"הבירה, אגב, היא אוסטרית בשם אדלוויס, בהירה ולא מסוננת, והיין – גוורצרמינר של יקב שאטו סנט מישל מוושינגטון ואלי. לקאראס תפריט אלכוהול קטן ומובחר, המעדיף בבירור איכות על פני כמות..." מיכל גיא אוכלת ושותה בקאראס
כדי שיהיה גם טעים בחגים: הכנו לכם רשימת מסעדות מומלצות מצפון ועד דרום – ליד השוק או מול נוף הררי, במרכז הכרך או בפריפריה חשוכה, בשר על האש או פרובנס בצלחת, מקומי אותנטי או זר. במסעדות הישראליות יש יום-יום חג
"המראה החגיגי במיוחד נראה כמו מסיבה שכולם הגיעו אליה - צלעות כבש, פרגיות, קבב, כבד, חזה עוף עטוף מרינדה ואפילו אנטרקוט במיטב מחלצותיו..." שירלי רחמים אוכלת בשר משובח במסעדת הטאבון והמנגל ברעננה – אחת משלוש
"אגרול ממולא בשר כבש מתובל, טחינה ורוטב חריף - מעין גרסה אסייתית לסינייה המפורסמת. זוהי מנה מתובלת כהלכה, מלאה עסיס וטעמים..." אמיר נהרי סועד את לבו במסעדת טריאקי שבפתח תקווה – היי-טק עם גוון רומנטי
מסעדת בשרים שבעפולה מציעה ארוחות עסקיות במהלך היום, מפגש חברים בשעות הערב, מופעי אמנים ותרבות, מקום לאירועים פרטיים ולכנסים. בתפריט – מנות כשרות ויצירתיות, קרנבל בשרים ואסאדו ארגנטינאי ומחירים הוגנים
"מלבד ייצור עצמי של דבש זני איכותי (השנה, לדוגמה, פיתחו כאן דבש אבוקדו מעניין), מציעים למכירה אצל שי ספקטור פריטים נוספים, שהערכים שמנחים גם אותם הם עבודת יד וייצור עצמי..." על הכוורת מבית שי ספקטור שבכפר רות
עונת החגים קרובה אלינו יותר מתמיד, הנה הזמן להוציא את נעלי ההליכה ולצעוד בשביל המוביל אל המסעדה האהובה עליכם. לאלו מכם שיש בכוונתם לפקוד את הגליל בחגים הקרובים, אספנו כמה מסעדות אזוריות. שתהיה לנו שנה טעימה
"לפני שהתפתיתי להזמין המבורגר או סטייק, החלטנו בכל זאת לגוון והזמנו את מנת דג היום שהוגשה עם פירה תפוחי אדמה ורוטב גורגונזולה..." יונתן שטרנברג מגיע למסעדת אדום בירושלים – מוסד ותיק בסצינה הקולינרית בעיר
סצינת הברים בתל אביב היא יותר מסתם סצינה, הברים בתל אביב הם שהופכים את העיר למה שהיא. איך הייתה נראית העיר בלי ברים בפלורנטין? ובלי ההופעות באברקסס? ואיפה הייתם צוחקים על תיירים לו לא היה מייקס פלייס? הנה סקירה
תנו לעצמכם מתנה לחג, ואם האורחים יבקשו, תוכלו לכבד אותם גם: עוגת דבש או שוקולד, מארז מתוקים או בקבוק יין. הנה לכם כמה המלצות כי הוא כבר בפתח ואנחנו יודעים שעדיין לא הספקתם לקנות את כל הדרוש. שנה טובה
"מגדיר את עצמו כסביצ'ריה-לטינו-בר. השף ניר דגן יצר תפריט ששואב את השראתו מהמטבח הלטיני החדש, המבוסס, מצדו, על המטבח הדרום-אמריקאי לסוגיו יחד עם השפעות אוריינטליות..." שפרה צח בקאסה נובה, במבנה עתיק בנמל יפו
"לוקחת את הסלים, קמה מהשולחן ויוצאת את המסעדה שמעט השולחנות שלה עטויים מפות פלסטיק משובצות, שקירותיה כתומים ועיקר הקישוטים שעליהם מתמצה בתעודת כשרות שמנפיק המשגיח..." אורית איציק, ד"ר מפרום – טוב בשוק הכרמל
דבש, רימון, יין ותפוחים הם אמנם סמליהם המובהקים של ראש השנה, אך למרבה המזל ניתן ליהנות מסגולותיהם גם בימי חול. אז איך תעשו לכם ראש השנה כל השנה? בעזרת מסעדות המשלבות את המאפיינים האלו בצורה כל כך יפה במנות שלהן
פפרדלה, חונק כמרים, גורגונזולה, בולונז, ניוקי, ריבוליטה, קנלוני, לזניה, בזיליקום, פיצה, סרדינים, פנה קוטה – אחד מאלו בטוח עושה לכם את זה (אם לא כולם). הנה לכם מסעדות איטלקיות מומלצות שמגישות אוכל איטלקי בנה-בנה
מסעדת מודרן ממוקמת במוזיאון ישראל ומציעה מטבח ירושלמי עכשווי מול נוף עמק המצלבה והכנסת. התפריט – משתנה בהתאם להיצע השוק, והיין – מקבל מקום של כבוד. בימים א'-ה' מוצעת כאן גם ארוחה עסקית משובחת, ממיטב המנות
הכנו לכם מתכון מנצח להרמת גבות ולספיגת קריאות התפעלות. הנה מתכונים ממיטב השפים והמסעדות, לשימוש ביתי על שולחן החג. אז מה בא לכם? קדירת לוקוס פלרטטנית? עוגת דבש ובירה שחורה? שוט בננה רום טרופי? חג שמח!
