מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הדיאטה האסיאתית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ווק חדש שמייבאת לארץ חברת ברגהוף, מאפשר 'הקפצה' ללא שמן. לטובת חובבי המטבח האסיאתי (והסקיני ג'ינס)

אוכל אסיאתי הוא אחד ממבחני הדיאטה הקשים והמתעתעים. לכאורה מדובר במזון עתיר ירקות משלל צבעים ונתחי בשר עוף או בקר דל שומן. אלא שמאחורי המילה התמימה ''מוקפץ'' מסתתר ים של קלוריות, שומן רווי ומה לא. ווק חדש שמיובא כעת לארץ על ידי חברת ברגהוף מאפשר טיגון והקפצה גם ללא שמן. ובמלים אחרות: הדיאטה האסיאתית.

קצת היסטוריה
הווק הוא כלי בישול רב תכליתי שמקורו בסין והפך לאחד הכלים הבולטים במטבחי דרום מזרח אסיה. זהו מחבת בעל תחתית עגולה המשמש בעיקר לטיגון בהקפצה, אך גם כלי לטיגון בשמן עמוק, לאידוי, ולבישול מרק. ייחודו של הווק הוא בצריבה מהירה תוך ערבוב המזון המטוגן או המבושל בו מעל אש גבוהה, בעיקר בעזרת הרעדת המחבת עצמו, להבדיל מהטיגון והבישול הסטטי, המצריכים פעולת כף טיגון ודומיה. צורתו הייחודית של הווק מאפשרת חימום מהיר מאד תוך השקעה נמוכה יחסית של אנרגיה. במדינות המערב משווקים בדרך כלל ווקים בעלי תחתית שטוחה כך שיותאמו לכיריים המערביות ורק בחנויות אסיאתיות ''אותנטיות'' אפשר למצוא את הווק הסיני המסורתי.

להקפיץ זה טוב
הטיגון בהקפצה מהירה וקלילה מצטיין בשמירה על מרבית הויטמינים והמינרלים במזון. השימוש בווק מתאים במיוחד לתפריט קיצי מפני שהוא מאפשר טיגון מזונות קלילים כמו של בשר וירקות מוקפצים, להבדיל מבישול הקדירה האופייני לחורף.
היות והווק מעביר את החום באופן אחיד ובמהירות יש להכין מראש את הירקות, הבשר או העוף בחתיכות בעלות גודל אחיד, ואז להטילן אל הווק תוך שמירה על העיקרון של ''מהקשה לרך''. יש כמובן לבשל את האטריות ואת האורז המיועדים להקפצה עוד בטרם מתחילים להקפיץ אותם. הטיגון והבישול בווק מאפשר סינרגיה בין מרכיבי מזון רבים, והתהליך המהיר של הטיגון או הבישול בווק מאפשר שמירה על מרכיביו התזונתיים החיוניים של האוכל כמו מינרלים וויטמינים.

ולהקפיץ בלי שמן, עוד יותר טוב
הווקים החדישים של ברגהוף מאפשרים את השמירה על אותן תכונות בישול, אך ללא שימוש בטיפת שמן אחת. עיקרון הטיגון בווקים החדשים הוא פשוט ביותר: מניחים בווק את הירקות או את נתחי הבשר להקפצה, שמים על אש קטנה ומניחים מכסה לדקות מעטות ואז ניתן להשתמש בווק כבווק רגיל.
הטיגון בווקים של ברגהוף מצליח להשתוות בטעמיו לאוכל המוקפץ והאהוב מהמזרח, ובתוך כך לשמור על מרכיבי המזון החיוניים, מבלי שהם יאבדו במים או בשמן. כתוצאה מתכונות אלה הפך הטיגון בווקים של ברגהוף לדיאטטי ובריא מהמזון המטוגן בווקים רגילים.
להשיג בחנויות הרשת.