במסעדת מפגשים שברמת גן מוצאת שירלי רחמים מפלט מעומס השבוע בשילוב עם ארוחה טעימה, שמפתיעה אותה: לא מדובר בעוד מסעדה מזרחית-ים-תיכונית עם תפריט צפוי כי אם בהיצע עשיר ולא אופייני, עשוי כהלכה, לטעמה ולטעם אמה
במסעדת סולו החלבית בקריית מוצקין מציעים לכם כמה הצעות עסקיות. מגוון מנות איטלקיות וסושי כשר, מחירים סבירים, מפלט ייחודי בנוף של הקריות, ואווירה נעימה שלא תרצו לפספס. באמצע יום העבודה או סתם כי אתם בסביבה
לחורף מתוק, חמים וטעים – אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שמציעים עוגות, עוגיות ושאר מתוקים ששמם הולך לפניהם בכל רחבי הארץ. את הקינוחים תוכלו להכין בעצמכם או לקנות מוכנים ולאכול בתאווה, והעיקר - להסתיר מתחת לסוודר
בבר הברון מתאספים החבר'ה אחד אחד בסוף היום או בסוף השבוע, שותים, אוכלים מהתפריט המגוון וצופים במשחק שמשודר על גבי המסך. שיר כידן (לא באתי בשביל המשחק) נהנית ממשקאות שמכינים במיוחד בשבילה בבר הברון ראשל"צ
חדש במטבח לכבוד ט"ו בשבט: מפצח האגוזים המעוצב של רשת קוק סטור לשימוש בשולחן החג, ואם כבר על השולחן – קחו לכם פירות יבשים מרשת ספייסס כלים וטעמים, טארט פירות יבשים מיוחד, הכול ברוח ט"ו בשבט המתקרב אלינו
"מסעדת אבו גוש היא הראשונה באבו גוש שפתחה את שעריה לישראלים ושהציגה את המטבח הערבי עם סטנדרטים גבוהים של הגשה ושירות. כיום גדוש הכפר מסעדות, כולן נפתחו בזכות החזון של איברהים..." יובל בלנקובסקי לומד על אבו גוש
"הגרסה האסיאתית עולה בהרבה על כל שניצל: הבשר עשוי בגאונות, ציפוי הטמפורה מוסיף למנה מתיקות, וכל הסיפור הזה עטוף במנדרין פנקייק בשילוב ירקות ורוטב הויסין או צ'ילי חריף..." דניאל לוין טועם ממטעמי צ'ויה האסיאתית
יובל בלנקובסקי מספר על יקב תשבי המשפחתי (אך לא קטן), על סדרת רקאנטי של יקב רקאנטי, טועם יינות חדשים וממליץ על מנות שראוי שיהיו לצדם. עוד הוא מבשר על מדריך יין חדש, כולל ומקיף, ספר התנ"ך של היין הישראלי
"כאן לא הלכו על הפתרון הקל והמוכר של עוד חומוסייה-שיפודיה, אלא, הפתעה-הפתעה, מטבח חלבי עם מנות יוצאות דופן וקלילות יותר, המשלבות בין הבישול המסורתי לטעמים עכשוויים..." שפרה צח מפקירה עצמה לשמש בקפה של רוז'ט ביפו
"בקינוחים של די רסטורנט מצאנו את שביל הזהב בין המטבח הקלאסי למקומי. ואם חושבים על זה, לשילוב של הקלאסי עם הפתיחות ל'כאן ועכשיו' בדי רסטורנט יש גם מסר לחיים. בעיקר ביום הולדת..." שפרה צח על די רסטורנט תל אביב
מסעדת כרמלה בנחלה יוצאת במבצע מיוחד במהלך חודש ינואר, שבו היא מציעה במחירים אטרקטיביים את יינות יקב כרמי יוסף ולצדם את האוכל המצוין שמתאים להם. כל מנה תקבל את היין שלה ואתם – את החוויה המהנה של כרמלה בנחלה
במסעדת לוצ'נה האיטלקית הממוקמת בין אשדוד לאשקלון, בתחנת הדלק סונול שבמושב אמונים, תמצאו אוכל איטלקי משובח, עיצוב חם ופשוט, מחירים סבירים, ואפילו הצעה עסקית משתלמת. אם בדרך מפה לשם או אם במכוון, לוצ'נה בשבילכם
