"בשבועיים אחרי שחזרתי מניו יורק כל מה שחיפשתי היה לשחזר את הריחות, את הטעמים ואת האווירה של העיר הגדולה. כך מצאתי את עצמי פוסעת לעבר סושיאל קלאב - הכי קרוב שיש..." שירלי רחמים, חוזרת לניו יורק בתל אביב
יעקב אלברט מבקר במסעדה הצעירה בייגל פלייס שביישוב אפרת. העיצוב צעיר והמנות קלות אך טעימות: בייגלס פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, שקשוקה ירוקה ומלאת תרד, גבינות שמנת מיוחדות וסלטים טריים. באים בבוקר ובצהריים
"נכון, היא לא אנינת טעם כמוני (ובטח ישנם שיגידו שהיא לא סתם מפונקת כמוני), אבל בכל מה שנוגע למטבח האיטלקי-חלבי, היא יודעת על מה היא מדברת..." אחותו הצעירה של יונתן שטרנברג בוחנת את המטבח של לטוצ'יני, ירושלים
"המלצר של קפה קפיש לימד אותנו לומר בשפת הסימנים 'תודה', 'בבקשה', ואת צמד המילים שבהן השתמשנו בתדירות הגבוהה ביותר – 'טעים מאוד'. אמיר נהרי מגיע לקפה קפיש שבמתחם נא לגעת בנמל יפו: המלצרים חרשים או כבדי שמיעה
ארז שבת, חובב רמת הגולן, מגיע לביקור במסעדת טעם הגולן שבמרכז המסחרי של קצרין. כאן הוא מוצא מסעדה חלבית וכשרה, בית קפה, חנות שמציעה מכל טוב הארץ ומבשלת בירות מעניינת. וגם נוף מרהיב, שעשוי להזכיר לכם את טוסקנה
אנטריקוט דה פריז הכשרה שבהרצליה פיתוח מציגה את החוויה הגסטרונומית המוכרת מהערים הגדולות בעולם. מנת הדגל היא, כמובן, סטייק האנטריקוט עם הרוטב המפורסם, אבל לתפריט יש עוד הרבה מה להגיד. גם בעסקית צהריים
אחרי שיוצאים מים המלח שואלים תמיד את אותה השאלה: איפה אוכלים? מי שמספיק, מגיע למסעדות שבחופי האזור. אבל גם מי שמעדיף לאכול בדרך חזרה למרכז, יכול ליהנות מהיצע משובח במרחק קצר מאד מכביש מספר 1: ירושלים-תל אביב
"אני רעבה, הוא רק רוצה לשתות בירה מול השקיעה..." מיכל גיא וחובב האלכוהול מגיעים לבר-מסעדה ים 7 שבטיילת הרצליה פיתוח. כאן משתדלים לעמוד בדרישות של מגוון קהלים עם תפריט ים תיכוני שמתאים לכולם, לצד השקיעה
"קיבוץ כברי זכה ביתרון הגובה, בהיותו ממוקם בראשה של גבעה בגליל המערבי. הזוכים ביתרון ידעו לנצל אותו כמו שצריך..." עיינה גל, הבראנץ' המפורסמת של אדלינה – שילוב בין מטבח גלילי לים-תיכוני עם השפעות בולטות מספרד
בימים שבין המצרים מקפידים המהדרין על איסור אכילת בשר ושתיית יין, עריכת מסיבות, תספורת וגילוח. הנה כמה מסעדות שמתחשבות בצרכים הייחודיים. קפה יפו, ברקפסט ויטבתה בעיר מציעים ארוחות דגים ושאר תפריט חלבי וכשר
אנחנו מתקרבים בקושי לאמצע הקיץ, כבר רגילים לחום הכבד. עכשיו אפשר להתחיל ליהנות לעומק מכל מה שיש למסעדות להציע. בכרם זיתים, תערוכת אוריגמי חדשה, בליליות, ארוחה לילית דורסנית, ואפילו טאבולה מוציאה את הפיצות
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה חוזרת לארץ עם כמה הצעות למסעדות בברלין, לשוקי פשפשים ולחנויות רטרו וינטאג' - כל מה שאתם צריכים כשאתם מתכננים חופשה בעיר שהחומה שהפרידה בין שני חלקיה הופלה רק לפני 22 שנים
"כל היום פינטזתי על בייגל אמריקני, או כפי שקוראים לו באמריקה – בייגל יהודי – עם המרקם הרך, הקרום המבריק והפרג. הגעתי למקום הנכון..." יעל ברקוביץ' במסע אחר הבייגל בבייגל מן החלבי והכשר בגבעת שאול, ירושלים
