"הקציצות נצלו לדרגת מדיום על פלנצ'ת פסים, ולאחר מכן הוקפצו במחבת נפרדת עם פטוצ'יני ורוטב עגבניות ביתי, כך שכל קציצה זכתה לזיגוג מהרוטב אך עדיין שמרה על מרקמה וטעמה הבשרני ..." יונתן שטרנברג, פסטהלני הירושלמית
למסעדת גחלים המרשימה בגודלה שממוקמת באזור התעשייה החדש של ראשון לציון יש הצעה עסקית מיוחדת להציע לכם, אוהבי המטבח הבשרי שנהנים ממוצרים טריים ומיישון בשר איכותי. ארוחת צהריים בשרית איכותית המתאימה לכל גיל
עוד מעט נגמר החופש הגדול ואתו מתחילים החגים. תשכחו מהאריזות המוקפאות ומהממתקים לארוחת הצהריים. אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שמציעים לכם אוכל ביתי, כדי שתוכלו לאכול ארוחה ביתית ולהרגיש בבית גם אם אתם בחוץ
"Y-red הוא ליקר המתובל בעיקר בפלפל צ'ילי אדום וגם במעט קינמון, 40% אלכוהול. זו הגדרה מאוד מאוד יבשה למשהו שהוא פשוט חוויה יוצאת דופן..." עומר גנור (אשכנזי מבית זמן אמיתי) מחייך עם חריפות הליקר Y-צ'ילי
"טונה אדומה היא מסוג חומרי הגלם שכשהם טובים וטריים, אפשר לאכול אותם חיים, נטו, ואפילו קשה להפסיק. זו שלנו הייתה טרייה במידה שהיינו יכולים לדמיין אותה מנענעת בזנבה במעמקי האוקיינוס..." אדם בר, הירקון 99, תל אביב
לקראת החגים: תחליף מצוין לבישול ביתי במסעדה היהודית שבבני ברק, המציעה אוכל מוכן ומזומן, שמקצר זמנים והוא גם הוגן כספית, וגם אתם תוכלו ליהנות מאוכל עם טעם של יידישע מאמע. קחו לכם סלסלה וטיילו בין מגוון השולחנות
"לצד כל אלה מוגשת שפופרת אטומה ובה קרם שוקולד-קרמל שאותו יש לצקת ולערבב עם הקינוחים, ממש כפי שעושה אמן. ובעצם, זוהי הדרך להתייחס לארוחה כולה במסעדת קורדליה: אמנות..." שפרה צח במסעדת קורדליה, מתחם ניר צוק, יפו
איש הבשורה יובל בלנקובסקי עם המלצות יין רבות לימות הקיץ החמים וגם לחגים הקרבים ובאים: יינות כשרים בסגנון שמפניה ביבוא מצרפת ומספרד, סדרת רכסים המקומית של יקב סגל, יקב טוליפ לחג ויין עלמה 2008. תיהנו
שירלי רחמים מקנחת את סיבוב השופינג שלה בארוחה נהדרת במסעדת ווק אנד וולק שבמדרחוב ירושלים בכפר סבא. הטעמים האסייתיים לא מותירים אותה אדישה, והיא סופרת שרימפס, בקר ועוף שמבקרים אצלה על שולחן, חמים ואיכותיים
אורלי פרש אזולאי מבקרת במסעדת הכבש בדליית אל כרמל, במקום שבו עושים אוכל מאהבה. פולקלור דרוזי, כלי נגינה מיוחדים ומעדנים דרוזיים אותנטיים: הלבנה היא קטיפתית ומשובחת, החומוס גרגרי וניחוח של תבשיל הכבש נישא באוויר
"רוב הירושלמים מכירים את גבעת שאול כמקום שאליו הולכים כדי לתקן את הפלאפון, להתענות בתיאום מס, להעביר את הרכב טסט או לקנות בגדים באחת מחנויות העודפים הפזורות באזורי המסחר..." יונתן שטרנברג מוצא את מסעדת ונילה
מסעדת מלך החומוס שבראשון לציון מציעה לכם חומוס אסלי לבנוני מקורי הנסמך על יותר מארבעים שנות ניסיון, שהתחילו ביפו. את החומוס של מסעדת מלך החומוס, כמו גם את שאר המאכלים, מכינים במקום, והעסקית מוצעת בכל היום
