מכיוון שתחזית מזג האוויר צופה לנו סוף שבוע סוער, אנחנו צופים הסתגרות ממושכת בבית. אבל מי אמר שחייבים להפסיק את הכיף? מתכונים לקוקטיילים שתוכלו להכין בלי לצאת מהבית ובלי להשאיר טיפ לברמן, למלצר או לנהג המונית
ההפתעות הקטנות בחייו של עומר גנור, מצוות ההדרכה של בית הספר לברמנים זמן אמיתי, לנצח יהיו קשורות באלכוהול. הפעם הוא מופתע משתי מזקקות סקוטיות שאנחנו פחות מכירים ממדף האלכוהול בברים הרגילים. והרי לכם ויסקי
עומר גנור (אני כאן בשבילכם) מבית סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי: לא הייתה לי ברירה, נאלצתי לטעום שני מותגי ויסקי חדשים שיובאו לארץ על ידי חברת בנימינה ספיריטס: לייבל 5 וסינגל מאלט גלנטורנר. זה הכול שירות לציבור
עומר גנור, מנהל סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי: שתי המלצות לשתי בירות, כי זה טעים. דובל טריפל הופ והגאווה הישראלית – בזלת דאבל בוק. כשזה מגיע לבירה טובה, מומלץ בחום לשתות אותה מגביע ולא מהבקבוק. תכף תבינו למה
עומר גנור, זמן אמיתי, ניסה לכתוב על המשקה הנמכר בארץ ובעולם – הוודקה, אבל שוב, כרגיל, יצא לו טור על ויסקי. ככה זה כשמאוהבים. בוויסקי. הפעם – קרדו – ויסקי סקוטי שאת המזקקה שבה הוא מוכן הקים מבריח בשנת 1824
עומר גנור ממרכז לסדנאות האלכוהול ובית הספר לברמנים זמן אמיתי מגלה אהבה חדשה – קאול אילה. מדובר בוויסקי שמיוצר במזקקה באי אילה שנמצא ממערב לסקוטלנד ושמדיף ריח ניחוח "כמו של הביוב שזורם במזרח ירושלים"
עומר גנור מבית הספר לברמנים זמן אמיתי נזכר שעד היום הוא דיבר על כל מני סוגי אלכוהול אבל עדיין לא על יין. לא מומחה גדול אבל בכל זאת מהתחום, הנה רשמים מסדנת הטעימות של קונצ'ה אי טורו הצ'יליאני
עומר גנור, זמן אמיתי, אייריש מיסט: "מאוחר יותר לדרמבוי בכמאה שנים, אך עדיין מדובר במאות ה-18 וה-19, אז עוד לא ישבו באירלנד ובדקו באינטרנט נתוני מכירות של ליקרים במערב אירופה במטרה לחקות להיט ולעשות כסף בקלות..."
"מזמין את הקהל להתנסות: למדוד, למזוג, לערבב, לתפוח, להבעיר, להזניק – עבודת הברמן אינה קלה. ובכל זאת, האינטראקציה הזו חייבת לזמן כמה סיטואציות מצחיקות..." אורית איציק, סדנת קוקטיילים, זמן אמיתי, תל אביב
לפעמים סיגר הוא רק סיגר. ולפעמים ערק הוא לא רק בקבוק בשלושים שקלים. עומר גנור, זמן אמיתי, מציג בפנינו את החבר החדש: ערק קעוואר. הוא ירדני, הוא בן למשפחה טובה והוא מכיל לפחות ארבעים וחמישה אחוזי אלכוהול
"Y-red הוא ליקר המתובל בעיקר בפלפל צ'ילי אדום וגם במעט קינמון, 40% אלכוהול. זו הגדרה מאוד מאוד יבשה למשהו שהוא פשוט חוויה יוצאת דופן..." עומר גנור (אשכנזי מבית זמן אמיתי) מחייך עם חריפות הליקר Y-צ'ילי
"יש בצ'ינאר שילוב של מרירות, מעט עשבוניות ומתיקות באיזון מופלא. עוד תכונה שאני מאוד אוהב בו היא הגוף שלו, כלומר המרקם והתחושה שהוא יוצר בחלל הפה. הצ'ינאר הוא משקה מעט סמיך אבל לא יותר מדי..." עומר גנור והצ'ינאר
לפעמים איזון הוא פשרה בין כמה רכיבים, ולפעמים איזון הוא תוצאה של פאזל מושלם בין פיסות - "השלם עולה על סכום חלקיו". כזה הוא הבוומור. עומר גנור מבית זמן אמיתי מספר הכול על הבוומור – הוויסקי הסקוטי הנפלא
עומר גנור, זמן אמיתי, מספר על הפעם הראשונה שבה פגש את הפיימוס גראוס – הוויסקי הנמכר ביותר בסקוטלנד: הוא בדיוק ישב על איזה בר ורחרח את תצוגת המשקאות. אמנם הוא נבהל למראהו של בקבוק לא מוכר, אבל אחר כך הוא התאהב
עומר גנור מבית הספר לברמנים, זמן אמיתי, פותח טור אלכוהול חדש שבו הוא מספר לנו את כל מה שיש לדעת עליו (האלכוהול). והפעם: וודקה סטולי עלית, זו ששמה בלבד גרם לו לרעוד. וזה עוד לפני שהוא טעם את החלקלקות שלה
בירה היא לא סתם משקה אלכוהולי – היא תופעה חברתית. פונדק רמון, לרשת מלונות ישרוטל, משיק את פסטיבל הבירה הראשון שלו, הכולל הרצאות על בירה, סדנאות בישול בבירה, הכרת מבשלות אקזוטיות ועוד. הכל סובב סביב משקה החיים
ניתן הסבר מפורט על החומרים המשמשים בייצור בירה – מים, לתת, כישות, שמרים, סוגיהם השונים והשפעתם על הטעם המראה והארומה של הבירה
הטריק הכי מדליק במקום הוא מסע טעימות של בירות וויסקי. מסעות הוויסקי מתחלקים לשלושה ואפשר לבחור בין 4 כוסות וויסקי מסביב לעולם, 5 כוסות או אפילו 6 כוסות אם אתם ממש אמיצים ואוהבים וויסקי מסקוטלנד.