אמנם את מוצאו של האוכל האיטלקי בוודאי לא נמצא בירושלים, ובכל זאת, מכיוון שהמטבח הזה מסתדר כל כך טוב עם אוכל חלבי, מסעדות כשרות רבות הרימו את הכפפה ועשו ממנה מטעמים. לפניכם המלצות למסעדות איטלקיות בירושלים
ענבל גרזון מבקרת בלינק שבירושלים – שילוב מושלם בין מסעדה, גן ובר, שאת כולם אופפת אווירה משפחתית חמה. בין קוקטייל ליין, מוגש כאן גם תפריט עשיר, שכולל הכול מרביולי נימוח ועד "קציצות לאה"
מסעדת בריאות חדשה במרינה של הרצליה פיתוח נפתחה בימים אלו תחת רשת דלוס ספא-מסעדה, והיא צמודה לספא. זוהי מסעדת הבריאות הראשונה של הרשת
"כבד האווז היה כל כך טוב, שהוא פשוט נמס כששמתי אותו על הלשון ומעכתי בעדינות עם החלק העליון של חלל הפה – סה מניפיק..." עופר פרוסנר במסעדת לה רלה ג'פה, כי אין כמו יפו בלילות
"צורת הניוקי הייחודית, שהזכירה פרח, הרוטב הסמיך והעשיר שנשפך מעליו ומילוי הגבינות החזק העניקו חוויה מיוחדת לכופתה הזו, שאם להיות כנה מעולם לא הפילה אותי, אבל הפעם כן..." אורלי פרש אזולאי במסעדת פסטו שבחיפה
עד שיוכרז אחרת, תל אביב היא בירתם של יוצאי הודו, שבגעגועם הרב לנופי המזרח פוקדים את המסעדות המקומיות בעיר. לפניכם המלצות למסעדות הודיות בתל אביב
ג'חנון, סלוף, לחוח ומרק רגל – מטעמים מהבית התימני הוותיק, גם אם זה לא באמת הבית שלכם. אספנו בשבילכם כמה המלצות למסעדות תימניות
"חדר עבודה", שאנחנו מכניסים תחת קטגוריית בתי הקפה החדשים בתל אביב, הוא ספרייה, בופה וקפה – פיתרון לסטודנטים ולעצמאים בתל אביב שאין ברשותם משרד. שיהיה בהצלחה
הכירו את אל התקווה שבקריית שמונה - בשרים על גחלים ואוכל ביתי: חומוס עם טחינה, ירקות ממולאים, צלעות כבש, טחול ממולא, שיפוד אנטרקוט ועוד הרבה מטעמים חמים. וגם - בשעת צהריים מוצעת ארוחה עסקית משתלמת
שפרה צח חוזרת מהחגים היישר לזרועותיה של מסעדת אמילין, שבמתחם הבורסה ברמת גן. בתוך המתחם של מלון סיטי טאוור היא מוצאת תפריט חלבי קליל ונטול יומרות – סלטים, כריכים, טוסטים, פיצות ופסטות – שיהיה בקלות
המסקנה הנחרצת של איתמר מישור, מבעלי הזאייצ'יק בתל אביב, היא שכולנו צריכים להיות חברים. ולמה? כדי שהבירה תעלה לנו פחות. קוקה קולה, מאחורייך
מסעדת קולוני בירושלים גוזרת את הסרט מאחורי הקונדיטוריה וחדר היין החדשים, רשת פראג הקטנה חוגגת יום הולדת לפילזנר, ובית מהא חוגגת יום הולדת בעצמה – חדשות מהמסעדות, אבל העיקר שיהיה טעים
יום הולדת לשכן, העלאה בשכר, סיום השיפוצים בבניין, שחרור משירות מילואים – חגיגות מיוחדות דורשות חדר פרטי במסעדה. אספנו בשבילכם כמה המלצות למסעדות עם חדר פרטי כדי שכשהמכתב מצה"ל יגיע, תדעו לאן ללכת
