מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת מסעדג בחיפה

מסעדג: לשכוח מהכול


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הדניס הגיע פתוח, נקי ומדיף ריח עדין של שום ושמן זית, נודף טעם ים-תיכון..." אורלי פרש-אזולאי מגיעה למסעדת מסעדג שבחיפה בערב קיץ מהביל, מתיישבת ליד החלון שצופה אל הים ושוכחת הכול

שמה של מסעדג הולך לפניה, וכחובבת דגים שמתי פעמיי לעברה בערב קיץ מהביל, יחד עם טלי שחולקת אתי את הדג המוזר הזה.

מסעדג שוכנת על הטיילת של שכונת בת גלים בחיפה. מחלון הזכוכית אדיר הממדים שלה נשקף הים, מה שמיד הכניס אותנו לאווירה ופתח את התיאבון לדגים. מסעדג היא מסעדה עממית, נדירה בנוף המקומי, שקשה שלא להרגיש בה בבית. בהתאם למסורת רבת השנים, מאמינים כאן בדגים שמגיעים בכל בוקר היישר מן הנמל, בשביעות רצון של הסועדים, במנות נדיבות ובמחירים שווים לכל נפש. כך קורה שהתפריט מציע מגוון גדול וטרי-טרי של פירות ים ודגים שמטופלים במקום באהבה רבה מרגע הגעתם מהנמל ועד שהם מוגשים על הצלחת. באשר לקהל, יש למסעדג לקוחות קבועים רבים, שכוללים סבים שכבר מגיעים עם הילדים והנכדים, וגם כאלו שמזדמנים אל המקום במקרה או בעקבות שמועות.

אפשר לערוך במסעדג אירועים שכוללים עד 100 מוזמנים באווירה משפחתית, חברית ואינטימית, המסעדה פתוחה בכל יום עד אחרון הלקוחות, ובסופי שבוע יש להזמין מקום מראש. כמובן, מוצעות גם מנות לילדים ומנות בשריות למי שמתעקש לוותר על הדגים.

ולעניין

טלי ואני התיישבנו ליד חלון הזכוכית, ובהינו בגלים המתנפצים על שובר הגלים הקרוב אלינו. ניתקנו את הטלפונים ואת טרדות היום-יום לשעה קלה, כשאל השולחן הגיעו במהרה המון סלטים טריים: חומוס, טחינה, טבולה, סלט טורקי, חצילים בכל מיני צורות, סלק, חמוצים, סלט עגבניות מתובל וחריף, גזר וסלט ביצים. השתדלנו לא להתמלא מהכבודה הזו שהוגשה לצד פיתות חמות, אבל זה לא היה קל. במיוחד כשהמלצרית מילאה את הצלחות כל אימת שהן התרוקנו.

טלי הזמינה דג דניס אפוי ואני בחרתי במנת הדגל המפורסמת - שרימפס וקלמרי מטוגן. הדניס הגיע פתוח, נקי ומדיף ריח עדין של שום ושמן זית, נודף טעם ים-תיכון. מנת השריפס-קלמרי שלי הייתה נדיבה מאד והכילה כמות גדולה של פירות ים. הם טוגנו בעדינות ולא נותרו בהם עקבות של טעם השמן, הייתה בהם פריכות נעימה, וגם הסלטים המשיכו ללוות אותם נאמנה.

השעה הקלה הפכה לשעתיים של הנאה, הצצנו לרגע בטלפון (רק כדי לגלות שאיש לא חיפש אותנו) והרשינו לעצמנו להזמין כוס תה עם נענע ואת הבוואריה המפורסמת של מסעדג. החיסול היה ממוקד.

מסקנה מערב מופלא: צריך לקחת מדי פעם בפעם פסק זמן, להניח את טרדות היום בצד וליהנות מדג טוב בחברה נעימה.