הוא מככב במנות ראשונות, עיקריות וקינוחים ומשתלב בבישול של בשר ביין כמו גם בסלטים של גבינות חריפות. האיטלקים אוהבים אותו, הצרפתים לא יכולים בלעדיו. אז גם אנחנו החלטנו לעשות לו כבוד, לאגס. ארבע מנות מופלאות עם אגסים.
ארבע מנות מופלאות עם אגסים
כבד עוף בריבת בצל ומרלו עם פירה שורשים ואגס ביין, בקפריזהאחת המנות האהובות על הלקוחות של קפריזה היא כבד העוף ברוטב של ריבת בצל ומרלו, שמוגש על פירה שורשים כשאגס מבושל ביין לצדו. האגס פה מתפקד גם כקישוט רב רושם וגם כתוספת מעשירה למנה הצרפתית הכפרית שהטאץ' המקומי של השפית מאיה נחשון, הופך למעולה. קפריזהמשק 38, צפונית לצומת בית ליד, מושב חרב לאתטלפון: 6251110 – 04
סלט רוקט עם אגסים וגבינת פקורינו וטארט שוקולד כהה עם אגסים, בקבליירשתי מנות צרפתיות נפלאות שמדגימות את הפוטנציאל הקולינרי של האגס. סלט הרוקט המרירה-חריפה עם גבינת הפקורינו החריפה ועזת הטעם מקבלים אליהם נפלא את האגס בעל המתיקות העדינה והמרקם הנוח ויוצרים סלט שהוא שלם העולה על סך כל חלקיו. ומה אפשר לומר על טארט השוקולד הכהה עם האגסים החלומי של קבלייר? אם לא טעמתם אותו עדיין, רוצו. קבליירבן סירא 1, ירושליםטלפון: 6236117 – 02
טארט אגסים בשה רומיעוד דוגמא צרפתית ומקסימה ליכולות האינסופיות שמפיק הפרי החביב הזה. הפעם מדובר בטארט מעוצב למופת שעשוי מבצק פריך, אגסים, קרם פטיסייר ושבבי שקדים לקישוט. לא כבד מדי, לא מתוק מדי, אבל הכי חגיגי שיש. קינוח מומלץ. שה רומיהירקון 88, תל-אביבטלפון: 5168980 – 03
פנה קוטה ברוטב אגסים ודבש עם אגס מקורמל, בפרנג'ליקובפרנג'ליקו החיפאית שילבו את האגס דווקא בקינוח האיטלקי הקלאסי וגם לו הוא עושה רק טוב. הפנה קוטה החלקה והעדינה יחד עם האגס המקורמל מייצרים קינוח שמשאיר טעם של עוד. פרנג'ליקושדרות מוריה 132, חיפהטלפון: 8248839 – 04
אגס. מבושל ביין, חתוך בסלט או מקורמל כקישוט. נכס לכל שף
כבד עוף בריבת בצל ומרלו עם פירה שורשים ואגס ביין, בקפריזה
קבלייר. פה אפשר לאכול סלט רוקט עם פקורינו ואגסים או טראט שוקולד ואגסים חלומי
שה רומי. נסו את טארט האגסים ולא תתחרטו