רק למקרה שייפול עלינו יום נעים באמצע ינואר, הכנו לכם רשימה של ארבע מסעדות מחוץ לעיר, כל עיר, לטיול נחמד, ואז מה אם חורף. צאו קצת מהבית, תנו לשמש ללטף לכם את הפדחת – וגם אם גשום היום, אל דאגה, השמש תזרח גם מחר
באיטרייט שבתל אביב דוגמת שפרה צח את מנות הדגל הבריאותיות שהן גאוותה של המסעדה ששמה לעצמה מטרה לחבר בין שני מושגים רחוקים לכאורה זה מזה – פאסט פוד ומזון בריאות. והכול עטוף במעטפת ידידותית וצבעונית
יואב עלון מבר הנורמה ג'ין שבתל אביב מתקבל בברכה למחוזותינו עם טור בירה חדש, שיעשה לנו סדר בכל מה שקשור בבירה – בירת בוטיק, ייצור בירה, מי מבשל בירה ואיך. רק התחלנו וכבר מתברר שבשביל לעשות בירה דרושה אהבה
תוך סטייה מהדרך לכיוון חדרה מגיע עוזי בשן עם הבן ליעד למסעדת נוף מול הואדי שבעין חוד, נפעם מהקשת המרהיבה של הסלטים, מהנוף המרתק, מהבשר המעולה ומהמקלובה הטעימה. והכי חשוב – זיאד הבעלים מארח בחמימות, כמו פעם
"בכניסה למזכרת בתיה, מסעדה ששמה מעיד על אופייה ועל אופי בעליה. כמו האוכל שטעמו ומרקמו נדירים בטיבם, כך גם בעליה אינו עוד בעל מסעדה או שף, ואם תרצו ויהיה לו זמן, הוא גם איש שיחה מצוין..." שיר כידן על פרי מגדים
"הבראוניז רכים ועסיסיים, עוגיות החלבה והשוקו שלג נימוחות ומשובחות, עוגיות התמרים טעימות יותר מכל גרסה אחרת שלהן, והעוגיות המלוחות, שאלוהים יהיה בעזרי על שחיסלתי מהן עשרות..." אדוה גן סתיו על המתוקים של זיו
כיסוני הבצק, במרקם אל דנטה, מולאו גבינת רוקפור ונגיעת אגוזים וצפו ברוטב שמנת, עגבניות מיובשות וגרידת לימון. בטוחה בבחירתי, הכרזתי שאין כיבודים. עד שראיתי את הפיצה של הבעל. האגדה של אפרת רוזן בקוקה ראשל"צ
רשת חנויות כלי המטבח קוק סטור מציעה למכירה סדרת משקלים דיגטליים חדשים של חברה Typhoon הבינלאומית – משקלים שיקלו על מדידת החומרים שתכניסו לעוגה שלכם, יקשטו לכם את המטבח בצבעים ויפנו לכם מקום במשטח העבודה
"כשהסקרנות שלחה אותי לתקוף את הקיורטוש הלוהט בסכין נזעקו העובדים מכל קצווי המסעדה להסביר לי ש'קיורטוש זה כמו חומוס, אוכלים עם הידיים!' לא חשתי נזוף. קריאתם, שבאה מהלב, נגעה ללבי..." אדם בר ורזי הקיורטוש בת"א
טיפים חשובים לניהול מסעדה, בית קפה, פאב, בר, קונדיטוריה, קייטרינג או חנות למוצרי מזון. מובאים לכם מעכשיו ובכל שבוע, מפי מיטב המומחים. והשבוע – השפית אדר קפלן מור, המספקת שירותי ייעוץ קולינרי, על הגדרות תפקיד
במסעדת אל דנטה, מסעדה איטלקית כשרה בשכונת רחביה שבירושלים, מתמקדים בחומרי גלם טריים ובפסטה ברמת עשייה אל דנטה. תמצאו ארוחת צהריים נעימה בבית איטלקי, אל מול תערוכות אמנים מתחלפות ובקרב קהל לקוחות מגוון
מרק בחורף יכול לחמם, להזין, לשמח ובאופן כללי לעשות לנו טוב. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות, שמציעות לכם מרק, אבל בהחלט לא רק. החל באווירה פסטורלית דרך בריאות וכלה בתירוץ לצאת מהבית, הנה מסעדות שמציעות לכם (גם) מרק
"ביקיניקו טנקה החדרים פרטיים, מרווחים ואינטימיים, והמלצרים לא באים לשאול אם 'הכול בסדר', אלא מגיעים רק לקול צלצול הפעמון... שום רמז לכך שאנחנו נמצאים מרחק נגיעה מהבית..." אפרת רוזן מתמוגגת מיקיניקו טנקה