"בתפריט ישנו חלק נכבד של תבשילי טאג'ין – כלי החרס שבו האוכל מתבשל על גחלים. כתף הטלה התבשלה זמן ארוך בטאג'ין ובשרה התפרק במזלג מן העצם..." יובל בלנקובסקי מתרשם ממסעדת דארנא הירושלמית – מרוקאית אבל לא כמו של אימא
יובל בלנקובסקי מתרשם מיכולותיה של הוודקה סטולי עלית, וודקה אולטרה פרמיום המיוצרת ברוסיה, שהושקה בהשקה מסוגננת במירור בר, הבר היוקרתי של מלון הבוטיק ממילא בירושלים: היא שקופה, צלולה, קטיפתית ומחליקה בגרון
הכול התחיל כשהשף ניר צוק התארח בארוחת רמדאן בבית המשפחה של בכיר עובדי המטבח שלו, אז התקבלה ההשראה להכנת ארוחת רמדאן שתוגש במהלך החודש (עד 15 בספטמבר עם אופציה להארכה) בנועה ביסטרו, מתחם ניר צוק ביפו
רשת קוק סטור מרעננת לנו את העיצוב במטבח עם ערכת כלי ששת משופרת מבית ג'וזף ג'וזף הבינלאומית. לסדרה החדשה עיצוב ארגונומי מתקדם, המבטיח פשטות עבודה לצד עיצוב מודרני וססגוני המוסיף הרבה צבע למטבח. גם במארז מתנה לחג
שירלי רחמים מתרשמת מפסטיבל הגורמה הכשר שנערך בימים אלו בנתניה. בפסטיבל מציגות מסעדות כשרות רבות מנות במחירים שווים לכל נפש, במיוחד היא מוצאת עניין במנות שמציעות מסעדת אנג'ליקה הירושלמית ואי זוגי התל אביבית
"שורות-שורות של טארטלטים, טארטים, אקלרים ופחזניות. מדפי עץ לבנים מאוכלסים בקופסאות של עוגיות ושקיקי גרנולה ביתית לצד כבשים לבנות ומחויכות העשויות עיסת נייר..." אדוה גן סתיו, קונדיטוריית סוויט ארטס, רמת השרון
עיינה גל מבקרת במסעדת סטקייה בכפר הכשרה למהדרין, הממוקמת ביישוב יערה הצפוני, הקטן והמרוחק. בשעת צהריים עמוסה המסעדה המשפחתית והקטנה באנשים ששוב שבים וחוזרים כדי ליהנות מהמנות המעולות ומהאווירה הנינוחה
"על מחבת רותחת הגיעו נתחי בקר, עוף ובשר לבן מעורבבים בגמבות ירוקות וכתומות, בצל ורוטב שעועית אלוהי..." דניאל לוין במסעדת צ'אנג סינג, הסינית הוותיקה שחולשת על המדרחוב של מרכז נתניה: לא צריך ויזה בשביל אוכל סיני
מצאו בטיילת דדו שבחיפה את מסעדת סיזנס ביץ' החדשה, שלווה אך יוקרתית, שמציעה לכם אווירה מיוחדת על חוף הים. בסיזנס ביץ': ארוחות בוקר עשירות, ארוחות עסקיות משתלמות, בשרים, דגים, פירות ים ועוד, ובמחירים סבירים
אזהרה: הכתבה הבאה אינה מיועדת לצמחונים. ואחרי שהזהרנו, להלן ארבעה סטייקים לאנשים שאוהבים אותם. לאנשים שמתענגים על הצריבה הקלה על הגריל, לאנשים שריח הבשר המעושן לוקח אותם רחוק. ועם הצמחונים, הפעם, הסליחה
"התפריט של אי זוגי פורש בפניכם קרוב לארבעים מנות שונות, במחיר אחיד של 39 ש"ח לצלחת, מתוכן עליכם לבחור לכם מספר אי זוגי של מנות. מבולבלים? גם אנחנו, בהתחלה.." שפרה צח ובן זוגה במסעדת אי זוגי שברמת החי"ל
אפרת רוזן ובן זוגה מגיעים למסעדת ויטושה הבולגרית שביפו ומתמסרים לארוחת יום שישי אחר הצהריים: סלט פלפלים מושקע, לחם של פעם, גיבצ'ה, מוסקה ובעיקר הקבב הבולגרי המפורסם של ויטושה. ויסלחו הרומנים, המזרחים והשפים
לקראת חגי תשרי, כאשר אנחנו משקיעים יותר ויותר זמן בהכנות לקראת סעודות החג המסורתיות, מציגה רשת קוק סטור את הדור החדש של עוזרי המטבח: הם קומפקטיים, מעוצבים ברוח מודרנית ולרוב משלבים שתי פעולות במכשיר אחד
