ביום חמישי הקרוב, 1 במאי, ייחגג יום הפועלים הבינלאומי. בעבר, ציינו ארגוני עובדים יום זה בהפגנות סוערות, תהלוכות או חופשות ארוכות. היום, תוכלו לקחת ביום זה חופשה, ולציין אותו בארבע מסעדות פועלים נבחרות, ברחבי הארץ
מסעדת השף טרין, הממוקמת ביבנה, מציעה באמצע השבוע, בשעות הצהריים, ארוחות עסקיות הכוללות מנה ראשונה ושתייה קלה במחיר המנה העיקרית. טווח המחירים נע בין 49 ל-89 ₪. תמורת 12 ₪ נוספים, אפשר להתפנק גם עם קינוח
''הראשונה שלו, אינבולטיני חצילים, כללה ארבעה גלילים של חציל קלוי במילוי גבינות עיזים ובזיליקום עם רוטב יוגורט וגבינת פטה, עם רוטב עגבניות טעים ועשיר...''. שפרה צח הרחיקה עד נתניה, כדי ליהנות מהאוכל של מסעדת פומודורו
חופשת הפסח מסתיימת בקרוב, אבל הקיץ כבר נותן את אותותיו, וזה הזמן המושלם לצאת להסתובב ברחבי הארץ, ובצפון הארץ – בכלל. למטיילי סוף השבוע, ולמטיילים באופן כללי: הנה ארבע פסגות קולינאריות, שכדאי לעצור בהן בצפון
''הסטייק היה רך ועסיסי והתרד המוקרם היה מעדן חלומי. מעריצי התרד למיניהם, ממש כמוני, יגלו כי גם מנת תרד יכולה להיות מפתיעה...''. ריקי אלעזר, שציפתה לפאסט פוד, הופתעה לטובה מאיכותה של מסעדת ראנץ' האוס בר בורגר באילת
כלי הבישול של Le Chasseur מיוצרים בחבל שמפיין בצרפת, על פי מיטב המסורת הקולינארית הצרפתית. הכלים יצוקים מברזל, מצופים בשתי שכבות אימייל צבעוניות, ויעילים בשמירה על חום הבישול. להשיג בחנות כלי הבישול שף דיפו
''המנות היו נדיבות, ומעוררות תיאבון. הצ'יזבורגר הגיע עם סטייק צ'יפס, ובן זוגי טחן את המנה ללא רחם, ונהנה מכל נגיסה ונגיסה...''. קרן ויזנר לא הייתה באירלנד מימיה, אבל ביקור בפאב האירי מולי בלומס בהחלט שיקף את החוויה
''על שולחן ההכנה נוצרו מספר תחנות, וכל ילד יכול היה לבחור היכן הוא מעוניין לעבוד. מספר ילדים, למשל, התלוו לעמרי מאחורי הכיריים וטיגנו את קציצות הפלאפל האדומות...''. מיה בר לקחה את בתה לסדנת בישול לילדים של לגעת באוכל
כל מי שסובל ממערכת עיכול רגישה יודע שהמכה ה-11 של פסח, זו שלא כתובה בתורה, היא כאבי בטן הנגרמים מעודף המצות. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, ממליצה על תפריט כשר לפסח, לסובלים מגזים, עצירות וכאבים. ויש גם מתכון
''אין לי מילים, זה היה אפילו טעים יותר מן השקשוקה הפנטסטית שאכלתי קודם לכן. היו שם תפוחי אדמה, שמנת מתוקה, פלפלים קלויים, פטריות, בצל, שום ורוטב אלפרדו...''. ניר בר לב חווה מסע במנהרת הזמן בקפה שקמה שברחובות
''ליוסי סטייק פרגית, עסיסי, עשוי נכון, וכזה שגרם לו להשמיע קולות הנאה לא מעטים, ועבורי קבבוני טלה עם מעין אנטיפסטי לצידם. מנה מעולה, לא פחות...''. נדב אבידן למד במסעדת מאמאמיה מהי הפשטות המושלמת, בכל הנוגע לאוכל
הם התמחו בבישול, חלמו על עסק משלהם, השקיעו זמן וכסף ומאמץ, פתחו מסעדה – וגילו שזה לא בהכרח מה שסיפרו להם. לכבוד פסח, השפים שאול בן אדרת, ניר צוק, דפנה ברוך ויניב חדד נזכרים איך פתחו את המסעדה הראשונה שלהם
