"עוף מתובל בתבלינים עזים המונח על פיתה דרוזית ענקית שסופגת בצמא את כל המיצים הניגרים מן העוף. מלמעלה פוזרו בנדיבות אגוזים וצנוברים שהוסיפו את הקראנץ' למנה הנפלאה הזו..." המטבח הערבי האותנטי מתגלה במלוא הדרו ותפארתו במסעדת נוף הוואדי שבעין חוד. אורלי פרש-אזולאי שאפה אוויר הרים צלול, התמוגגה מהנוף המוריק והתמכרה לטעמים העזים. נרשמה התאהבות מבט ראשון
"כשהראשונות שלנו הגיעו לשולחן - זו היתה כבר חגיגה של ממש שכללה סלט שורשים פיקנטי, עוף בשומשום, וונטון מטוגן, סלט סיני ואגרול - אחד במילוי עוף והשני צמחוני, שחלילה לא נפספס...." לא צריך לקנות כרטיס טיסה כדי ליהנות מטעמי המטבח הסיני המסורתי, פשוט צריך להיכנס לצ'יינה ביי בחיפה, ולהתענג מחוויה סינית אותנטית - ממש כמו זו שחוותה אורלי פרש-אזולאי
"השווארמה טונה עשויה מדג טונה אדומה, חתוך לנתכים קטנים ובשרניים ממש כמו בשווארמה ומוגש על פיתה קראנצ'ית. על המנה פוזרו בנדיבות עגבניות, טחינה ועלי כוסברה..." אורלי פרש-אזולאי מצאה את המקום המושלם למפגש בנות מוצלח - קפה בחורש, בית קפה מפתיע הממוקם בלב החי פארק בקריית מוצקין
"כדי לספק את הסקרנות הזמנו גם מנה מקסיקנית - טאקו ממולא עוף וירקות בתיבול מקסיקני וחלפיניו. איזה מזל שלא ויתרנו, זו היתה מנה שעשתה כבוד למטבח המקסיקני ונתנה את ה"עוקץ" המפתיע לארוחה הזו..." אורלי פרש-אזולאי לוקחת את בן הזוג למיט - מקדש הבשר של חיפה, ומגלה כמה תובנות מעניינות על בשר, ועל כל מה שקורה מסביבו
"המשכנו עם סלט עשבי תיבול מעקצץ ונפלא שחבק בתוכו כמות נדיבה של מיץ לימון ואגוזי קשיו. זה אולי נשנע פשוט, אבל הדיוק בכמויות ובשילובים עושה אותו לכזה שונה ומיוחד..." אורלי פרש-אזולאי הגיעה לארוחה באלמרסא שבנמל עכו, אכלה סלט קלמרי, התמוגגה מפילה לברק בקראסט תבלינים וקינחה בכנאפה ביתית נדירה
"הזמנו מרק גולש הונגרי בטעם ביתי, קרפצ'יו עגל דק עם שבבי פרמזן וחציל קלוי בתנור עם טחינה. שלושת המנות היו מיוחדות ומעודנות בטעמן, חלקנו את המנות מבלי משים, נוגסים פעם בזו ופעם בזו, מחייכים ומתפעלים משילוב הטעמים המוצלח..." אורלי פרש-אזולאי, מיט, חיפה
"הוא לקח פילה דג מוסר אפוי בתנור בלוויית תפוחי אדמה ואני נהניתי מפילה דג לברק נימוח ומלווה ברוטב שום עשיר. בשתי המנות הדגים היו טריים, הרטבים במרקם הנכון וארומתיים..." אורלי פרש-אזולאי מגיעה לג'קו מאכלי ים בעיר התחתית של חיפה
"תפריט האלכוהול המיוחד לערב הישראלי מבקש ממך להחליט איזה מין ישראלי אתה... קובי ואני כבר ידענו. אני מהרגישים והוא ישראלי אמתי..." אורלי פרש-אזולאי מעבירה ערב ישראלי שמח בשף-בר אלתרמן שבחיפה
"באנו בשביל ההמבורגרים, אז הזמנו שניים מנתח אנגוס. בשבילו עם גבינת אמנטל ובייקון ובשבילי בתוספת בצל מטוגן ופטריות..." אורלי פרש-אזולאי אוהבת את ההמבורגר האיכותי של סניף אגאדיר שבחיפה
"אני הזמנתי את טוסט הבית, שהיה מלא בהפתעות: פסטרמה מבשר לבן, פפרוני, עגבניות, גבינה צהובה וממרח הבית..." אורלי פרש אזולאי מדמיינת לרגע שהיא נמצאת על מרפסת בווינה. ועדיין, זהו בית הקפה סנטה מריה בחיפה
אורלי פרש-אזולאי במסעדת פסטה פקטורי שבחיפה, שמתבררת כגן עדן לאוהבי האוכל האיטלקי: פותחים עם קרפצ'יו עגל, עוברים דרך רביולי בטטה ברוטב פונגי לפיצה עבה עם גבינה חמה ומבעבעת, ומסיימים בעוגת לימון-שקדים. ככה טוב
