"העבודה במטבח עמוס מנות ומאכלים מאפשרת לחוות ולהיחשף למגוון גירויים – ריחות, מראות של מאכלים בשלבי בישול שונים, מוצרים טריים וכל ההתנהלות והמולת העשייה במטבח..." דניאל לוין מוצא את החן שבמטבח בסדנת פודסטפס
במפגש הפארק ברחובות, מציעים לכם מנה עסקית ייחודית ומשתנה, המוגשת בכל ימות השבוע. העסקית מחולקת לשלושה סוגים: מנה עיקרית עם תוספות, סלטים ופיתה / בגט בתוספת סלט / סלט עם תוספת בשרית או צמחונית ו-2 תוספות
החורף הזה, כך מספרים לנו ובואו נחזיק אצבעות, ישפע גשמים. תזונאים אומרים שבעונה זו חשוב לחמם את הגוף באוכל חם כדי לא לקפוא (וגם, יש להגיד, זה פשוט טעים וכיף). ממרקים ועד תבשילים אחרים,כך תוכלו לחמם את החורף
"תפריט מהודק עם טווח טעמים במבחר מצומצם ואיכותי: יינות אדומים - שלושה, אבל ייצוג לכל יבשת – ישראלי אוסטרלי וארגנטינאי (זו לא התחלה של בדיחה אלא של בילוי כיפי ולא יומרני)..." אדם בר מגלה את דה סטריטס בתל אביב
במזג אוויר קר וחורפי לאף אחד לא מתחשק לצאת ולשחק בחוץ עם הילדים ואז האלטרנטיבה, הלא ממש מוצלחת, היא לבהות מול הטלויזיה. כיצד ניתן לא להפוך "לבטטת כורסא". מספר טיפים לילדים לשמירה על המשקל בחורף
"הדג שעלה מן הרשת היה לא פחות ולא יותר לוקוס, נסיך הדגה. הלוקוס נעשה על הגריל, ובשרו נותר עסיסי ועדין. הוא לווה בסלט ירוק, עגבניות שרי אפויות ושום..." אדם ומיה בר מרגישים כמו אנשים מהמעמד העליון בפורטונה דל מאר
"השווארמה המהוללת של המסעדה הייתה עסיסית, ריחנית ופשוט מצוינת, וניסינו גם כמה כדורי פלאפל מטוגנים, שפתחו לנו את התיאבון למנות הבשר העיקריות..." עיינה גל מלקקת שפתיים במסעדת האחים מנדלואי
"בלב היער, סמוך למושב אשתאול נחבאת חוות תבלינים. מקום קסום הכולל: מסעדה מפוארת, חנות תבלינים ופעילויות לכל המשפחה..." כדיאטנית אני מציינת בשמחה שאפשר למצוא בתפריט מנות קלות ומלאות טעם וניחוח של תבלין
"הזמנו ביחד פילה בורי בחלב קוקוס ואת ספיישל היום: רצועות עוף, תרד ופטריות ברוטב סויה. מנת רצועות העוף שלנו הייתה ענקית כמו שאנחנו אוהבים. נתחי העוף היו רכים וטבולים ברוטב סויה..." אפרת רוזן חיה טוב בקפה לואיז
"הפיצה עם רוטב עגבניות עשיר ומוצרלה בכמות נדיבה – הגיעה חתוכה למשולשים. במרכז הצלחת עמד סלט ירוק – דרך מתוחכמת לעודד את הילדים לאכול גם ירק..." מיה בר, לאחר ביקור בפסטה פרסטו, יודעת בדיוק מה ילדים רוצים
"המשכנו למנות העיקריות: קבב טורקי, פרגיות במילוי פיסטוקי שאמי ועלי סינטה. הפרגיות היו מצוינות, שילוב נהדר של בשר רך ועסיסי עם מחית של שברי פיסטוק..." יובל בלנקובסקי מגיע לאבו רמי, מסעדה בעלת אופי טורקי אמיתי!