אחרי שנגמר ליל הסדר, ושאר ארוחות החג גם הן מאחורינו, עדיין נשאר חול המועד, והרצון להקדיש אותו לזמן איכות עם הילדים. הנה ארבע מסעדות ברחבי הארץ, בהן תוכלו לבלות עם הצאצאים במהלך חול המועד. בחלקן יש הפעלות מיוחדות
''כל אחד הזמין, כמובן, בירה שונה - זאת הפריבילגיה כשיושבים במקום שמציע כל כך הרבה סוגים של בירה מהחבית...''. החבר של עיינה גל רצה לראות את המשחק. היא עצמה רצתה לראות חברים. באוונגרד שבת''א שניהם באו על סיפוקם
גם הפעם הוטל עליכם להביא לסדר עוגה? שוב צריך להתמודד עם נשיאה של עוגה מהודרת בצורה מכובדת, כך שאפשר יהיה גם ליהנות מיופייה, וגם לשנע אותה אל הבית המארח בצורה נוחה? בשביל זה המציאו את תבנית האפייה הנישאת Bake Ware
''נתחי הבשר המיושנים, שטבלו במרינדות גאוניות של פירות פסיפלורה, תפוז וג'ינג'ר, קראו תיגר על המטבח שהכרנו והצליחו לרגש ולהפתיע..''. דניאל רום גילה במסעדת מיטבלים שגם כשאתה כבר בטוח שמיצית הכל – תמיד אפשר עוד להתרגש
קינוחי פסח הם לא רק עוגיות בוטנים חיוורות, עוגיות קוקוס תפלות או עוגיות קמח מצה עבשות. פסח הוא עונת הפריחה של עוגות מוס נהדרות, טראפלים מענגים ומרנגים לתפארת מדינת ישראל. מיטב הקונדיטורים בארץ תורמים מתכונים
פסח אמנם מחייב שמירה על חוקי כשרות מסוימים, ואי אפשר להשתמש בקמח או שמרים. אבל מי אמר שזה מוביל בהכרח לתפריט הקבוע של גפילטע פיש ועוגיות בוטנים? השף ניר דגן מפימנטו מציע רעיונות לארוחת חג כשרה לפסח, בסגנון לטיני
''סברינות אישיות מצוינות, וזה למרות שבד''כ אני נרתע מהן. הפעם הטעם שלהן היה טרי, מתוק במידה, ומוכן כהלכה. פשוט עוגה תענוג..''. נדב אבידן נערך לביקור ההורים עם המאפים המשובחים של טל שטייינר מהקונדיטוריה טייק א קייק
לצאת למסעדה יכול להיות כיף, אבל לפעמים – כיף עוד יותר להישאר בבית, או בעבודה, ולתת לשף, או לאוכל שלו, להגיע עד אליך. זה בדיוק מה שמציעים בקייטרינג של אוסלנדר: ארוחת עסקיות מעשה ידי השפית מיה, במחירים מצחיקים
''לעיקריות בחרנו בדניס ופורל על הגריל. את טריותם היה אפשר לשער לא רק מטעמם, אלא גם מריחם. שני הדגים הוגשו פתוחים ומפולטים, ותובלו בעדינות בכמון ופפריקה..''. מיה בר אכלה ארוחת דגים ראויה לשמה במסעדת אהבת הים שבת"א
במצרים אמנם היינו עבדים לפרעה, אבל העובדה שאנו מציינים את זמן חירותנו מדי שנה בפסח – אינה סיבה לחזור לתקופת העבדות. במקום לעמול במטבח לקראת ליל הסדר וחול המועד – הנה ארבעה מקומות בהם ניתן להשיג אוכל לחג, מוכן וכשר
''רקחנו גנאש של אייריש קרים ושמנת, שהוזלף במקצועיות טרייה אל תוך גביעי שוקולד חלב משובח, שעשינו בעצמנו...''. אדווה גן סתיו הבינה, בעקבות סדנה להכנת פרלינים בשוקולדה, מדוע עולה שוקולד טוב כמו פנינים שאך נשלו מן הים
''למנה עיקרית הזמינה עדי מתוך תפריט האל גאוצ'יטו המבורגר וצ'יפס. כשהרימה הילדה את ההמבורגר, נדמה היה שהוא מכסה לה את כל הפרצוף...''. אורלי פרש-אזולאי לקחה את בתה, הבוקרת הקטנה, למסע תענוגות במסעדת אל גאוצ'ו בחיפה
בית איש הענבים שביפו הוא המקום אליו הולכים, אם רוצים הרצאה על יין, בית פתוח לטעימות יינות, או ארוחת גורמה בשילוב יין. במהלך השבוע הקרוב יתרחשו שם שלושה אירועים כאלה. וניתן גם לקנות יין לפסח, מהאוסף של המקום