הבצק כבר מזמן אינו עניין של הישרדות אלא של טעם, וטעם טוב. בין אם אתם חסידי מאפי הגבינה ובין אם אתם חוטאים בשוקולד, בין אם אתם אוהבים לחם מלא ובין אם דל קלוריות, מצאנו לכם 4 מאפים (ועוד כמה) שתשמחו לטעום
"בתפריט ישנו חלק נכבד של תבשילי טאג'ין – כלי החרס שבו האוכל מתבשל על גחלים. כתף הטלה התבשלה זמן ארוך בטאג'ין ובשרה התפרק במזלג מן העצם..." יובל בלנקובסקי מתרשם ממסעדת דארנא הירושלמית – מרוקאית אבל לא כמו של אימא
יובל בלנקובסקי מתרשם מיכולותיה של הוודקה סטולי עלית, וודקה אולטרה פרמיום המיוצרת ברוסיה, שהושקה בהשקה מסוגננת במירור בר, הבר היוקרתי של מלון הבוטיק ממילא בירושלים: היא שקופה, צלולה, קטיפתית ומחליקה בגרון
הכול התחיל כשהשף ניר צוק התארח בארוחת רמדאן בבית המשפחה של בכיר עובדי המטבח שלו, אז התקבלה ההשראה להכנת ארוחת רמדאן שתוגש במהלך החודש (עד 15 בספטמבר עם אופציה להארכה) בנועה ביסטרו, מתחם ניר צוק ביפו
רשת קוק סטור מרעננת לנו את העיצוב במטבח עם ערכת כלי ששת משופרת מבית ג'וזף ג'וזף הבינלאומית. לסדרה החדשה עיצוב ארגונומי מתקדם, המבטיח פשטות עבודה לצד עיצוב מודרני וססגוני המוסיף הרבה צבע למטבח. גם במארז מתנה לחג
שירלי רחמים מתרשמת מפסטיבל הגורמה הכשר שנערך בימים אלו בנתניה. בפסטיבל מציגות מסעדות כשרות רבות מנות במחירים שווים לכל נפש, במיוחד היא מוצאת עניין במנות שמציעות מסעדת אנג'ליקה הירושלמית ואי זוגי התל אביבית
"שורות-שורות של טארטלטים, טארטים, אקלרים ופחזניות. מדפי עץ לבנים מאוכלסים בקופסאות של עוגיות ושקיקי גרנולה ביתית לצד כבשים לבנות ומחויכות העשויות עיסת נייר..." אדוה גן סתיו, קונדיטוריית סוויט ארטס, רמת השרון
עיינה גל מבקרת במסעדת סטקייה בכפר הכשרה למהדרין, הממוקמת ביישוב יערה הצפוני, הקטן והמרוחק. בשעת צהריים עמוסה המסעדה המשפחתית והקטנה באנשים ששוב שבים וחוזרים כדי ליהנות מהמנות המעולות ומהאווירה הנינוחה
"על מחבת רותחת הגיעו נתחי בקר, עוף ובשר לבן מעורבבים בגמבות ירוקות וכתומות, בצל ורוטב שעועית אלוהי..." דניאל לוין במסעדת צ'אנג סינג, הסינית הוותיקה שחולשת על המדרחוב של מרכז נתניה: לא צריך ויזה בשביל אוכל סיני
מצאו בטיילת דדו שבחיפה את מסעדת סיזנס ביץ' החדשה, שלווה אך יוקרתית, שמציעה לכם אווירה מיוחדת על חוף הים. בסיזנס ביץ': ארוחות בוקר עשירות, ארוחות עסקיות משתלמות, בשרים, דגים, פירות ים ועוד, ובמחירים סבירים
אזהרה: הכתבה הבאה אינה מיועדת לצמחונים. ואחרי שהזהרנו, להלן ארבעה סטייקים לאנשים שאוהבים אותם. לאנשים שמתענגים על הצריבה הקלה על הגריל, לאנשים שריח הבשר המעושן לוקח אותם רחוק. ועם הצמחונים, הפעם, הסליחה
"התפריט של אי זוגי פורש בפניכם קרוב לארבעים מנות שונות, במחיר אחיד של 39 ש"ח לצלחת, מתוכן עליכם לבחור לכם מספר אי זוגי של מנות. מבולבלים? גם אנחנו, בהתחלה.." שפרה צח ובן זוגה במסעדת אי זוגי שברמת החי"ל
אפרת רוזן ובן זוגה מגיעים למסעדת ויטושה הבולגרית שביפו ומתמסרים לארוחת יום שישי אחר הצהריים: סלט פלפלים מושקע, לחם של פעם, גיבצ'ה, מוסקה ובעיקר הקבב הבולגרי המפורסם של ויטושה. ויסלחו הרומנים, המזרחים והשפים