לירון החליטה להיות אמיצה ולטעום את זאב הים העברי, ואילו אני, שמרנית שכמותי, הזמנתי אסקלופ וקיבלתי גלילת חזה עוף ממולאת בפטריות ורוטב חרדל. כך גיליתי שגם מנות עם שמות סטנדרטיים עשויות להפתיע, במיוחד כשיושבים במקום לא סטנדרטי כמו הדרל'ה.
זאב הים של לירון הגיע שזור ומצופה כמובטח בתפריט והיא פרמה אותו בעדינות וטעמה ממנו בסקרנות מהולה בהתרגשות, בכל זאת, זאב ים...
האביב המתמשך והשביתה המתמשכת (באוניברסיטה) הביאו אותי אחרי ימים רבים, לצאת מהבית, לנטוש סוף סוף את מבצרי ולהיפגש עם העולם החיצון. במילים אחרות, לחפש מה לעשות עם עצמי אחרי שבועות של הסתגרות.
מהר מאוד סימנתי וי על ביקור אצל סבתא וחברים באזור ירושלים ופניתי צפונה, לגליל, בשאיפה למחוק עוד כמה חובות מרשימת המטלות המשפחתיות והחברתיות שלי. כך קרה שיומיים אחרי שהגעתי ללירון, המארחת הגלילית שלי, הציעה לירון שנצא לאכול בביסטרו צרפתי ''מקסים'', על שפת אגם המונפורט ליד מעלות.
את המקום פתחו הדר ובעלה, השף סיוון, והוא נקרא ''הדרל'ה'' על שם בעלת הבית הנכבדה, למרות שאפשר היה לחשוב שהשם ניתן לו גם בזכות ההדר וההידור בעיצובה של המסעדה. לירון ואנוכי סקרנו את מגוון המנות שבתפריט, שכל אחת מהן נשמעה מיוחדת ומעניינת מקודמתה.
''רוצה 'דואט כבד אווז ופורטובלו ברוטב טעים?'', צחקקה לירון כשהיא מקריאה מתוך התפריט, ''או שמא תבחרי ב'דואט מדליוני פילה בקר וכבד אווז כמו שהשף אוהב?''.
מתמוגגת מהטקסטים הטלתי על לירון את מלאכת בחירת המנות, והיא מצידה, קיבלה את התפקיד בהכנעה וברצינות והחלה לברור.
במסעדת הדרלה יש מנות ראשונות, מנות ביניים ומנות עיקריות, ולירון שהגדילה ראש בחרה מתוכן מנה ראשונה אחת ומנת ביניים אחת לפתיחה. החציל הקלוי (למנה ראשונה), הגיע בטעמי מרינדה אסיאתית, השונה מאד ממנות חציל ראשונות שאני מכירה. מנה מקורית ופיקנטית, סיכמנו ועברנו לטעום מהמנה הבאה, מנת ה''ביניים'' שלנו: טרטר סלמון בתחמיץ בייתי עם פטרוזיליה קצוצה.
''הטרטר פשוט נהדר'', חרזה לירון ואני הוספתי ''טרטר נהדר של שף מוכשר''.
כשהגענו לשלב בחירת המנות העיקריות, התמסרה לירון שוב לתפריט הפיוטי והלכה שבי אחרי המנה המוזרה והמסקרנת ביותר: ''שזירת זאב הים בציפוי קריספי פנקו''.
'מה זה זאב ים'? תהינו בפני הבעלים וקיבלנו הסבר מלומד: זאב ים הוא שמו העברי והמדויק של הדג. לירון החליטה להיות אמיצה ולטעום אותו, את זאב הים העברי, ואילו אני, שמרנית שכמותי, הזמנתי אסקלופ וקיבלתי גלילת חזה עוף ממולאת בפטריות ורוטב חרדל. כך גיליתי שגם מנות עם שם סטנדרטי עשויות להפתיע, במיוחד כשיושבים במקום לא סטנדרטי כמו הדרל'ה.
זאב הים של לירון הגיע שזור ומצופה כמובטח בתפריט והיא פרמה אותו בעדינות וטעמה ממנו בסקרנות מהולה בהתרגשות, בכל זאת, זאב ים.
''לא רע בכלל''', היא סכימה ומפיה של בחורה ביקורתית ומסויגת כמו לירון מדובר במחמאה גדולה.
אחרי שניקינו את הצלחות מזאבים וגלילות התפננו לנסח לעצמנו מוסר השכל צרכני: שמות כמו גם מותגים, הם רק שמות. מה שחושב הוא מה שמסתתר מאחוריהם.
הדרל'ה
מתחם אגם מונפורט, מעלות-תרשיחא
טלפון: 04-9571831
-
ביסטרו צרפתי מקסים
-
מקום בלתי סטנדרטי בעליל
-
הדרל'ה על שם בעלת הבית או בזכות העיצוב
-
ועוד מבט על הדרל'ה. מקום מהודר אבל אינטימי