לחמותי ושאלתי בספונטניות אם תצטרף אליי לארוחה סינית עוד הערב. חמותי הספונטנית שגם לגמרי במקרה חובבת אוכל סיני מושבעת השיבה מיד בחיוב. הלוקשיין שבחרתי היה הסינית הכשרה שבמוניטין שלה ידועה כמקום ללא פשרות באוכל ובאווירה. הסינית הכשרה ממוקמת במעלה הר הכרמל ,במלון "נוף". חלון הזכוכית הענק של המסעדה צופה אל נוף מדהים ועוצר נשימה של מפרץ חיפה. התיישבנו בצמוד לחלון מדסקסות את התפריט העשיר של המסעדה, מתלבטות מה להזמין. ההחלטה התקבלה בעזרת המלצרית החביבה ששמחה לסייע.

למנת פתיחה הזמנו, איך לא, מרק. אי-אפשר להיות בסינית (ולא משנה שכעת אוגוסט וחם) מבלי להזמין מרק. חמותי הזמינה מרק וון-טון עם כיסונים ואני הזמנתי מרק תירס. המרקים הגיעו בקעריות מרק גדולות מהרגיל , המרק היה מהביל ומדיף ניחוחות נפלאים. לגמנו ממנו לאט ובהנאה, הזמן לא היה כעת חלק ממחשבותינו.

למנה ראשונה הזמנו אגרולים ממולאים בירקות וסלט סיני. גם הפעם לא ריחמו עלינו בסינית הכשרה והגישו מנה נדיבה וגדולה במיוחד. האגרול היה פריך וחם הוא הוצע לנו היישר מן המחבת וכל נגיעה של הסכין פיצחה אותו בקולות פריכים במיוחד. הסלט הסיני היה בעל טעמים עזים של צנונית חריפה וגזר מתקתק ברוטב חמצמץ עם שומשום קלוי מעל. התענגנו על האגרול והסלט , תוך שאנחנו שופכות מעל את הרוטב הסמיך האדום אדום שאנו כל-כך אוהבות.

למנות עיקריות היא הזמינה בשר בקר עם פטריות ובמבו-שוט, למי שלא מכיר את הבמבו שוט אלו הם נצרי במבוק טעימים להפליא המוסיפים למנה טעם אדמתי נהדר. המנה הייתה נדיבה במיוחד וחמותי השמיעה קולות של הנאה. אני הזמנתי ברווז מטוגן , מנה שהתגלתה כמוצלחת ביותר. הנתחים של הברווז מגיעים מטוגנים ומצופים בציפוי פריך להפליא. למנה נלווה רוטב חריף מעט שמוסיף לברווז טעם עשיר ומיוחד. באיזשהו שלב התחלנו לשלוח מזלגות זו אל צלחתה של זו- כפי שאתם מבינים ויתרנו מהר מאד על הצ'ופסטיקס. המנות בהחלט היו לטעם שתינו ויכולנו להעביר בשלב זה את המיקוד ממנה אחת לשנייה. לאורך כל הארוחה התפעלנו משלושה דברים שנדיר למצוא היום את שילובן: המנות יפות ונדיבות במיוחד, השירות והיחס אישיים ונעימים במיוחד והמחירים הוגנים ביותר – את כל אלו הסינית הכשרה מציעה ללקוחותיה.

לקינוח היא לקחה קפה אספרסו ואני תה צמחים חזק כמו שהסינים יודעים לעשות. לא ויתרנו על הבננה המטוגנת שהגיעה לשולחננו חמה ונוטפת מתיקות של מייפל חם וטרי.
בסוף הארוחה סיכמנו שלא הכול עניין של זמן ושההוצאה היקרה ביותר הינה בזבוז זמן על ויכוחים וכעס. בסוף הארוחה התחבקנו ויצאנו מהמסעדה מלאות ושמחות אל תוך הלילה היפהפה של הכרמל.