צדק חברתי: מי שמאס בבישולים, מי שמעדיף שנת צהריים על פני סירים מהבילים, מי שמעוניין בארוחה מוכנה, חמה ואיכותית שמלכתחילה לא היה מכין בעצמו – ראש השנה הוא הזמן למימוש הזכות הבסיסית שלכם. הנה מדריך לאוכל מוכן
"כמו בטרטוריות האיטלקיות או בטברנות היווניות – גם המזה הקפריסאית של צ'בי (צ' בסגול, ב' דגושה) כץ סובבת סביב דמותו המיתית של בעל הבית..." מיכל גיא מעבירה ארבע שעות בארוחה אצל צ'בי ביישוב שעל שברמת הגולן
ברוח החברתית מתכונן יובל בלנקובסקי לראש השנה עם יינות מקומיים, שנותנים תמורה טובה למחיר: יקב ויתקין מהטובים בארץ; עשייה חברתית ביקב טוליפ; מחירים שפויים ביקב הרי גליל והיצמדות לקרקע ביקבים ברקן וסגל
מי אמר שגם השנה צריך שוב לבקש כסאות מהשכנים, מי אמר שגם השנה צריך שוב לקנות סט מצעים למארחים, ומי אמר שגם השנה צריך לאכול סלט מיונז ועוף עם תפוחי אדמה? לא תעדיפו לבלות את ערב ראש השנה בתרנגול הכחול או במאראבו?
בראש של המסעדה היהודית בבני ברק: מחאה חברתית וצרכנית שכוללת הימנעות מעבודה קשה במטבח כמו גם מרשתות הענק, חזרה לאוכל היהודי המוכר והטוב ולאיכות הכנה בלתי מתפשרת. ובעיקר: אוכל טעים וטוב לשולחן ראש השנה שלכם
"עמוסה בסלים ובשקיות כמו שאר האנשים שמסתובבים במטעמי שולחן ערוך, הלכתי לעבר הקופה, בין לבין לוגמת כוס לימונדה קרה שמציעים כאן בחינם, ומתכנת את שנת הצהריים שלי..." שירלי רחמים מעדיפה שינה עמוקה על פני עבודה במטבח
"צלחת העלילה שלי התרוקנה לאיטה וחשפה את הציטוט שהודפס עליה: '...שהכל יהיה רענן, שהכל יהיה עדין. רק לנגוע. רק לשים אחד על השני. רק להראות לאוכל את התבלין שלו...'" יעל ברקוביץ' חוזרת הביתה, אל תמול-שלשום, ירושלים
מסעדת רסטובר, כמו לבה הפועם של שכונת רחביה, שבו היא ממוקמת, מסבירה פנים לאורחים גם בסופי שבוע, עד השעות הקטנות של הלילה. ומהתפריט היומי האיכותי והמשתנה תוכלו ליהנות גם בשעת צהריים במסגרת ארוחה עסקית משתלמת
אל האטריות המבושלות בסגנון תאילנדי מתייחסים בסלחנות בעת החישוב הקלורי, את הירקות המוקפצים סופרים כבעלי ערך תזונתי גבוה והמנה כמעט תמיד גדולה ומתאימה למשלוח. מה הפלא שכשאומרים משלוחים מתכוונים ל"משלוחים תאילנדי"