לסועדים המחפשים עסקית רצינית הכוללת: מגוון עצום של בשרים, 5 סוגי סלטים, לחמים וקינוח, מומלץ להגיע לדה אוליב טרי. במסעדה החדשה, הממוקמת בכניסה לכפר ראמה תוכלו למצוא עסקית אטרקטיבית במחיר 35 ₪ בלבד
למי שעוד לא ביקר, נסע ועלה לירושלים, מומלץ מאוד לעשות זאת בהקדם. עשרות אלפי משתתפים כבר ביקרו ונהנו משלל אירועים ואטרקציות. השבוע נחשוף את התפריט של: קנלה, מחניהודה, דארנא ואנג'ליקה, המשתתפות בחמשושלים 2009
מחפשים סופגניות לא שגרתיות? בחנוכה 2009 יש אור בקצה המנהרה. השנה שוכחים מהריבה המסורתית והולכים על סופגניות במילוי פסיפלורה, קפה, ארל גריי, פיסטוק ועוד. וגם- טיפים יצירתיים כיצד לעבור את החג מבלי לעבור את המשקל
"לעיקריות קיבלנו פלטת ממולאים, חציל קטן ויפהפה, קישוא ובצל שמולאו בבשר טלה וסלט בורגול עם פלפל שושקה קלוי. נראה לי שהשף אורן ירושלמי גדל בבית שהבישול היה חלק מרכזי בו..." אדי רון מבקר בפנינה הירושלמית, סקאלה
"בחרנו בסלופי ג'ו. מדובר בהמבורגר שמתפרק (בכוונה) כשמנסים לאכול אותו. הבשר היה מעולה אבל גם מאוד מתפרק ומלכלכך. אם אתה קצת שיכור זה יכול להיות די משעשע..." דניאל לוין מרגיש שעשה טיול מחוף לחוף במייקס פלייס
המועצה האזורית עמק הירדן מזמינה אתכם לפסטיבל האוכל "טעם כנרת", החוזר בפעם החמישית ויתמקד השנה בסיפור ההיסטורי והמשפחתי של כל אתר, הקושר את אנשי המקום לכנרת וליצירה הקולינרית. שפרה צח מדוחת מהשטח
"את אהבתי הפעם הקדשתי לשמפניות. היין התוסס, שכאשר מגיע ממחוז שמפיין שבצרפת, נושא ארומת שמרים משכרת שאין לה תחליף..." יובל בלנקובסקי מעדכן מתערוכת סומלייה - יין מעולמות אחרים
"אני שאיני חסידה של אוכל בריאות הזמנתי סיגר ים תיכוני. בצק עלים שתוכנו אריסה, תפו"א, ביצה, לימונים כבושים וזיתים. ממש כמו סנדביץ' תוניסאי בתוך סיגר גדול..." שיר כידן ממליצה לכל אחד להביא את הסוויט ארט שלו לסוויט קפה
רשת דה קוק סטור משיקה לקראת החנוכה, מחבת סופגניות המאפשרת לחסוך את הקלוריות השמן ולטגן את הבצק על גבי הכיריים, במחזורים של דקה ל-7 סופגניות. וגם טיפים להכנה נכונה של לביבות וסופגניות
"הלזניה הוגשה בכלי חרס לבן בצורת אליפסה, רותחת ומבעבעת. השילוב של הגבינות, העגבניות, הפסטה והחצילים, הפכה את המנה הזאת למנצחת..." שרון ינובסקי מחזירה את החייל שלה לחיים האזרחיים דרך ביקור בטוסקנה
באחוזת שלומית, שורה של מנות גורמה לאניני טעם מבית היוצר של השף פיליפ פרפר. מידי יום מציעה המסעדה ארוחת בוקר אטרקטיבית במחיר 80 ₪ לזוג. המסעדה שוכנת בראש פינה על צלע ההר ומשקיפה אל הנוף המרהיב של הרי הגולן
האווירה המלכותית, החוויה קולינארית ושלל האטרקציות האינסופיות בירושלים, האם אתם מוכנים לשבוע השני של חמשושלים 2009? לפניכם ארבע מסעדות שישמחו לארח אתכם בימי הפסטיבל. קבלו את: לה בוקה, לה גוטה, קדוש ואבו רמי
"זוגתי שהזמינה מדליוני פילה עגל רכים ונימוחים, סחטו ממנה קריאות התפעלות. אני נהנתי מטורנדו רוסינו- נתח של פילה מיניון שעליו נתח של כבד אווז..." יובל בלנקובסקי וזוגתו, מתחמים לאור נרות במסעדת גבריאל בירושלים
"עשינו לעצמנו שולחן טעימות וקיבלנו קצת מכל הסוגי החומוסים: מסבחה שהייתה פיקנטית ומעולה, חומוס פול מצוין וחומוס חצילים מטוגנים וביצה קשה..." עיינה גל מוצאת פנינה בעפולה ושמה החומוסיה של אורנית