למי שעוד לא ביקר, נסע ועלה לירושלים, מומלץ מאוד לעשות זאת בהקדם. עשרות אלפי משתתפים כבר ביקרו ונהנו משלל אירועים ואטרקציות. השבוע נחשוף את התפריט של: קנלה, מחניהודה, דארנא ואנג'ליקה, המשתתפות בחמשושלים 2009
מחפשים סופגניות לא שגרתיות? בחנוכה 2009 יש אור בקצה המנהרה. השנה שוכחים מהריבה המסורתית והולכים על סופגניות במילוי פסיפלורה, קפה, ארל גריי, פיסטוק ועוד. וגם- טיפים יצירתיים כיצד לעבור את החג מבלי לעבור את המשקל
"לעיקריות קיבלנו פלטת ממולאים, חציל קטן ויפהפה, קישוא ובצל שמולאו בבשר טלה וסלט בורגול עם פלפל שושקה קלוי. נראה לי שהשף אורן ירושלמי גדל בבית שהבישול היה חלק מרכזי בו..." אדי רון מבקר בפנינה הירושלמית, סקאלה
"בחרנו בסלופי ג'ו. מדובר בהמבורגר שמתפרק (בכוונה) כשמנסים לאכול אותו. הבשר היה מעולה אבל גם מאוד מתפרק ומלכלכך. אם אתה קצת שיכור זה יכול להיות די משעשע..." דניאל לוין מרגיש שעשה טיול מחוף לחוף במייקס פלייס
המועצה האזורית עמק הירדן מזמינה אתכם לפסטיבל האוכל "טעם כנרת", החוזר בפעם החמישית ויתמקד השנה בסיפור ההיסטורי והמשפחתי של כל אתר, הקושר את אנשי המקום לכנרת וליצירה הקולינרית. שפרה צח מדוחת מהשטח
"את אהבתי הפעם הקדשתי לשמפניות. היין התוסס, שכאשר מגיע ממחוז שמפיין שבצרפת, נושא ארומת שמרים משכרת שאין לה תחליף..." יובל בלנקובסקי מעדכן מתערוכת סומלייה - יין מעולמות אחרים
"אני שאיני חסידה של אוכל בריאות הזמנתי סיגר ים תיכוני. בצק עלים שתוכנו אריסה, תפו"א, ביצה, לימונים כבושים וזיתים. ממש כמו סנדביץ' תוניסאי בתוך סיגר גדול..." שיר כידן ממליצה לכל אחד להביא את הסוויט ארט שלו לסוויט קפה
רשת דה קוק סטור משיקה לקראת החנוכה, מחבת סופגניות המאפשרת לחסוך את הקלוריות השמן ולטגן את הבצק על גבי הכיריים, במחזורים של דקה ל-7 סופגניות. וגם טיפים להכנה נכונה של לביבות וסופגניות
"הלזניה הוגשה בכלי חרס לבן בצורת אליפסה, רותחת ומבעבעת. השילוב של הגבינות, העגבניות, הפסטה והחצילים, הפכה את המנה הזאת למנצחת..." שרון ינובסקי מחזירה את החייל שלה לחיים האזרחיים דרך ביקור בטוסקנה
באחוזת שלומית, שורה של מנות גורמה לאניני טעם מבית היוצר של השף פיליפ פרפר. מידי יום מציעה המסעדה ארוחת בוקר אטרקטיבית במחיר 80 ₪ לזוג. המסעדה שוכנת בראש פינה על צלע ההר ומשקיפה אל הנוף המרהיב של הרי הגולן
האווירה המלכותית, החוויה קולינארית ושלל האטרקציות האינסופיות בירושלים, האם אתם מוכנים לשבוע השני של חמשושלים 2009? לפניכם ארבע מסעדות שישמחו לארח אתכם בימי הפסטיבל. קבלו את: לה בוקה, לה גוטה, קדוש ואבו רמי
"זוגתי שהזמינה מדליוני פילה עגל רכים ונימוחים, סחטו ממנה קריאות התפעלות. אני נהנתי מטורנדו רוסינו- נתח של פילה מיניון שעליו נתח של כבד אווז..." יובל בלנקובסקי וזוגתו, מתחמים לאור נרות במסעדת גבריאל בירושלים
"עשינו לעצמנו שולחן טעימות וקיבלנו קצת מכל הסוגי החומוסים: מסבחה שהייתה פיקנטית ומעולה, חומוס פול מצוין וחומוס חצילים מטוגנים וביצה קשה..." עיינה גל מוצאת פנינה בעפולה ושמה החומוסיה של אורנית
"לפתיחה השקנו זוג כוסות יין לבן קליל ופירותי, שהשתלב מצוין עם זוג הרולים שהזמנו. הרול הראשון, שרימפס קריבי, הגיע במעטפת אבוקדו עם שרימפס, מנגו ומלפפון..." קרן ויזנר מסכמת את החיבור האידיאלי בין מזרח למערב בצ'ארלי
"הזיוה לא הכזיבה: הבצק פריך, ולהפתעתנו – לא שמנוני כלל, חובק מילוי ריחני של גבינה נמסה ופטריות. אנחנו בוצעות, טובלות ברסק העגבניות הפיקנטי, מוסיפות ביצה חומה..." שפרה צח ובתה מתענגות מכל ביס בפיצה פאי
4chef מציגה סדרת מגשי פוף שעומדת לפתור לכם את הבעית האכילה במיטה וגם רעיון מקורי לחגיגות הסילבסטר, הקשור בקוקטייל חושני, ניחוחות בשר משובח וקינוח מתקתק (אפילו שהסילבסטר עוד רחוק...)
