מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > סדנאות אלכוהול> כתבה על ויסקי פיימוס גראוס

פיימוס גראוס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עומר גנור, זמן אמיתי, מספר על הפעם הראשונה שבה פגש את הפיימוס גראוס – הוויסקי הנמכר ביותר בסקוטלנד: הוא בדיוק ישב על איזה בר ורחרח את תצוגת המשקאות. אמנם הוא נבהל למראהו של בקבוק לא מוכר, אבל אחר כך הוא התאהב

בשיעור הראשון בקורס הברמנים של זמן אמיתי דנים בין השאר במבנה הבר. זה אולי נשמע פשוט, אבל לכל דבר יש משמעות, למשל מיקומה של ה"דיספליי" – תצוגת המשקאות. יש לי חולשה אדירה לקיר היפהפה הזה. בכל פעם שאני מתיישב על בר מייד נמשכות אליו עיניי ובוחנות מה יש למקום להציע וכמובן גם מה אין לו. זו מחלה של ברמנים, שלפעמים מזכירה לי את מה ששני כלבים שנפגשים עושים זה לזה. כמובן, כשאני נתקל בבקבוק שאיני מכיר, אני מייד תוהה על קנקנו, ואם מדובר בוויסקי אני לרוב גם מזמין וטועם אותו.

לפני כמה שנים, בזמן שישבתי על בר זה או אחר, הבחנתי בבקבוק שחשבתי שאני מכיר, אבל משהו בו היה שונה. תווית עם ציפור אני מזהה מייד – זה אמור להיות הבורבון ווילד טרקי, ויסקי אמריקאי עם לא פחות מ-50.5% אלכוהול. אבל מה הוא עושה באיזור של הוויסקי הסקוטי?! מייד ביקשתי לראות את הבקבוק, וגיליתי שיש עוד ציפור בכלוב – ואין זו תרנגול הודו מקנטקי כי אם שכווי, והיא אכן מסקוטלנד – פיימוס גראוס. את מה שקרה אחר כך אתם מתארים לעצמכם - הזמנתי, טעמתי, התאהבתי מהלגימה הראשונה. ככה פשוט.

למחרת ביצעתי בדיקה מעמיקה והרי לכם הממצאים: מתברר שאותו הוויסקי שלא שמעתי עליו מעולם הוא הוויסקי הכי נמכר בסקוטלנד. אני חושב שמאז ועד היום עוד לא קרה שלא היה לי בבית בקבוק של אחת הגרסאות של הנקטר הנפלא הזה. את הגרסה ששתיתי אז, דרך אגב, גרסה מיוחדת משנת 1992, כמעט ולא ניתן למצוא.

הפיימוס גראוס מיובא לארץ הקודש על ידי צרפת-ישראל. הוא בלנדד סקוטש ויסקי, כלומר מעורבב מסוגי ויסקי שונים העשויים משעורה (סינגל מאלט ויסקי) ודגנים אחרים כמו חיטה ועוד (גריין ויסקי) – אותו סוג ויסקי כמו ג'וני ווקר ודיואר'ס. ומכיוון שהמרכיבים הם חלק גדול מאיכות המוצר, כאשר בדקתי מהם מרכיביו העיקריים של הפיימוס גראוס, גיליתי שיש שניים כאלה, ואלו, להפתעתי, הם שני סינגל מאלטים שאני מאד אוהב ומעריך ללא קשר לפיימוס גראוס עצמו. האחד הוא המקאלן, אחד הסינגל מאלטים המפורסמים והאיכותיים בעולם, מזקקה העושה שימוש רב בחביות שרי ומתהדרת בדודי הזיקוק הנמוכים ביותר בסקוטלנד ככל הידוע לי. השני הוא ההיילנד פארק, מזקקת הסינגל מאלט הצפונית ביותר בסקוטלנד מהאי אורקני וללא ספק הוויסקי האהוב עליי ביותר, ויסקי מורכב המשלב מתיקות ומעט עשן עדין באיזון מושלם.

אז עם שני אבות שכאלה, ברור שהתוצאה תהיה משמחת. הפיימוס גראוס הוא בלנד עדין אך ממש לא אנמי, מעט מורכב והכי חשוב - מאוזן. כמו כל מותג ויסקי מצליח, גם לפיימוס גראוס יש סוגים מספר של ויסקי מעבר לבלנד הבסיסי. ראשית, לאוהבי הבלנדים המיושנים יש שלל גרסאות – 12 שנים, 18 שנים ואפילו 30 שנים. הבקבוק שהכי שמחתי לראות ושהכי סקרן אותי הוא ה"בלאק גראוס", בלנד נוסף אשר בו כמה סינגל מאלטים בעלי טעם עשן וכבול עדינים, כלומר גרסה מעט מעושנת של הפיימוס גראוס הרגיל. לא מדובר בפצצת עשן כמו הלפרוייג או הבלנד המבוסס עליו איילה מיסט אלא בנגיעת כבול עדינה – ומאד מהנה.

בשורה התחתונה מדובר בוויסקי נהדר, מאוד איכותי ומיוחד ובהחלט מומלץ לכל חובב ויסקי, גם לאלו שמתהדרים בכך שהם שותים "רק סינגל מאלט" או "רק בושמילס" – אתם תופתעו. ומי שמוצא בקבוק של הבלנדד מאלט הנפלא של פיימוס גרואס מ-1992 מוזמן מייד להתקשר, אני מבטיח להציע לו הצעה שלא יוכל לסרב לה.

הבהרה – הכותב אינו מועסק במישרין או בעקיפין בשום צורה שהיא על ידי מזקקת פיימוס גראוס, צרפת-ישראל או כל גורם אחר. הכתבה הינה חווייתית ואין לראות בה יותר מאשר דעתו האישית של הכותב.

סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי