בדים סם משיקים תפריט בר חדש, בתהל חוגגים פיאסטה ספרדית עם יינות ספרדיים ורקדנית פלמנקו ויש גם וודקה חדשה בשוק. חדשות ועדכונים
השקנו כוסיות והכרזנו על תחילת החגיגה, משאירות מאחורינו את ייסורי המצפון על בני הזוג שנשארו עם הילדים בבית. הבירה החומה והמתקתקה, היתה טעימה מאוד והחליקה בגרון. מבט אחד על קהל הלקוחות של הברוהאוס גרם גם לי להרגיש קוסמופוליטית: המסעדה מלאה בתיירים, דוברי אנגלית, יפנית וצרפתית שישבו בזוגות ובקבוצות וחגגו
קרוב לצומת סגולה, הסואן והרועש, שוכנת לה מסעדת הפתיליה. המסעדה אינה גדולה אבל במסעדות העיקר הוא הטעם. אנחנו הגענו למקום בלילה והתפלאנו למצוא מקום רגוע, קצת מחוץ לעיר, עם שקט מבורך ואוויר צח.
בריבה היא לא סתם מסעדה או בית קפה אלא מקום עם אג'נדה לפיה אוכל הוא חלק מה well being שלנו וכך צריך להתייחס אליו. זה לא אומר שאוכלים שם עשבים, ההפך הוא הנכון. בריאות גופנית ונפשית קשורה קשר הדוק לסיפוק נפשי ופיזי, לא?
פאי גבינה עם פירות יער וטארט גבינת תות של הנס ברטלה, עוגת גבינה בציפוי פיצוחים מסוכרים של ניר צוק ועוד. מתכוני שבועות שחבל על הזמן
ב''SPICES כלים וטעמים'' חוגגים את שבועות בקרנבל שיימשך יומיים עם גבינות בוטיק, יינות משובחים, מוסיקת עולם, מאפים מיוחדים, שמני זית, מאהל בדואי, סדנאות גיבון עם דפנה דריאל ומבצעים ומתנות בפורמג'רי. מומלץ להתעדכן
הארוחה שאני הכי אוהבת לאכול בחוץ היא ארוחת הבוקר. בוקר של בית קפה מתחיל לאט עם התעוררות טבעית, טיול נעים לבית הקפה, ארוחה עשירה שלא אני מכינה וקריאה נינוחה של עיתון. בקפה ברטה מציעים מגוון הצעות מפתות לארוחה החשובה של היום.
מה שנחרת בזיכרוני מהסיפורים ששמעתי על מטילדה הוא שהמקום ביתי אבל בסטייל. ואכן, בתפריט המיוחדים שהוא תפריט נוסף לזה הרגיל היו גולאש, תבשיל בקר ביתי, מוסקה ועוד מאכלים עם ממטבחה של אמא. יסמינה בחרה את המוסקה, אני בחרתי כבדים עם אורז ובטטות. שתינו בחרנו גם להתרענן עם שייק טבעי
אפרת אריה כתבתנו העמיסה את המשפחה על המכונית ונסעה אל המושב, לבקר כבשים, ללטף טלאים, לחבוץ גבינות ולאכול את הבראנץ' הכי מפנק בשפלה
מחפשים מתנה לחג? מה עם ספר בישול?!. מתנה שכל בשלן ובשלנית ישמחו לקבל ועוד יותר מהם, מי שנכשלים אפילו בטיגון חביתה (ועוד יותר מהם, בני ביתם המורעבים). ארבעה ספרי בישול שונים ומתכונים
הגעתי לארוחה ב''גונג'' עם חברה טובה ופתחנו את הערב בשתי מנות סושי, האחת עם רצועת פילה בקר וירקות, שכללו בין היתר גם בטטה. השנייה, מנת סושי קלאסית עם סלמון ואבוקדו. אמנם כבר אכלתי לא מעט מנות סושי אבל זו היתה הפעם הראשונה בה נתקלתי בבטטה בתוך סושי, וההיתקלות יש לומר, נעמה לי מאד. בטטה, לעניות דעתי, מביאה עימה רק דברים טובים ולכן גם בסושי היא אורחת רצויה
נטע גל, כתבנו, חזר לביקור ב''מטבח של רמה'' שבנטף ונמלא השראה ועונג. שעה קלה אחר כך הגיע למערכת טקסט פיוטי כמעט: שבעה הרהורים קצרים על אוכל משובח, חיים טובים, מחזוריות והרי ירושלים
כבר שנים שרשת אל גאוצ'ו היא שם שני למומחים בבשר. כעת הם גם מלמדים את המתעניינים איך לעשות את זה לבד בבית. סדנת בשרים למתקדמים
חג השבועות המתקרב נותן לשובל שפק כתבנו השראה לקוקטיילים על בסיס חלב או שמנת. שיהיה חג שמח במיוחד
בגם קפה החליטו להעניק לכם פסק זמן מהמרתון השגרתי של הבוקר ולאפשר לכם ליהנות מהחיים. בימים א'-ה', בין השעות 08:00-12:30, בכל הזמנת ארוחת בוקר מצוינת מהתפריט, תקבלו גם שייט בספינת האגם. אז קחו לכם את החבר/בן הזוג/הילד ותתפנקו ביום חופש או פשוט לפני העבודה.
