מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מתכונים לפאי תפוחים ממסעדות

מתכוני פאי תפוחים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בוקר הבחירות לנשיאות ארצות הברית, הבאנו לכם את המאכל הכי אמריקאי: פאי תפוחים. תמצאו אותו בכל דיינר, קונדיטוריה או מסעדה בארצות הברית, ואם תהיו טובים תלווה אותו גלידת וניל. ובכן: מתכונים לפאי תפוחים

מתכון לפאי תפוחים, שזיפים וקינמון מאת חטאים מתוקים

מרכיבים לבצק:
180 גרם חמאה רכה
80 גרם סוכר
ביצה שלמה ועוד חלמון
330 גרם קמח חיטה לבן

מרכיבים למילוי:
3-4 תפוחי גרנד סמיט קלופים ללא ליבה, פרוסים לפרוסות דקות
2-3 שזיפי סנטה רוזה פרוסים לפרוסות דקות
קינמון טון
2-3 כפות סוכר מעורבבות בכפית קמח חיטה לבן

ההכנה: במיקסר או במעבד מזון, מערבלים חמאה וסוכר עד שמתקבל קרם. מוסיפים ביצים ומערבלים היטב עד שכל החומרים מתאחדים. מוסיפים את הקמח ומערבלים בזריזות, לזמן קצר, רק עד שמתקבל בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח מקומח קלות עד לעובי 3 מ''מ, בגודל התבנית. את הבצק הנותר מכסים בניילון נצמד ומקפיאים, לשטרויזל. מברישים את שאריות הקמח מהקלתית, מניחים על קרש חיתוך ומעבירים להקפאה נוספת. מוציאים מהמקפיא ומניחים על תבנית פאי (22-26 ס''מ), מחכים כמה שניות עד שהבצק הקפוא יתחמם ויצנח לתוך התבנית, מהדקים היטב לתבנית בעזרת האצבעות ומוודאים שאין כיסי אויר כלואים בין הבצק לתבנית. ליתר ביטחון, מחוררים במזלג. מניחים בתבנית על הבצק את פרוסות התפוחים, מעליהן את פרוסות השזיפים, מפזרים קינמון ותערובת סוכר וקמח. מוציאים את הבצק הקפוא ומגרדים ממנו בפומפייה על המילוי, עד שהוא מתכסה כולו בבצק מפורר, שטרויזל, והפאי נראה כמו גבעה מושלגת. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-20 דקות, מנמיכים ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כשעה נוספת.

מתכון לפאי תפוחים מאת מרכז העוגות בראשון לציון

מרכיבי המילוי:
8 תפוחים מסוג גרנד, קלופים ופורסים לפרוסות דקות
2 כפות קמח
חצי כוס סוכר חום
1 כף קינמון
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
אגוז מוסקט מגורר

מרכיבים לציפוי פירורים:
חצי כוס סוכר רגיל
רבע כוס סוכר חום
1 כוס קמח
חצי כוס קוואקר (שיבולת שועל)
100 גרם חמאה קשה, חתוכה לקוביות קטנות

ההכנה: בקערה גדולה מערבבים בידיים את כל החומרים היבשים, ומקפידים לפורר את גבישי הסוכר החום. מוסיפים את קוביות החמאה לתערובת היבשה, ומערבבים תוך כדי שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק אחידים. יש להיזהר שלא לעבד את הבצק יתר על המידה. מפזרים את פירורי הבצק על התפוחים בשכבה אחידה. אופים בתנור 40-45 דקות, עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. אופן ההגשה: מחומם בליווי גלידת וניל.