האם המעבר לתפריט כשר פגם בחוויה המטרופוליטנית שמספקת רשת המסעדות ניו יורק ניו יורק, הכולללת אוכל טוב, מוזיקת רקע ועיצוב הולם? כתבתנו יצאה לבדוק את הסניף ההרצלייני, וחזרה עם בשורות: נהפוך הוא
עבור יעל מילשטיין, המקימה של ''שוקולדה'', שוקולד הוא כמו חבר, מאהב, בן זוג. בסדנת שוקולד זוגית בת חמש שעות, למדו מיכל שי ובן זוגה להכין גנאש, לעשות טמרפינג וליצור פרלינים וטראפלס, וגם כמה דברים על אהבה
''אני בוחרת בצרצואלה, קדירת פילה דג ופירות ים מבושלים בשני סוגי רטבים, בתוספת ברנדי, מוקרמים בגבינה מלוחה. למרות שפירות הים שלי שוחים בדרך כלל בשמנת בלבד, אני מתענגת על הטעם של רוטב עגבניות הפיקנטי, וכמה שהוא הולם את המנה. הבשר עצמו מבושל בדייקנות, למרקם גמיש וקפיצי, והגבינה המלוחה סוגרת היטב את המנה'' מיכל זמרני מוכנה לעבור לגור בצוללת של קפטן נמו
ענת שמעוני ממסעדת מטרו ביסטרו בכפר סבא מספרת לאיזה אירוע הכינה בפעם הראשונה אוכל, מה נותן לה השראה, היכן מברה ניסיון, ומה הקשר של כל זה ללימודי יהדות
בר-המסעדה הירושלמי מציע דיל עסקי בצהריים, שתכליתו פשוטה: הזמן מנה עיקרית – קבל באותו מחיר גם מנה ראשונה ושתייה. לבלייני הערב מוצע דיל אחר, של 5% הנחה על כל התפריט בהזמנת מנה ראשונה ועיקרית
לא חייבים להתאמץ ולהזיע מעל הכיריים כדי לאכול אוכל יהודי טוב. קרן ויזנר ביקרה בשוק המזון של המסעדה היהוזית בבני ברק, והתבשמה מניחוחות הכבד הקצוץ, הפסטלים, הקרפלעך, הגפילטע פיש, הבשרים והעופות והקיגל, הכל גלאט כשר. היא גם לקחה הביתה טייק-אווי, וזכתה למחמאות שלא בצדק. גם אתם יכולים
המסעדה הרמת גנית מציעה דיל מיוחד לזוגות, שתקף בכל יום, לאורך כל היום: ארוחה זוגית, הכוללת ממה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתייה מהמגוון שבתפריט, במחיר של 120 שקלים בלבד. הכל בהצגת קופון של 2eat
מה בסך הכל רצה גיא סופר? לצאת לאכול במסעדת האווז באור יהודה. אבל הוא הסתבך בדרך, ורק טוב ליבם של המקומיים, המכירים את המקום היטב, הושיע אותו. לפחות הוא הרוויח, יחד עם הארוחה המוצלחת, גם טיול באזור
התרבות האירית חיה ותוססת מרחק של קילומטרים רבים מאירלנד, באזור התעשייה הישן של ראשון, בפאב האירי אוקונור. כולל המוזיקה, הבירה, האוכל והאווירה האופייניים, שהפכו את תרבות השתייה האירית לשם דבר
חום יולי אוגוסט, אמר שלמה ארצי, היה כבד מאוד. אבל גם היום אינו פיקניק. ואין כמו גלידה קרה, רכה ומתוקה כדי לצנן את הגוף ואת הנפש. ארבע המלצות לארבע גלידריות משובחות, שיספקו הפוגה קרירה מהלהט שבחוץ
''מנה של נתחי דג ים נא, חצילים כבושים ושמן פלפלים לימוני, הייתה יפה כמו ציור: פרוסות דג מוסר, שבזקו עליהן מלח גס, ושני חצילים כבושים, שנראו כמו אגסים ביין, וטעמם חמצמץ. מסביב לקולאז' הצבעוני צוירה מסגרת כתומה, היא שמן הפלפלים, שהוסיפה טעם לכל מה שהערמנו על המזלג...''. אדם בר סעד במסעדת לה רג'אנס בתל אביב, והרגיש כמו בחו''ל
