"ואז היא הגיעה: השווארמה. צלחת רחבה עמוסה בפרוסות דקות-דקות של בשר, מעט חרוך בשוליים אבל בעל מרכז ורדרד ומעל לכל – מפיץ ריח שמאתחל מחדש את תחושת השובע..." דניאל לוין מגיע רעב לבשר אל מסעדת ושבעת וברכת, תל אביב
אמיר נהרי מבקר בבית הקפה רשלה שבירושלים, ומגלה את בעלת הבית רחל שידה טובה במטבח. מהטאבון שבחצר היא שולפת פוקצ'ות חמות, והחמוציות שהיא מוסיפה לבורגול פשוט הופכות את כל הקומפוזיציה למושלמת יותר. הנאמנות נקנתה
מסעדת לה טרטוריה שברעננה, איטלקית חלבית מעוצבת, מציעה לכם ארוחה עסקית לשעת צהריים, הכוללת פסטות טריות מחומרי גלם מעולים, רטבים מורכבים ומעניינים, פיצות טובות וקינוחים משובחים שיגרמו לכם לרצות לקפוץ לאיטליה
האירוע המשפחתי שלכם חייב להיות כשר? למסיבה של העבודה צריכים להגיע אורחים שומרי כשרות? אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שישמחו לארח את השמחה שלכם, יחד עם האורחים השומרים, או לספק לכם ולמוזמנים שלכם אוכל לא מתפשר
"פתאום נשמע ברחבי המסעדה צליל עז דמוי גונג וכמעט שהפלתי את המזלג מידי. למשמע הגונג הגיח בסון מהמטבח בטקסיות כשבידיו סיר גדול ומגש..." יונתן שטרנברג על יכולותיו הקולינריות של שף משה בסון למסעדת האקליפטוס בירושלים
"בכל נגיסה של קלאמרי שנצרב בדיוק מופלא ומקבל בזרועות פתוחות את טעמו החמצמץ של היוגורט ואת עקיצתם העדינה של סחוג הרשד והלימון, אנחת תענוג אמתי משתחררת..." גם אדוה גן סתיו כמהה להלנה מטרויה במסעדת הלנה שבקיסריה
עוזי בשן נוטל לעצמו הפוגה קלה מהסטטוס המשפחתי (נשוי, מודה באשמה ועומד מאחוריה), ולוקח את החבר הטוב אלכס אל הפרנקי פאב שבחיפה. המשקאות הטהורים מבהירים לו שמדובר בפאב אמתי, וזה עוד לפני שניסה את מנת הדגל
המסעדות Ocean ואוליב ליף מציעות לכם תפריטי קיץ מיוחדים שירעננו לכם את העונה החמה שכבר החלה לתת את אותותיה. תפריטי הקיץ הקלילים כוללים שילובי טעמים מקומיים, חוויה קולינרית מענגת ומצננת והנאה מרובה, גם בקיץ
שירלי רחמים מפתיעה את בן זוגה בסדנת אפייה אצל גאיה ברטלה. הוא אינו מומחה ולא ממש יודע מה עושים עם שמרים, אבל אחרי צפייה בהנס ברטלה תוך השתתפות פעילה, שניהם מלקקים שוקולד ומתרגשים לקראת המאפים שיוצאים מן התנור
יובל בלנקובסקי סוקר יינות שיתאימו השנה לחג השבועות: יין אדום של יקב אדיר? ירדן רום 2006 של יקבי רמת הגולן? רקאנטי רוזה 2009 של כרם מנרה? כרגיל, לשאלה איזה יין מתאים לאילו גבינות נצא ללא תשובה חד משמעית
שירלי רחמים יוצאת אחרי השמש אל אורלי קפה שבקיבוץ נען: מלבד החניה שיש כאן בשפע גם האוכל מצוין. ולצדו של בית הקפה מתחם הכולל חנות בגדים וחנות נוספת, המציעה מגוון כלים ואביזרים. היא שותה עוד קצת לאסי ונרגעת בשקט
שיר כידן מגיעה למסעדת פורטבלו שביבנה בחושבה, בסופו של יום שבו לא אכלה דבר, שתמצא בתפריט של המסעדה האיטלקית משהו לאכול. היא לא תיארה לעצמה שתאהב את כל מה שתטעם. וזה עוד לפני הקינוח. מי יכול לוותר על שוקולד?
