מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סופרים תבלינים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בלב היער, סמוך למושב אשתאול נחבאת חוות תבלינים. מקום קסום הכולל: מסעדה מפוארת, חנות תבלינים ופעילויות לכל המשפחה..." כדיאטנית אני מציינת בשמחה שאפשר למצוא בתפריט מנות קלות ומלאות טעם וניחוח של תבלין

להכנס לחנות הצמודה למסעדת תבלין היה בשבילי קצת כמו להכנס לארץ הפלאות של עליסה. שלל ריחות התבלינים האופפים כל מי שנכנס, הצבעוניות המדהימה והעושר של צמחי התבלין, תערובות החליטות, כלי הבישול המיוחדים גורמים אפילו לכל מי שהמטבח אינו עיסוקו העיקרי לרצות לבשל .
אבל בואו נתחיל מהתחלה. בלב היער, סמוך למושב אשתאול נחבאת חוות תבלינים. מקום קסום בו מגדלים בעלי המקום את כל תצרוכת צמחי התבלינים ועשבי התיבול הדרושה למסעדה שמייחדת את עצמה בכך שבכל המנות המוגשות בה הופכים התבלינים ועשבי התיבול לשחקנים ראשיים ולא מסתפקים בתפקידי משנה זוטרים. חוץ משיטוט עצמי ומהנה מאוד בחנות תוכלו לתאם מראש הגעה להרצאות או סדנאות בנושאי צמחי תבלין ומרפא ובסופי שבוע גם סדנאות ייחודיות לילדים – בסוף השבוע שבו בקרנו במסעדה הפיקו הילדים מי סוכר מקנה סוכר. גם ליין של קוסמטיקה טבעית מייצור מקומי תמצאו בחנות. על הליין הזה טורחים בעלי המקום כבר תקופה ארוכה יחד עם מומחים מהתחום כדי להפיק מוצרי קוסמטיקה על טהרת הטבע ללא תוספות כלשהן של חומרי שימור, צבע, הקצפה או כל חומר אחר.
אחרי שיטוט בחנות בחרנו שולחן שפנה לנוף המרהיב והתלבטנו קשות בין ההצעות המתובלנות שבתפריט.

למנות ראשונות בחרנו את סביצ'ה הדגים שהוגש על קרפצ'יו סלק אדום, שמן שומשום וויניגרד יוגורט ואת טרין הירקות קלויים ששילב ירקות גינה קלויים עם גבינת ריקוטה והוגש על צזיקי מלפפונים. המנות היו מצוינות ועשו לנו חשק לעוד. למנה עיקרית בחר בן זוגי את פלו גבינת העזים המתקתק - מנה שבסיסה עלי פילו (מה שחוסך את רגשי האשם הכרוכים בבצק עלים) ובתוכה מילוי גבינת עזים משובחת, פלפלים קלויים והיא מוגשת ברוטב תאנים – שילוב טעמים מדהים.
ואילו אני בחרתי אספרגוס על קציפת תירס צהוב – מנה מעודנת של ירק שבאמת צריך לדעת איך לטפל בו . גבעולי האספרגוס היו עשויים בדיוק במידה הנכונה והוגשו עם בלסמי וגבינת פרמז'ן. ליוונו את המנה בסלט עלים ירוקים שהכיל שפע של עשבי תבלין והיה מעין מיצוי של חוות התבלינים בעצמה. הסלט שילב עלי רוקט, פטרוזיליה, נענע, כוסברה, בזיליקום, מלפפונים, חמוציות בתוספת תערובת שומשומייה בוטנים מחוות התבלינים, והוגש עם רוטב יוגורט בצד
וכדי להיות נאמנים לרוח המקום בחרונו למנה אחרונה את "האחרונה של אשתאול" - טוויל חלבה וסילאן תמרים – שילוב שאני באופן אישי מאוד אוהבת. מתיקות עדינה וסיום נפלא לארוחה מצוינת
כדיאטנית אני מציינת בשמחה שאפשר למצוא בתפריט מנות קלות, לא עתירות שומן ומלאות טעם, ניחוח וייחודיות של מרפא ותבלין.


* ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא