מיליוני חובבי יין מחכים ליום רביעי בשבוע השלישי של חודש נובמבר לשעה 00:00 בדיוק. באותו הרגע בדיוק, ולא דקה אחת לפני ייפתחו מיליוני בקבוקי יין ברחבי העולם ומיליוני אנשים יחלו לטעום את הבוז'ולה ויינות הביכורים של הבציר האחרון.
אכלנו מהסלט הירוק ואז הגיעו הסטייקים. נתחי אנטרקוט משויישים ונאים, שניצלו בדיוק למידת המדיום שביקשנו, מלווים בצ'יפס דקיקים ולוהטים. אם לא היינו יודעים שמדובר בבשר כשר שעובר ניקור, המלחה ועוד זוועות שמוציאות ממנו את המיץ, לא היינו מנחשים. הנתחים היו גדולים, עסיסיים וטעימים.
ביום הראשון לפסטיבל נחלת בנימין שלחנו את אלון כהן כתבנו לטעום את מנות הפסטיבל המיוחדות של דיניץ. היה טעים, הוא דיווח, ואנחנו כנראה עוברים לתל-אביב.
אחד המפגשים המתסכלים במטבח הוא זה המתרחש בין מבשל חדור מוטיבציה לבין צנצנת עקשנית, המסרבת להיפתח. שפרה צח בדקה שני פותחנים וחזרה עם מסקנות נוקבות.
מתחם נחלת בנימין על בנייניו, שוק הכרמל, שוק האמנים, המסעדות, בתי הקפה והברים, מייצר חוויה ייחודית וישראלית במובן הכי רחב שיכול להיות. אין עוד מקום כזה בעולם והשבוע הוא חוגג את עצם קיומו. לרגל הפסטיבל, ארבע מסעדות שהן חלק בלתי נפרד מהקסם.
קטיה המתוקה פייסה את רוחי הסוערת כבר בכניסה למסעדה. בחיוך כובש היא הפנתה אותנו לעבר השולחן והגישה לנו תפריטים. הסבריה המלומדים על המנות והליכותיה המקצועיות ליוו אותנו עד לביס האחרון בפאי הלימון המצוין שחתם את ארוחתנו כשעה וחצי מאוחר יותר.
לרגל החורף והלילות הקרים, חיפשנו ומצאנו ארבעה מרקים משובחים. ויש גם מתכון למי שרוצה לנסות בבית.
כנרת הראל נכנסה למיטה עם החדש של דידי דמרר ורצה לספר לחבר'ה.
קדירת הפטריות של המקום היא מנה המוגשת בתוך לחם, ומכילה פטריות, בצל ועגבניות שרי בשמנת. ידידי פתח את מכסה הקדירה (פרוסת לחם מוקרמת בגבינה) ושנינו דחפנו מזלגות רעבים לתוך הלחם המהביל.
הוא שואל מה אני אוהבת, ואני עונה: ''מתוק ולא חזק מדי'', ומקבלת ''רוסי שחור'', שהוא משקה לא חזק אבל חזק מאד.
כרטיס ביקור הפעם עם שף שמנסה כל הזמן חומרי גלם חדשים, ממציא מנות תוך כדי נהיגה ומוכן לבשל הכול, אפילו חרקים. רק לא להשתעמם.
משהו ברוח הנדיבה ובסבר הפנים של המקום, השרות המהיר והמחוייך, הטריות של האוכל והמנות המשביעות, הופך את לימונענע למסעדה הקבועה של רבים מעובדי המשרדים בסביבה. יש גם כאלה שבאים במיוחד.
החגים מאחורינו ושגרה ארוכה ומייגעת לפנינו. איך שוברים אותה? הנה כמה רעיונות לסדנאות בישול שיזרימו בכם דם חדש. לא לבשלנים בלבד.
האסאי הוא כנראה אחד הפירות הבריאים שיש. יש בו תכולה גבוהה של אנטי-אוקסידנטים, כמות גדולה של חומצות שומניות, המסייעות בשמירה על הלב והמערכת החיסונית והוא מכיל כמות סידן הדומה לזאת שבחלב.
אבנר מירב מגלה מאיפה נדבק לקפה נמס הכינוי ''נס'', מהו מקורו של השם מוקה ומה עומד מאחורי הטיפ שאנחנו משאירים למלצר.
בטמפטיישן יחגגו השבוע את ליל כל הקדושים, ההאלווין, בתיאטרליות המתבקשת: תפאורת שדים, שלדים וגולגלות, תפריט אפלולי במיוחד וכמובן, תחרות התחפושת המפחידה. לא לבעלי לב חלש.
שפעת העופות לא מרתיעה את אלון כהן ועם פרוץ הסתיו הוא חוזר להכין לילדיו את מרק העוף האהוב עליהם. מתכון למרק משובח שעוד לא נמצא הילד שלא יאכל.
אחרי שנתיים וחצי של עבודה כסו-שף של ויקטור גלוגר מקלואליס, נכנס שי כספי לתפקיד המאתגר של האחראי על המטבח בקפה נואר. הרקע המקצועי שלו מבטיח טובות אבל רק ימים יגידו איך תשפיע חיבתו לפיוז'ן הצרפתי-יפני על השניצל הכי מוחמא בתל-אביב.
עפר אדרעי, יצרן בירה ביתית וחובב יין ואלכוהול, מנסה לפענח את סוד הקסם שבייצור בירה ביתית ומוסיף טיפים למי שרוצים לנסות בעצמם.
הרבה תשומת לב משכה אליה Spoon שנפתחה ביולי בתל אביב ולא מעט בזכות מיכאל גרטופסקי, השף. כרטיס ביקור הפעם עם שף שברזומה שלו כמה מהמסעדות הנחשבות בעולם.
קשה לקלקל מנת פסטה, אבל לא פחות קשה להבריק עם פסטה. ארבע מנות פסטה מעולות מארבע מסעדות איטלקיות.
SALON DE THE שמתקיים השבוע במתחם פודארט בתל אביב, הוא כולו מתוקים עם אוירה צרפתית: שאנסונים לצד יצירות מופת של השף אלון גולדמן ומארחו ענר דלל מפודארט.
זוכרים את שערות הסבתא המתוקות מירידי החוצות? חברת וינטר החלה לשווק בארץ את הגרסה הביתית שלה, ממוזערת ואטית מזו המקורית ובכל זאת, עושה את העבודה. אלון כהן בדק, התלקק ונזכר.
הייתי ממליץ בחום לבקש מהמלצר את ארוחת הטעימות, על אף שאינה מופיעה בתפריט. הרעיון העומד מאחוריה הוא שהשף מוציא במגע אישי ויצירתי בין שבע לאחת-עשרה מנות. מי שאינו שבע אחרי אחת-עשרה מנות יקבל עוד ועוד מנות שייכנע.
אף אחת מהמנות באבישג לא יכולה להיחשד כשחוקה, צפויה או בלתי מקורית וכולן טעימות ובעיקר מרעננות. עדשים עם יוגורט, סיגרים עם גבינת עיזים, תענוג. כולן עושות חשק לעוד.