מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שיהיה לכם יום כתום


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אם יש טעם יחיד שיכול לתאר ילדות ישראלית זה כנראה טעמו של המשמש בתחילת הקיץ, מבשר את בואם של החופש הגדול, החמסינים, פירות הקיץ וכמובן, ליגת הגוגואים השכונתית. כמה מלים על הפרי הכתום שמתחיל כעת את העונה ושלושה מתכונים מנצחים...

המשמש: כרטיס ביקור
- בישראל נטועים כ-11,000 דונם של עצי משמש מזנים שונים. המובילים הם מסוג רעננה ותרוג.
- היבול של עצי המשמש בארץ צפוי להגיע לכ-13,000 טון המשווקים בחודשים מאי-יוני .
- על אף מתיקותו המשמש דל בקלוריות (51 קלוריות ל-100 גרם) ועשיר בברזל ובאשלגן. כך ששלושה משמשים מספקים את מלוא התצרוכת היומית של ויטמיןA לילדים.

עוגת משמש
החומרים הדרושים:
4 כוסות קמח
5 ביצים מופרדות
150 גרם חמאה
150 גרם מרגרינה
קילו וחצי של משמשים מגולענים
כוס ורבע סוכר
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד קמח, חלמונים, חמאה ומרגרינה, עד לקבלת בצק בעל מרקם פירורי.
2. שוטחים שלושה רבעים מהבצק על תבנית בגודל 40x30 ס''מ. מניחים מעל את חצאי המשמשים, זה ליד זה, כשהצד הפתוח כלפי מטה.
3. מקציפים את החלבונים לקצף חזק ותוך כדי הקצפה מוסיפים כוס סוכר.
4. שוטחים את קצף הביצים על המשמשים.
5. מוסיפים לבצק שנותר רבע כוס סוכר ומפוררים על הקצף.
6. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות.

גלידת משמש
החומרים הדרושים:
500 גרם משמשים טריים
¾2 כוסות מים
כוס ורבע סוכר
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. רוחצים את המשמשים הטריים ומוציאים את הגלעינים.
2. מרתיחים 3 כוסות מים מוסיפים את המשמשים ואת הסוכר ומבשלים 5 דקות ואז מצננים.
3. מעבירים את המשמשים עם הסירופ דרך מסננת או מערבלים בבלנדר.
4. מוסיפים מיץ לימון ויוצקים את התערובת למגש קוביות קרח.
5. מקפיאים במשך 3 שעות בתא ההקפאה של המקרר או במקפיא.
6. שוטפים את מגשי קוביות הקרח תחת זרם מים, במשך מספר שניות, ומוציאים את הקוביות הקפואות. מחלקים בין כוסות ההגשה.

משמשים אפויים
החומרים הדרושים:
משמשים גדולים
כוס וחצי חלב
2 כפות אבקת פודינג
כף סוכר
כוס ורבע שקדים חלוטים וקלופים
150 גרם קצפיות שקדים
40 גרם קליפות תפוזים מסוכרות
קורט קינמון
6 כפות ריבת דומדמניות
4 כפות קירש (לא הכרחי)
4 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. רוחצים, מייבשים וחוצים את המשמשים ומוציאים את הגלעינים.
2. מכינים את הפודינג על פי ההוראות שעל האריזה. משתמשים בחלב, באבקת הפודינג ובסוכר. מצננים את הפודינג במהירות על ידי הכנסת הסיר לקערת מים קרים ומערבבים כדי למנוע היווצרות קרום.
3. קוצצים דק את השקדים, את העוגיות ואת הקליפות המסוכרות. מערבבים לתוך הרפרפת ומוסיפים קינמון.
4. משמנים מגש אפייה או כלי שטוח חסין אש. מסדרים עליו את חצאי המשמשים. ממלאים את חצאי המשמשים בתערובת הפודינג ואופים במשך 30 דקות.
5. כשהמשמשים בתנור מערבבים ריבה, קירש ומים בסיר קטן, מעל להבה נמוכה. יוצקים מהתערובת על המשמשים ומחזירים לתנור למשך 10 דקות נוספות.
6. מצננים את המשמשים ומגישים עם כדורי גלידה או חמים עם קצפת.

* המתכונים באדיבות מועצת הצמחים בישראל.