"חברתי הזמינה למנה העיקרית אסקלופ עוף. חזה עוף עשוי במרינדה ומוגש ברוטב חלב קוקוס וקארי בתוספת פירה. העוף, בשרני ועסיסי שענה על כל ציפיותיה.." שיר כידן וחברתה אוכלות ומבלות תחת עץ התות
"במיקס הבשר היו לבבות, כבדים, פרגיות וקבבים. כל הבשרים הוכנו במידה הנכונה, מבחוץ פריכים ומבפנים רכים. השולט מכולם היה מלך קבב ואילו הצוציקית ליקטה פרגיות באהבה..." שרון ינובסקי מגלה מסעדה שהיא זן נדיר במכבים
בקאן קאי כל אחד מרכיב את הסושי שלו בדיוק כפי שהוא אוהב ולפי מצב הרוח. כמובן שהמתקשים מוזמנים להיעזר בצוות שתמיד שמח לעזור ולייעץ. בשעות הצהריים תוכלו ליהנות משתי עסקיות אטרקטיביות במחיר 40 ₪ ו- 44 ₪
החגיגה הקולינארית בירושלים מתחילה עכשיו! מידי יום ו' נציג לפניכם את מיטב המסעדות המשתתפות בפסטיבל חמשושלים 2009. השבוע בחרנו לחשוף את התפריטים המיוחדים, במחיר 78 ₪ או 156 ₪ של רשלה, פיתויים, רוי שוקולד וסימון
"פילה דג בורמנדי שטוגן במחבת עם עלי תרד טריים הונח על פרוסות דקות של לבבות ארטישוק והוזלף ברוטב כרישה ויין לבן ומנגד, פילה סלמון בגריל שהוגש על מחית חצילים...." אדוה גן סתיו קבעה לחזור שוב לחיקה הנעים של סופיה
"לשולחן הוגשו שני קוקטליים צבעוניים וטעימים. אני שתיתי היי ג'יי- קוקטייל שמכיל מידורי מלון, פיג' תאנים, סאוור מיקס ואשכוליות. מילים שעד אותו ערב לא שמעתי עליהן..." אורלי פרש אזולאי נחשפת לעולם האלכוהול בסוגו
"אין ספק כי במהלך מאה השנים הקרובות יקומו תעשיות יין גדולות גם בסין, ואולי אף בהודו. התפתחות כזו צפויה לחולל שינויים בתעשיית היין הבינלאומית..." כתבה שלישית (ואחרונה) על היסטורית היין מאת חיים גן
"באס בורגר ניתן למצוא שפע של המבורגרים, זה המכונה "הבית" משלב בתוכו בשר כבש למביני עניין, אבל גם כריכים שונים, טורטיות ממולאות וכן, גם ספגטי ברטבים שונים..." אדי רון מוצא קלף מנצח באס בורגר בירושלים
זו השנה החמישית שהעיר הכי מיוחדת בארץ, הולכת לחגוג שלושה סופי שבוע של אמנות, תרבות ואוכל. לכבוד האירועים, ישערכו בתאריכים 26-28/11, 3-5/12, ו-10-12/12 אספנו את כל ההמלצות לכל הפעילויות שיכלול הפסטיבל בירושלים