הוגו ביסטרו בר היא מסעדה חדשה בתל אביב, במתחם התחנה שבשכונת נווה צדק. בתפריט, מבית היוצר של השף איגור ויינברג (ננה בר): מנות קטנות, פסטות, קטגוריית שרקוטרי ופרומז'רי, עיקריות, קינוחים ואלכוהול. תיהנו
"מיד זרמו לשולחן, כמו פלג מים בשנת גשמים טובה, מגוון רחב של סלטים, מנות בשר ותוספות, וכיסו אותו בשמיכת פאר של צבעים וטעמים מרתקים..." ענבל גרזון מוצאת נחמה באוכל הביתי של מרבד הקסמים בעמק רפאים, ירושלים
לו היה לנו צ'יינה טאון, היינו יכולים לחפש את דרכנו בין הסמטאות הצרות והצבעוניות, קישוטי נייר ושלטים זוהרים מעל ראשנו. בינתיים נסתפק במסעדות סיניות בארצנו – קטנות, ותיקות, חמות, עם תפריט שמחזיר אותנו הביתה, לסין
על מרפסת הגג של בראסרי עין כרם לא כדאי לכם לדלג. תחת הגפנים תוכלו להביט לעבר נוף עין כרם היפהפה, לשתות קוקטייל או כוס יין טוב, ואם תגיעו בשעת צהריים – תוכלו גם להזמין לכם ארוחה עסקית משובחת. שבוע טוב
"האחד עשוי בשר כבש בניחוח אופייני, והשני מבשר בקר עם פלפלי צ'יפטולי חריפים. שניהם עסיסיים, נגיסים ושופעי טעם, ומוגשים עם פלטת רטבים תוצרת בית וצ'יפס מתובל ומתנשנש..." שפרה צח, המבורגרים במיט בול שבראשון לציון
טופו, סייטן, ירקות טריים, אומלט נטול ביצים ועשב חיטה – בוודאי ישנו חלק מכם שחושב שמדובר בקללות, אך בשביל אחרים זוהי דרך חיים. בשבילכם וגם בשבילכם, אספנו כמה מסעדות טבעוניות. והאמת היא שיש טעם בבריאות
במעדניה של גולדשטיין שבצומת סביון לא מפסיקים להפתיע, וגם עכשיו מרעננים את תקופת השגרה המאיימת עם פסטיבל ממולאים. בתפריט – פלפל ממולא, כרובית ממולאת, עגבנייה ממולאת ואפילו רולדת צלי ממולאת. סתיו שמח!
"בטבע, הצמחים עמלים ומכינים לעצמם מלאי מזון מתחת לאדמה..." עם בוא הסתיו, הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מסבירה מהם ירקות שורש, וגם מציעה מתכון להכנת מחמצי שורשים
חזרנו לשגרה, היישר לזרועותיה של לה ביפטק – מסעדת בשר ודגים כשרה השוכנת מול חוף נתניה. בשעת צהריים מוגשת כאן ארוחה עסקית ב-69 ₪, שכוללת לא מעט
שמחים להכיר, מסעדות חדשות: Anabel's היא ביסטרו-בר חדש עם נגיעות מהמזרח הרחוק בשדרות רוטשילד, תל אביב. בנג בנג מריה היא מסעדת קונספט חדשה בהרצליה פיתוח שמציעה תפריט עשיר על טהרת בצק פיצה דק
"שבעה שרימפס גדולים מוגשים על צלחת מעוטרת ברוטב בלסמי כמהין, עם סלט ירקות מיוחד ומעניין: עגבניות, לימון כבוש, בצל סגול, בצל ירוק ונבטים..." גיא סופר מנסה את לה פרובינציאל החדשה שבמושב גיאה הסמוך לאשקלון
"השעה אמנם קצת משונה, אך הולמת את נושא הסיור - אמנות בלתי חוקית..." שירלי רחמים משתתפת בסיור "גרפיטי בדרום העיר" של העמותה לתיירות תל אביב ועל הדרך הצבעונית ממליצה על שתי מסעדות בפלורנטין