"צורת הניוקי הייחודית, שהזכירה פרח, הרוטב הסמיך והעשיר שנשפך מעליו ומילוי הגבינות החזק העניקו חוויה מיוחדת לכופתה הזו, שאם להיות כנה מעולם לא הפילה אותי, אבל הפעם כן..." אורלי פרש אזולאי במסעדת פסטו שבחיפה
"פילה המוסר נעשה מדג טרי שהדיף ניחוח ים ורוטב יין לבן, לימון וחמאה, וגם הונח כלאחר כבוד על מצע פירה רך, כשאת המנה כולה עיטרו עגבניות שרי וזיתי קלמטה מתובלים..." אורלי פרש-אזולאי: החופש הגדול במסעדת ברברוסה בחיפה
"הדניס הגיע פתוח, נקי ומדיף ריח עדין של שום ושמן זית, נודף טעם ים-תיכון..." אורלי פרש-אזולאי מגיעה למסעדת מסעדג שבחיפה בערב קיץ מהביל, מתיישבת ליד החלון שצופה אל הים ושוכחת הכול
"במנה העיקרית בחרנו בקו אחיד של פירות ים. שרימפס ברוטב סוויט צ'ילי בשביל מיכל, ובשבילי - שרימפס ברוטב יין לבן, גרידת לימון וחמאת שום..." אורלי פרש-אזולאי משחררת קיטון באיזבלה בר, שבווילה דרזנר בחיפה
"במנה הרביעית, השף הפתיע עם כיסוני טלה: כיסונים עדינים ממולאים בבשר טלה, ולידם סלט עלים יפניים עם רצועות סלק, צנון וגזר מתובלים ברוטב חמצמץ..." אורלי פרש-אזולאי, ארוחת טעימות ממנות השף במסעדת שוקה, קריית ביאליק
"הסטייקים הוגשו על פלנצ'ה לוהטת, כזו שניתן להמשיך ולצלות עליה את הבשר. רחשיה נשמעו נהדר, וכל אחת מאתנו ניגשה לעבודה בלהט..." אורלי פרש-אזולאי חוגגת עם הרבה בשר במסעדת אל גאוצ'ו הארגנטינאית שבחיפה
אורלי פרש-אזולאי מגלה את הסליק בחיפה: במקום כלי נשק מחביאים כאן את היפים והיפות של חיפה, וגם אוכל מעולה, אלכוהול משובח ומוסיקה מצוינת. רשמתם לכם חובת ביקור בפסח? רוב הסיכויים הם שהיא תהיה שם גם, שוב
"קרפצ'יו השחיתות, כשמו כן הוא, הוכן מנתח פילה עגל שנמשח בעדינות במחית כמהין ועוטר בחומץ בלסמי מעודן ובשבבי פרמזן..." אורלי פרש-אזולאי חוזרת אל חלום הנעורים – מסעדת וואלה הוותיקה שבחיפה. יש מרק בצל כמו פעם
פסטה פנה זנזרה שהוגשה בדרגת עשייה אל דנטה ברוטב שמנת, עם נתחי עוף ואספרגוס ששולבו בו בעדינות; סקלופיני עגל שבושל ברוטב יין אדום מתקתק שצומצם היטב; סקלופיני עוף ברוטב שמנת עדין – אורלי פרש-אזולאי, זנזרה בחיפה
אורלי פרש-אזולאי מוחה במסעדת קונפי שבחיפה: הנוף עוצר נשימה, התפריט מרוקאי-ים תיכוני משודרג, השף גיא פרץ מפליא במטבח, השירות אדיב ומסור, האלכוהול זורם ובסוכות גם יתארח כאן פסטיבל הסרטים. את באה לחיפה?
"מפנים את המקום לחוגגים אסירי תודה בשנות העשרים לחייהם. יום אחד, כשממש נרצה לחדש את נעורינו, נגיע לפה לרקוד כל הלילה. בינתיים נחיה מצוין עם הארוחות..." (של לוינסקי) – אורלי פרש-אזולאי חוזרת להיות סטודנטית בחיפה
"את המקום שאכלסו עד לפני דקות ספורות מנות הפתיחה תפסו כעת שתי פריז'ות אלגנטיות, שבתוכן מצקצקות גחלים רוחשות. על אחת מהן דואט סינטה ואנטרקוט ועל השנייה נתחי אסאדו עגל..." אורלי פרש-אזולאי אוכלת בשר. מיט, חיפה
"לאחר התלבטות לא פשוטה בחרנו חמישה סוגים: שוקולד לבן עם גנאש מריר, חלבה, נוגט, לימונצ'לו ושוקולד מריר עם גנאש לבן... זה היה אחד הרגעים הרומנטיים שחווינו..." אורלי פרש-אזולאי ובן הזוג, שוקולטה, ראש פינה
אורלי פרש-אזולאי לוקחת את החמות חובבת הז'אנר לאחת ממסעדות הרשת ג'קו מאכלי ים, הממוקמת ברחוב מוריה בחיפה. כאן הן נזכרות שדגים ופירות ים הם האלטרנטיבה הבריאה, העשירה והאנרגטית, ולא פחות מכך – טעימה וארומתית