השף סיון אמסלם מהדרל'ה, המסעדה הצרפתית שעל גדות אגם מונפורט, מספר מה הזיכרון הראשון שלו שקשור באוכל, מהי המנה האהובה עליו, ועם מי הוא חולם לבשל
השף סיון אמסלם מהדרל'ה, המסעדה הצרפתית שעל גדות אגם מונפורט, מספר מה הזיכרון הראשון שלו שקשור באוכל, מהי המנה האהובה עליו, ועם מי הוא חולם לבשל
שם: סיון אמסלם.
מקום מגורים: יפה-נוף.
מסעדה: הדרל'ה - ביסטרו צרפתי במעלות תרשיחא.
לימודים: למדתי בכלל רפואה סינית במדיסין. אני רפלקסולוג מוסמך ומעצב פנג שוואי. לבשל למדתי בשטח.
סגנון בישול: פיוז'ן ישראלי.
עבודות קודמות: בלואמילך, 2C במצפה עזריאלי, אסקופייה בכיכר דה האז.
זיכרון ראשון שקשור באוכל: חצילים מטוגנים עם סלט מבושל.
אם לא הייתי שף הייתי: אין לי מושג.
מנה אהובה: פורל בקרם פורצ'יני על מצע פירה חמאתי.
חומרי גלם אהובים: חצילים, פטריות חורש, דגי ים.
לעולם לא אבשל: אין דבר כזה.
מנת דגל: חציל קלוי במרינדה של טעמים אסיאתים, עם צ'ילי, אננס, שום, נענע, פטרוזיליה, שמיר, סויה ושמן זית.
מסעדה מוערכת/אהובה: בראסרי, באבן גבירול ת''א.
השראה: פרנק אזולאי והמטבח הבייתי של סבתי- מריים זקס.
חלום: לבשל עם יהב אמסלם התותח, בני בן ה-10 חודשים.
מתכון: גרבלקס - סלמון בכבישה בייתית
חומרים:
לתערובת הכבישה:
2 קילו מלח גס
2 קילו סוכר לבן
גרידה מלימון אחד
צרור עשבי תבלין קצוצים (פטרוזיליה, נענע, שמיר)
פלפל צ'ילי חריף אדום קצוץ דק.
לפילה:
1 פילה סלמון שלם
אופן ההכנה:
1. מערבבים לתערובת אחידה את כל חומרי הכבישה.
2. עוטפים את פילה הסלמון בתערובת מכל צדדיו, מהדקים ומכסים בניילון נצמד, מכניסים למקרר למשך 72 שעות.
3. מוציאים מתערובת הכבישה, ופורסים לרצועות דקות בעובי 2 מ''מ.
3. מקשטים בעלי פטרוזיליה, שמיר ותפרחת נענע, ומגישים לצד קרם פרש.
4. המנה מתאימה מאוד לאירוח אחר הצהריים, לצד בקבוק יין לבן קר וסלסלת פירות קיציים.
הדרל'ה
מתחם אגם מונפורט, מעלות תרשיחא
04-9571831
-
סיון אמסלם: השראה מבית סבתא
-
הדר'לה: ביסטרו צרפתי
-
חומרים אהובים: חצילים, פטריות חורש ודגי ים
-
והכי כיף יהיה לבשל עם הבן