מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על דוכן אוכל מוכן שחרזאד דיזנגוף סנטר תל אביב

שחרזאד לחגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דניאל לוין הולך לאיבוד בנבכי דיזנגוף סנטר ומחליט ללכת בעקבות חוש הריח אל דוכן המאכלים שחרזאד. אוכל פרסי המצטיין בתשעה סוגי אורז, גונדי, כרוב ממולא ומנות המותאמות במיוחד לילדים – ארוחת ראש השנה כבר מוכנה

השילוב של מפלס אלכסוני ושני קניונים תאומים הכניע את כושר ההתמצאות שלנו בדיזנגוף סנטר וליטל אני ואני הלכנו לאיבוד כמה פעמים טובות. כשהבנו שלא נספיק להגיע בזמן להכין את ארוחת שישי החלטנו ללכת בעקבות חוש הכיוון הטוב ביותר - הריח – שהוביל אותנו לדוכני האוכל שמתחת לקומת הכניסה. אני, חוץ מארוחת שישי, התחלתי לחשוב על מקום שיעזור לי להרים ארוחות מרשימות בחגים הקרבים.

סקרנו את דוכני האוכל השונים ובחרנו בדוכן האוכל הפרסי שחרזראד, בגלל הריח ומגוון התבשילים שמוצעים בו. בין התבשילים של שחרזאד ניתן למצוא חמין וחמין חיטה, תשעה סוגי אורז ומנות המבוססות על אורז. נוסף על האוכל הפרסי מציע שחרזאד גם אוכל של עדות נוספות כמו מפרום טריפוליטאי ואשפלו בוכרי. שמחתי לגלות שבחגים יתרחב המבחר עוד יותר ויכלול גפילטעפיש, צלי בקר, עוף בדבש ומבחר דגים.

הדבר הראשון שביררתי על האוכל של שחרזארד הוא מתי מכינים אותו, כי זאת נקודת התורפה של רוב הדוכנים שמציעים אוכל מוכן. שמחתי לשמוע שזה קורה באותו הבוקר שבו הוא מוצע למכירה, ושהוא לכן שומר על טריותו עד שבוע במקרר. הזמנו מגוון מנות, כולן פרסיות או בהשראת המטבח הפרסי.

התחלנו את ארוחת הטעימות בעלי גפן ממולאים באורז, שעוטרו בפסים דקים של סלק מבושל. עלי הגפן היו ביתיים ושמרו על חמצמצות טבעית. המאכל הפרסי הלאומי הוא כמובן האורז המשובח, שמגיע במגוון טעמים ותבלינים. פתחנו באורז מתקתק שבושל עם צימוקים ועדשים. מנה מוצלחת נוספת, מיוחדת ומפתיעה, הייתה אורז עם גזר וקינמון – זהו שילוב מעניין ומאד מיוחד, שהולך מעולה עם מנות בשריות. אבל המג'דרה שהוכנה עם אורז מלא היא שהפתיעה אותי במיוחד. נראה שכשחוזרים למקור הפרסי זה עובד, כי היא הייתה מצוינת. לסיום דגמנו גם אורז עם אפונה ושמיר, שהיה פשוט, נטול טעמים עזים, מדויק ונעים בפה. בניגוד לרמת הציפיות שלי בנוגע למגוון שיציעו כל סוגי האורז, כל אחת מהמנות הייתה שונה מאוד מן האחרת בזכות טעמי התבלינים שהיו מורגשים ובולטים.

בנוסף למנות האורז המסורתי שאפשר לצרף למנות בשריות, מכינים בשחרזראד גם תבשילי אורז עם בשר, מהם טעמנו שניים. הראשון היה תבשיל אורז עם בקר ופירות יבשים שהיה מתוק ורך, הבשר התפרק ואף נמס בזכות הבישול האיטי. תבשיל האורז עם העוף הצטיין במגוון רכיבים כמו ירקות, חומוס ועדשים, כולם לצד נתחי עוף שנפרדים מן העצם.

לאחר מכן עברנו למנות הבשריות, בראשן הגונדי המסורתי, שהיה בגדול אגרוף. פתחנו עם גונדי עוף שתובל בחומוס ובהל - מעדן רך ומלא טעם. עם זאת, בשר העוף הצטיין בטעם מעודן שגם ילדים יאהבו. מנת הגונדי הנוספת הוכנה מבקר ומעשבי תיבול. גם הקציצה הזאת הייתה עצומה וטעמה עסיסי ובשרני מאוד. בלב הקציצה היה שזיף מבושל שהעניק מתיקות וחמיצות נעימה לכל המנה. הקציצה האחרונה שאכלתי הייתה קציצת בקר עם כבש שבושלה במגוון ירקות שהשתלבו אתו בצורה מעולה. היא הייתה עסיסית ביותר וטעמה ביתי. לכל קציצה היה רוטב שהתלווה אליה והעשיר אותה. מבין מבחר הממולאים הרחב שמציע שחרזראד בחרנו בכרוב ממולא בבשר, שליטל הכריזה שהוא כמו של אימא שלה. הכרוב בושל בצורה מושלמת ושמר על צורתו ועל טעמיו.

מתוך מחויבות ללקוחות צעירים, מציע שחרזראד גם כמה מנות לילדים, שאינן השניצלים, הנקניקיות והצ'יפס הרגילים. בחרנו בקציצות עם תפוחי אדמה. הדבר הראשון ששמנו לב אליו הוא הגודל – גודלה של קציצה לילדים הוא בערך כחמישית מגודלה של קציצה המיועדת לאדם בוגר. הן עשויות מבשר אמיתי ועסיסי, אך פחות מתובלות ומתוחכמות ובכך מותאמות לילדים, כמו גם תפוחי האדמה הרכים שנלוו אליהן.

אז אם אתם בדיוק בסיבוב בדיזנגוף סנטר, מתכננים להתפנק בשבת ובחגים ועדיין ליהנות מאוכל ביתי ועשיר, המטבח הפרסי של שחרזראד הוא פתרון מעולה.

מה אתם אוכלים בראש השנה?