נעמה הלוי כתבתנו, הצטרפה הפעם לסדנת הטעימות האסיאתית של השף דרור שושן ב"לגעת באוכל" וחזרה עם צרור טיפים והמלצה חמה
המנות הראשונות בנמסטה מגוונות מאוד וכוללות סוגי לחם הודי רבים ושונים, כולל לחמים מתובלים כמו למשל ה ''נאן שום'', המתובל בכוסברה, גמבה קצוצה ושום, ולחמים ממולאים בירקות או בבשר: עוף, בקר טחון או כבש.
איך מצליחים לשמור על משקל קבוע תוך כדי שגרה של ימי עבודה לחוצים? הדיאטנית ליאורה חוברה, ששומעת את השאלה הזאת על בסיס יומי, ביקרה בעסקית של מסעדת דיטה וחוזרת עם הסברים מפורטים.מסתבר שאפשר לאכול טוב, ליהנות וגם לשמור על משקל, תוך כדי שבוע עבודה לחוץ. עשה ואל תעשה בארוחת הצהריים העסקית.
פסטיבל נחלת בנימין שיתקיים בין ה-15.5 ל-24.5, עומד הפעם בסימן אביב ומציע עשרות מנות ב-25 שקל האחת, ממיטב מסעדות העיר, טעימות יין מיקבי בוטיק וקוקטיילים במחירים שווים לכל נפש, והכל במתחם המתוק של נחלת בנימין
בניגוד לשיטת ההכנה המקובלת של ניוקי, בבישול במים, ב''תמרה'' קודם כל מטגנים את הניוקי קלות בחמאה ואחר כך נותנים להם להתבשל בתוך רוטב של שמנת ועגבניות. לבסוף מגישים אותם עם עגבניות מיובשות ואגוזים קלויים. אז כן, אין ברירה אלא להודות שהניוקי הללו הם אכן, מהטובים שאכלנו
קפה ''טל טלה'' שבמשק בלומנטל בבאר יעקב, מרחיב כעת את פעילותו גם לאמצע השבוע לטובת מי שרוצים ליהנות גם בימי חול משעה של שלווה כפרית מגובה בתפריט המבוסס על גבינות בוטיק. השאלון הפעם עם רחל ג'רבי בלומנטל, הגבנית
אם חשבתם שפארסניפ הוא ראפר שחור שכוכבו דרך, קבלו תיקון: פארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן עם המון ויטמין סי ומנות גדושות של חומצה פולית ואשלגן. קבלו את הירק שישקם לכם את המערכת החיסונית, ויש גם מתכונים
הסלט הערבי היה טרי, מתובל בלימון, שמן זית ופטרוזיליה, ונהנינו לאכול אותו עם הטחינה העדינה. דברי המאפה היו טעימים עד מאוד, כאלה שמעוררים חשק לעוד פרוסה ועוד אחת. בזמן הארוחה שתינו מימוזה וקמפרי תפוזים. בשולחן לידינו ראינו אנשים משיקים כוס גבוהה של קיר רויאל ומחייכים זה לזה. הבנו אותם
בשנים האחרונות המטבח הביתי זוכה לעדנה. אנשים בוחרים לצאת לאכול בחוץ.. אוכל ביתי. זהו בדיוק סוג האוכל שאמי שמריק מאמי'ס קייטרינג מציעה לאירוע שלכם: ביתי, טעים ומזין, במחיר של 150 ש''ח בלבד.
הסתערנו על סלט האבוקדו ועל ה''טאפאס'' שהזמנו למנה ראשונה, קבבונים בטרין חצילים, והלקחים היו כדלקמן: הסלט היה אדיר והקבבונים יופי. בסלט היו המון דברים ירוקים שהסתדרו נפלא אחד עם השני. במיוחד אהבתי את עלי המרווה, שהוסיפו טעם גלילי ונעים. טרין החצילים שבו נחו הקבבונים היה מעושן מעט ושתי המנות הראשונות הלמו זו את זו ואותנו