אנג'וי הוא בית קפה באמצע הדרך: עם פנייה לקהל יעד גדול, מבחר אפשרויות ומנות טרנדיות בהכנה טעימה ומספקת, הוא מהווה את היעד המושלם לארוחות משפחתיות, לפגישות עסקים ולמפגש חברתי, כמו זה שאליו יצאה שפרה צח
אילנית שבו שגב, שפית של שתי מסעדות בצפון, במקביל, מגלה איך השפיעו עליה ארוחות ימי שישי בבית הוריה, מה נותן לה השראה ומה היא לעולם לא תבשל. כנראה
''בצלחת נפרדת הגיע ''טורה דה-לומו'', מנה יפה כל כך, שהיה כמעט לא נעים לאכול אותה. אבל רק כמעט. על צלחת גדולה שחה פילה עסיסי ברוטב פלפלת מעודן. סביבו היו מסודרים ירקות קלויים. מנה צבעונית ומשובבת נפש...'' עם אוכל משובח ותפאורה הולמת, מסעדת אל גאוצ'ו בקרית מוצקין היא המקום האידיאלי לארוחה רומנטית
לא חייבים לבחור בין תפריט עדכני ואנין לבין ערב משפחתי עם הילדים: בצ'ויה האסייתית אוהבים ילדים, ומפנקים אותם בארוחות חינם על קניית ארוחה להורים, ובהפתעות נוספות
ממש כמו בשיר של טיפקס. ולכן הוא ייקח את האישה שלו, בערב ט''ו באב, לחגוג במסעדה אלגנטית, מהודרת, והכי חשוב – רומנטית. הרי לא כל יום הוא יום האהבה. ארבע המלצות רומנטיות לארבע מסעדות רומנטיות ברחבי הארץ
''האוכל, מצידו, יכול גם הוא לשמש משל למערכת יחסים ארוכת טווח: לא מתנפל בתוקפנות על החיך אלא כזה שצריך להתיידד איתו בהדרגה, לספוג לאט את מורכבות הטעמים, לנסות לפצח מה יש בו ואז ליהנות ממנו במלואו''. שפרה צח יצאה לפגישה רומנטית במסעדת לוקאס, וחזרה עמוסת תובנות על אוכל, אהבה והחיים
איפה מוצאים פאב ימאים קלאסי עם אווירה חמימה, תפריט אלכוהול עצום, אוכל מדהים, וקהל לקוחות בכל הגילאים? בערי הנמל באירופה, נכון. אבל גם בפאב העוגן בחיפה
שוקולד קטן ושוקולד גדול, שוקולד יקר ושוקולד בזול, ופרלינים וטראפלס, וקופסאות ומארזים, ומבצעים והנחות ליום האהבה. והריח, כמו בשיר, בחינם
פקק השעם שעל בקבוק היין עלול לגרום לקלקול של היין, לאיבוד הארומה, לחמיצות ולפגיעה בטריות. לכן דאגו ביקבי תשבי להחליף את פקקי השעם בפקקי הברגה
מסעדת לה לזניה אולי נראית קטנה מבחוץ, אבל התפריט האיטלקי העשיר שלה כולל מגוון של מנות פתיחה, פסטות, ניוקי, רביולי ופטוצ'יני. וכן, כמעט שכחנו – לזניות, והרבה
האוכל ברוסטיקו מצוין, אבל מה שמעצים את החוויה זה המטבח הפתוח למסעדה, המאפשר לקהל הלקוחות להציץ בטבחים, ולארומה להתפשט היטב באוויר. תענוג
לכבוד טו'' באב, מספר השף של המסעדה הרומנטית בצפת על הצעת נישואין פרטית במסעדה, איזה אוכל הוא יזמין לעצמו בארוחה רומנטית, ומה הוא מבשל לאשתו בבית
''הניוקי שלי טעים ונימוח בפה, עטוף ברוטב עגבניות ושמנת. כדי להדגיש את טעמו אני מרעיף עליו פתיתי פרמז'ן. אני מרוצה. מרוצה עוד יותר היא בת זוגתי. הקיש שלה הוא לא עוד סתם קיש: הוא מעטפת בצק פריכה וטרייה, ממולאת בשלל פטריות חמות וטעימות, עשירות בטעם ובריח, עונג צרוף...'' דניאל רום התענג בקופי אנד פרינדס
סיפור הפרברים הפרטי של כתבתנו לוקח אותה ואת חברתה, בנות הפרברים התמימות, אל הרפתקה קולינארית מפנקת בחלק הפרוע של העיר, בבר/מסעדה איסט 38 בתל אביב