"אלו מאפים שיכולים לעשות בית ספר למרבית מאפי השמרים הסטנדרטיים הנמכרים היום בקונדיטוריות: פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, גדושים במילוי, נמסים בפה..." מיכל גיא שוברת דיאטה בסניף אבן גבירול של חמדה עוגות, תל אביב
"המנות תמיד גדולות ומשביעות, והשירות יעיל ומחויך, עם מלצרים שיודעים לפרט את המרכיבים של כל מנה ומנה ויעזרו לך בסבלנות להחליט מה בא לך היום..." שפרה צח מלבנת עניינים בארוחת ערב בריבר נודלס בר שברמת גן
שמה של מסעדת מיט טומן בחובו הבטחה גדולה – לבשר, כמובן. משדרות הנשיא שבמרכז הכרמל הביאה מיט בשורה לחיפה - בשורת המקצועיות בהכנת בשר ובטעמים שאינם מוכרים לחיך הישראלי. ובשעת צהריים מוגשת כאן ארוחה עסקית מיוחדת
יש חומוס, יש קבאב, יש מקלובה, יש מוסחן ויש בקלאווה - כל המאכלים שאנחנו הכי אוהבים לאהוב. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות ערביות, פשוט כי האוכל טוב. וגם האווירה. וגם המחירים. וגם זה טעים. וגם כי דו-קיום קורה על הצלחת
זה הזמן לחלוץ נעליים, להרכיב את משקפי השמש ולהיכנע לרחש הגלים. רצועת החוף הנמתחת לאורך כל הארץ מציעה שפע של מסעדות, ולא בכולן כיסאות פלסטיק וכוס בירה שנדבקת לתחתית. אספנו בשבילכם שלוש, אבל זו רק ההתחלה
הנה הוא בא, היום שחיכינו לו, סוף השבוע. גם הפעם אנחנו חוגגים אותו במסעדות, והנה כמה המלצות. מסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת מזמינה אתכם לקבלת שבת בצהריי שישי, אוליב ליף כבר מעבירה את הקיץ ועוד
"חובבי הבשר האמתיים בוודאי ישמחו לגלות בפסאדור מטבח מאובזר שמיישן בשר במקום ומגיש מנות ייחודיות כגון פריים ריב... חובבי היין האמתיים ימצאו כאן מדפי יינות ממבחר יקבים בארץ ובעולם..." לינור דגן שוב באילת
"ואולי זאת המחמאה האולטימטיבית למסעדות של מתחמי ההיי-טק: כשהקהל שסועד את ארוחות הצהריים המסובסדות חוזר בערב עם החברים או המשפחה למקצה נוסף..." אדם בר מבקר בשעת ערב קלילה במסעדת רונימוטי, רמת החי"ל, תל אביב
שותפים למאבק על מחירי הדיור בתל אביב בפרט ובארץ בכלל, החלטנו לסייע גם אנחנו. מצאנו לאנשי האוהלים וגם לכל מי שמכלה יותר מהשכר החודשי שלו על שכר דירה, מסעדות זולות בתל אביב. כי אוכל טוב במסעדה טובה מגיעים לכולם
מתברר שאילת היא הרבה יותר מאסופת בתי מלון וילדים עם שנורקלים. מדובר במרכז קולינרי לא רע בכלל, ואם אתם כבר בחופשה אז מומלץ ללכת על זה עד הסוף ולנסות את כל מה שיש לה להציע. אז מה אתם מתכננים לאכול בחופשה שלכם?
ביום חמישי אחר הצהריים, בזמן שכולם היו בעבודה, חתכה אפרת רוזן לחוף היום של ראשון לציון, שם לא הייתה מתאימה יותר ממסעדת פרנצ'סקה. היא קוראת לעצמה איטלקייה, אבל כולם יודעים שאין יותר ישראלית חמה ומזמינה ממנה
"בן-ארוש, חניך הקורדון בלו בפסדינה, קליפורניה, אשר השתלם אצל שפים מובילים ובהם תומס קלר ושלום קדוש, יצר תפריט המשלב חומרי גלם מקומיים, שיטות בישול עדכניות ופרשנות אישית למטבח הישראלי..." שפרה צח, קדמה, ירושלים