Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדות בית הקשתות ירושלים

בין הקשתות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אי אפשר שלא להתפעל מהמיקום שופע הקסם וההיסטוריה של מסעדת בין הקשתות בירושלים: בסמוך לכותל המערבי. יעקב אלברט מגיע וטועים את המעורב ירושלמי הלא-טיפוסי שעשוי מדגים, כיאה למסעדת אירועים חלבית וכשרה למהדרין

אי אפשר שלא להתחיל מתיאור המקום שופע הקסם וההיסטוריה: מסעדת בין הקשתות ממוקמת בסמוך לכותל המערבי. המעבר מרחבת הכותל הומת האדם לימי מסעות הצלב דרך הארכיטקטורה התקופתית לא תותיר איש מהמבקרים אדיש. בין הקשתות שוכנת בבניין צלבני בן כ-800 שנים, או ליתר דיוק בקומת הקשתות של הבניין, שהיוו את הבסיס לבית שמעליהן, גם היום הן ממשיכות לעשות את אותה העבודה שעשו בימי קדם.

במתכונתה הנוכחית פועלת בין הקשתות כבר למעלה מעשר שנים, מאז שנתגלה החלל בחפירות ארכיאולוגיות לפני כ-12 שנים על ידי רשות העתיקות. חלל המסעדה עצמו מחולק לשני מפלסים, העליון שבהם פונה אל הרחוב ואינו מסגיר את מה שמסתתר בפנים. רק כשנכנסים פנימה מתגלה החלל המקורי של מה שהיה פעם בור מים ולפי מימדי המקום הכיל כמות לא מבוטלת של מטרים מעוקבים. אולם הסבירות למצוא סימני טחב או נזילות היא אפסית, עדות אילמת לאיכות הבנייה הצלבנית.

ניכר כי הבעלים של בין הקשתות מנסים לשמר את האווירה הקסומה והייחודית. שולחנות המסעדה הם רפליקות של עמודים רומיים בעלי כותרות, ומתחת לזכוכית השולחן מונחים כלים משוחזרים מתקופת הבית השני.

ומי בא? קהל הלקוחות מגוון ביותר. החל מעוברי אורח שביקרו בכותל וכלה במשלחות ובתיירים מחו"ל. באופן רגיל פועלת בין הקשתות בשעות 09:00-18:30, למעט ימים שבהם מתקיימים אירועים, מתברר שהימים החמים של ברי המצווה הם שני וחמישי. ואכן, עיקר הפעילות של המסעדה מתרכז באירועים פרטיים כמו בר/בת מצווה ושאר שמחות. חלל המסעדה יכול להכיל עד כ-90 סועדים בשני המפלסים.

ולאחר התיאור הגרפי, שמהווה מרכיב חשוב בחוויית הביקור בבין הקשתות, אפשר להתפנות לחלק הקולינרי. כמנת מתאבנים טעמנו ממבחר סלטי ולחמי הבית. רוב הלחמים וכל הפוקצ'ות נאפים במקום, והלחם אכן טרי, רך וטעים. הסלטים שהונחו על שולחננו כללו בטטות וחצילים מטוגנים, ירקות מוחמצים או כבושים, סלט בורגול, פלפלים קלויים, מטבוחה, זיתים סוריים, חצילים במיונז, טחינה וסלט סלק.

מנה מעניינת ביותר בבין הקשתות, שנמצאת בימים אלו בתהליך הרצה, היא מעורב הדגים הירושלמי, שעד כה קיבלה תגובות שונות ומשונות, ביניהן קריאות מצוקה להבאת משגיח הכשרות, עקב הדמיון הרב במראה ובטעם למעורב ירושלמי הטיפוסי והבשרי. אמנם צורת ההגשה מזכירה מעורב ירושלמי מתובל המוגש בצלחת חומוס ביתי על מצע של בצלים ופטריות ומעליה עלי פטרוזיליה קצוצים, ובכל זאת המדובר בדג טונה.

שיפודי הסלמון שהזמנו הם מנה צבעונית שמושכת את העין. לא רק הצבעים, גם החיך - השחקן הראשי בסרט - משתתף ולא מתאכזב. השיפודים עשויים היטב, סגורים מבחוץ ורכים ועסיסיים מבפנים, ומוגשים על ערימת ירקות מאודים, בטטות, גזר, קישואים וקצח הבזוק מעליהם. עוד טעמנו פרוסות סטייק טונה אדומה ברוטב טיריאקי, שהוגשו על מצע של חצילים קלויים, תפוחי אדמה וקישואים שנאפו בגריל וטבלו ברוטב טיריאקי.

אחרי יום של סיורים בשוק הערבי דרך כל סמטאותיה ונפתוליה של העיר העתיקה, שוטטות דרך רחוב הקארדו וביקור בכותל המערבי, בין הקשתות היא סיומת קסומה לביקור בעיר העתיקה.