מיתוס גריל בר שבתל אביב היא מסעדה בשרית כשרה המציעה תפריט עסקי מגוון שמוגש עד שעות הערב. עת ערב מציעים לכם במיתוס גריל בר אולם אירועים הכולל כ-200 מקומות ישיבה ומציע מגוון מנות לצד תפריט אלכוהול איכותי
כשחג השבועות בפתח מפליאים כולם בפלפולים קולינריים ובמתכונים מיוחדים למאכלי חלב לסוגיהם. אולם למול עיניכם נגלים שני ימי חופש, שאותם מתחשק לכם לנצל במסעדות טובות. הנה כמה מהן, שמציעות לכם ארוחות מיוחדות לכבוד החג
"המטבח של רמה אינה עוד מסעדה אלא מקום שבו נפגשים אוכל יוצא דופן ומקורי עם מיקום פסטורלי בפאתי היישוב נטף..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות ממטבח הגורמה המשובח של מסעדת המטבח של רמה ביישוב נטף, בואך ירושלים
עומר גנור מבית הספר לברמנים, זמן אמיתי, פותח טור אלכוהול חדש שבו הוא מספר לנו את כל מה שיש לדעת עליו (האלכוהול). והפעם: וודקה סטולי עלית, זו ששמה בלבד גרם לו לרעוד. וזה עוד לפני שהוא טעם את החלקלקות שלה
אורן בקר, שף קונדיטור לבית בליקר בייקרי, מספר לנו על החלב: הידעתם מתי הוא הוזכר לראשונה בתנ"ך? ומהם הגושים הנוצרים בגבינה כשהיא מתקלקלת? כמה חלב אתם צורכים בשנה? ואיך תכינו מוס לקראת חג השבועות? זאת ועוד
מכיוון שאתם לא נותנים לאף אחד אחר להגיד לכם איך מכינים קיש ואיך אתם אוהבים את עוגת הגבינה שלכם, נוכל רק להציע לקנות את הרכיבים שיעשו לכם את החג: גבינות, טנא וקינוח שתתנו במתנה למארחים. לחג שבועות כהלכתו
אורלי פרש-אזולאי וחברה נמשכות באף אל בית הקפה קורטוש קולאץ' שבדרך הים בחיפה, שם הן מוצאות ארוחות בוקר מענגות, דונאטס נימוחות והחשוב מכל – המאפה ההונגרי קורטוש: לתפארת הונגריה אוכלים עם הידיים ומתמכרים
"הקלישאה מתבררת כנכונה: חומוס חייבים לעשות באהבה או לא לטרוח כלל. ואצל שייקל'ה אוהבים לשרת את הלקוח ולעשות לו מנה של אהבה..." קרן ויזנר מבקרת בשייקל'ה שבראשון לציון: אפשר לשבת ולאכול חומוס או פשוט להתקשר ולהזמין
"כשגיא קמחי חזר מדרום אמריקה הוא החליט לשלב בין היכולות שלו במטבח לבין המתכונים המסורתיים והמוזיקה הלטינית היפהפייה שהביא וכך נולדה לה מסעדת לה בוקה..." אמיר נהרי וזוגתו מבקרים במסעדת לה בוקה הירושלמית
תעשיית היין הישראלית: גאווה על ציר הזמן. חיים גן, איש הענבים, מסכם את העשור האחרון של תעשיית היין המקומית עם קריצה והמלצות לשנים הקרובות: מה למדנו? האם החיך שלנו השתנה? מה עוד נותר ללמוד בתעשיית היינות בארץ?
במסעדת הכבש שבדליית אל כרמל מאמינים במזון בריא ולכן מכינים אותו במקום במינון מבוקר ומחומרי גלם טבעיים. מתוך הטאבון של מסעדת הכבש מריחים מאכלים דרוזיים מסורתיים, והמסעדה הוותיקה באזור מציעה לכם הצעה עסקית
לרגל יום ירושלים הקרב ובא, אנחנו חושבים על עיר הקודש ומציינים את האירוע, איך לא, בארוחה טובה. למי מכם שנהנים לטייל בעיר, אספנו בשבילכם מסעדות מומלצות בירושלים שיהפכו את היום שלכם בירושלים למהנה וטעים
"המנות העיקריות של אינדירה הן יצירת אמנות קטנה של אורז בסמטי עתיר טעמים ותבלינים שנערם בדיוק מרשים לצורת פרח, ובו הוטמנו נתחי בשר טלה רך ומצוין..." אדוה גן סתיו מתגעגעת להודו (לא הייתי) באינדירה, תל אביב