החורף הזה, כך מספרים לנו ובואו נחזיק אצבעות, ישפע גשמים. תזונאים אומרים שבעונה זו חשוב לחמם את הגוף באוכל חם כדי לא לקפוא (וגם, יש להגיד, זה פשוט טעים וכיף). ממרקים ועד תבשילים אחרים,כך תוכלו לחמם את החורף
סמנה
במסעדת סמנה הירושלמית, אם אתם מהסביבה או סתם בטיול, תמצאו מקום שמשלב אלמנטים מסורתיים ומודרניים, שאופים ומכינים בו מטעמים תימניים, ואפשר לאכול במקום או גם לקחת הביתה ולאכול בחום ביתכם. בין המנות שיחממו לכם את הבטן ואת הלב, תוכלו למצוא את מרק העוף או הבקר התימניים (24 ₪), קציצות בשר ברוטב (20 ₪), לחמא בסלוף, שהוא למעשה לחמא בעג'ין על מצע סלוף תימני (20 ₪), ארטישוק ממולא (25 ₪), או חומוס גרגרים ב-17 ₪. העסקיות הבשריות מעולות ועולות 38/45 ₪, עסקית המרק המחממת עולה 40 ₪, וטייק אוויי יעלה לכם 22 ₪ בלבד. לכו על זה, ושיהיה לכם חמים ונעים.
רבקלה
אצל רבקלה, שמציעה אוכל מבית אמא, תוכלו לקנות אוכל ביתי וטרי, להביא הביתה ולאכול מתחת לשמיכה או ליד התנור, לבד, מתוך געגועים לאוכל ביתי וחם, או עם המשפחה כשקר מדי בשביל לעמוד ולבשל. יש פה מכל וכל של עדות רבות, וכידוע, המאכלים של אמא תמיד מחממים, לא רק את הגוף אלא גם את הנפש. סמבוסק עולה 7 ₪, קציצות בשר או עוף ברוטב 4 ₪, נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי עולה 20 ₪, פירה ביתי, לפי גודל יעלה לכם בין 18 ל-35 ₪, וכמוהו גם הקוסקוס. תבשיל ירקות עשיר עולה בין 20 ל-45 שקלים, מגוון ירקות ממולאים עולה בין 8 ל-9 ₪ למנה, ויש אפילו ג'חנון תימני בימי חמישי ושישי ב-15 ₪ בלבד. חממו לכם את הלב!
שחרזאד
הקייטרינג של שחרזאד יוכל לחמם לא רק אתכם אלא גם 100-150 מחבריכם הקרובים ביותר. השם ודאי רומז על המטעמים הפרסיים שמציעים לכם פה, ומיטב המנות המסורתיות (אבל לא רק) עומדות לרשותכם: שזיפים ממולאים, עלי גפן ממולאים עם זרקש, סלט חומוס בתוצרת עצמית עם פטריות וסלסולי בצל, שפתה, שהן קציצות בשר בקר ועוף ברוטב עגבניות ותפו''א, פרגית ג'וג'ה קבב על האש, מג'דרה עם אורז מלא, אשפלו בוכרי, חורשת גורמה סבזי, שהם סוגי עשבי תיבול פרסיים עם שעועית ובשר ולימון פרסי, ולקינוח: בקלאוות, שולהזרד שהוא פודינג אורז עם זעפרן ומי ורדים, חלוה פרסית שהן חלות קמח עם זעפרן מי ורדים ושקדים, ועוד ועוד ועוד. תיהנו לכם.
מטעמי קוצ'ין
במטעמי קוצ'ין שבמסילת ציון, אם אתם בטיול באזור ירושלים, ובמיוחד עם קבוצה, בקרו אחרי תיאום מראש במסעדה שמציעה מטעמים קוצ'יניים הודיים, מאכלים ממיטב המסורת של בית אביהם של מקימי המסעדה, שהגשימו חלום בחצר ביתם. החום יציף אתכם כבר כשתיכנסו, אבל כדי להתחמם עוד קצת כדאי להזמין ארוחה צמחונית או בשרית ב-100-150 שקלים לאדם. מומלץ לנסות מסלה דושה חריפה וחמה, צ'פטי עם מילוי עדשים ותפוחי אדמה, בשר עוף או בקר ברוטב חריף, ועוד מטעמים הודיים כמיטב המסורת.