"שילוב מיוחד של בר, בית קפה שאנטי ומסעדה כשרה – ואיך שהוא הכול מתמזג יחד לחלל גדול, פתוח אל הים, לא מתיימר אבל עדיין שומר על טעם טוב..." עיינה גל מוצאת זמן להיפגש עם השכנה במסעדת שאלתיאלי שעל חוף ימה של חיפה
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מציעה לכם שפע של טיפים לשמירה על המשקל גם בטיול בחו"ל: שתו הרבה מים, צאו להליכות ארוכות והיזהרו משמן. וזכרו שגם אם מציעים לכם חמש ארוחות ביום – באמת שלא חובה לאכול את כולן
"הזמנתי מנת כבד קצוץ, מכיוון שהמלצרית הבטיחה לי שהוא ישנה את כל מה שאני חושב על כבד. בשתי מלים - היא צדקה..." דניאל לוין נהנה מבריזה נעימה מחוץ לסניף החדש של The Streets שממוקם במפגש בין רחוב בזל לאשתורי הפרחי
"עוגת עלעלים של בצק שקדים עם קראנץ' אגוזים ומוס שוקולד מריר בציפוי קקאו, עוגת קונקורד של שכבות מרנג שוקולד ומוס שוקולד מריר ביניהם, חגיגת תפוחים של בצק פריך, תפוחים בקרמל ומבחר אגוזים..." שירלי רחמים, באנאפה
סניף מפגש הסטייק בהרצליה הוא הגרסה הכשרה של המוסד הקולינרי הוותיק, המציע לכם את החוויה המוכרת הכוללת מבחר עשיר של בשרים מובחרים, סלטים משובחים וטריים המיוצרים במקום וללא חומרים משמרים. ובצהריים: חגיגה
אמיר נהרי ובת זוגו משתתפים באירוע הפתיחה של ממילא קפה, המסעדה הכשרה החדשה שבמלון הבוטיק ממילא הירושלמי. מבית היוצר של שף רועי ענתבי: קירוב לבבות, הנמכת מחירים ומנות מעולות לכל מי שמחפש מקום מסביר פנים
ולכל מי שעייף וכבר אין לו כוח לצאת מהבית, גם לא בשביל לאכול, ולכל מי שעסוק וכבר אין לו זמן לצאת מהבית, גם לא בשביל לאכול. ולכל מי שמאד אוהב את הבית שלו וכבר לא יוצא ממנו, גם לא בשביל לאכול – 4 מסעדות, 4 משלוחים
"בארוחת המסורה השתתפו לא פחות מ-240 אנשים, והיא הייתה כרוכה במבצע לוגיסטי אדיר של הכנת התפריט הסבוך והיצירתי שכלל מנות כדוגמת "מרק שילוח הקן" – מרק של תורים, יונים ודרור..." יובל בלנקובסקי, האקליפטוס, ירושלים
"ואף על פי שגם את תתלהבי מהנקניקייה, שעשויה מבשר קצוץ משובח ומתובל, תסתפקי רק בפינה קטנה ממנה ותשאירי לו את כל היתר, ומהטי-בון תחתכי בשבילו גם מהצד של הפילה וגם מהצד של הסינטה..." שפרה צח, בוצ'רי דה ברילוצ'ה
"מנה מלאזית ענקית של אטריות ביצים מוקפצות בווק עם אווז מעושן, ביצה וירקות לרוב כגון כרוב, גזר, בצל, פלפלים, ואפונה..." שיר כידן נזכרת בערב הגמר של המונדיאל במסעדת למון גראס, אבן גבירול, תל אביב: מי צריך גברים?
"האווירה ידידותית עד חברית מאד, האורחים שעדיין אינם מוכרים לעובדים של ברנש זוכים לקבלת פנים מחויכת, ואלו שמגיעים עם כלב זוכים לקערת מים מרווה. אנחנו זוכות גם למנות עיקריות..." אורית איציק בקפה ברנש, תל אביב
יובל בלנקובסקי: "פסטיבל היין בירושלים מציע חוויית יין ייחודית. בין חצר הפסלים של מוזיאון ישראל הוקם מתחם שבו מציגים עשרות יקבים מקומיים את תוצרתם, עם הכניסה מקבלים כוס יין, והטעימות בדוכנים חופשיות..."